Tisdagens Topptipset består av matcher från England, Spanien, Tyskland och Holland. Tottenham, Barcelona och Ajax inkluderas i denna kupong och dessa lag är kvar hela vägen till Champions League-semifinalerna. Det är en fin blandning av Europas största klubbar den här säsongen. Mot åtta rätt!

 

Spelstopp: 20.29

 

1. Tottenham - Brighton 1

Tottenham förlorade lördagens drabbning mot Manchester City i ligaspelet med 0-1 efter att Phil Foden gjort sitt första Premier League-mål. Det var betydligt positivare i veckan när Spurs tog sig vidare i Champions League efter att ha förlorat med 3-4, även denna gång mot Pep Guardiolas mannar. Det ledde till att resultatet över två matcher blev 4-4 och London-laget gick vidare på fler bortamål. Gästande Brighton tog sig ur lagets förlustsvit senast när de spelade 0-0 mot Wolves. Oroväckande för The Seagulls är att de inte har gjort ett enda mål på de fem senaste matcherna. Ettan skrivs dit först, men är överstreckad. Krysset ska också med på Topptipset.

 

2. Watford - Southampton 1

Nästa möte i Premier League är även det i London då Southampton reser till Vicarage Road. Watford studsade tillbaka på det vinnande spåret igen efter förlusten i London-derbyt mot Arsenal. The Hornets vann med siffrorna 2-1 mot Huddersfield och Gerard Deulofeu stod för en strålande insats genom att göra båda målen. Southampton förlorade den viktiga matchen mot Newcastle med 1-3 och dras nu med i bottenstriden. Etta-kryss ska räcka långt i denna batalj. 

 

3. Doncaster - Accrington Stanley 1

Vi stannar kvar i England där det vankas spel i League One. Doncaster hade en imponerande svit på fyra raka vinster som senast förstördes när Donny förlorade mot Sunderland med 0-2. Hemmalaget innehar för tillfället sjätteplatsen i tabellen och kommer att få kriga hela vägen in till mållinjen för att få behålla den positionen. Gästande Accrington förlorade senast mot serieledande Luton och har gått knackigt på slutet. Accy Stanley är dock ingen lätt motståndare att tas med. Utgå från ettan, men detta möte ska garderas tidigt och vid större system ska alla tecken med.

 

4. Luton - AFC Wimbledon 1

Seriesuveränen Luton ångar på i tabelltoppen av League One. Hemmalaget kommer med största sannolikhet att avancera upp till The Championship till nästa säsong. The Hatters har inte förlorat någon tillställning på hemmamark denna säsong och ser väldigt stabila ut. Wimbledon har fyra matcher i följd utan förlust och krigar för att klara sig kvar i League One även nästa säsong. Det ska nämnas att AFC inte har stött på motståndare på Lutons nivå i de fyra mötena. Ettan ser spelvärd ut streckmässigt och spikas på Topptipset.

 

5. Alavés - Barcelona 1

Vidare till Spanien och La Liga med ett möte på Estadio de Mendizorroza. Barcelona vann den senaste matchen mot Real Sociedad med 2-1 och går mot ligatiteln denna säsong. Det är därför tänkbart att Katalanerna kommer rotera en del i startelvan till den kommande veckan när det vankas Champions League-semifinal mot Liverpool. Alavés har stått för en fin säsong och håller till i mitten av tabellen, även om de senast tappade en 2-0 ledning till 2-2 mot Valladolid. Svenske John Guidetti stod för ett av målen för hemmalaget i den matchen. Utgå från gaffeln 1/2, men vid större system ska alla tecken användas. 

 

6. Real Valladolid - Girona 1

Ett viktigt bottenmöte i La Liga går av stapeln på José Zorrilla. Det skiljer endast två poäng mellan lagen i tabellen. Valladolid har inte lyckats vinna på de fem senaste kamperna och börjar bli i stort behov av trepoängare. Formen är inte mycket bättre för Girona som har fem raka förluster på kontot. Hemmaplansfördelen och desperationen hos Real Valladolid ska räcka långt i detta möte. Strecka från vänster här på Topptipset.

 

7. Hamburg - RB Leipzig 2

Nästa stopp är i Tyskland och semifinal i DFB Pokal på Volksparkstadion. Hamburg håller till i 2. Bundesliga och har stått för en stabil insats genom att ha tagit sig hela vägen till semifinal i cupen. Det ska nämnas att hemmalaget har haft en lättsam väg hittills i cupspelet. Gästande Leipzig, med Emil Forsberg i spetsen, är stekheta just nu i Bundesliga och radar upp segrar. Anmärkningsvärt är att Redbullslaget har åtta raka vinster i bortaspelet. Tvåan är en riktigt bra spik sett till spelvärdet. 

 

8. Ajax - Vitesse 1

Ingen lär väl ha missat Ajax succé i Champions League. Det holländska storlaget har tagit sig hela vägen till semifinal efter att ha slagit ut Juventus. Nu är det Eredivisie som gäller och hemmalaget delar förstaplatsen i tabellen med PSV.  Erik Ten Hags lag har sex vinster i rad i ligaspelet och ser nästintill ostoppbara ut för stunden. Vitesse har fem matcher i följd utan att ha förlorat. Det ska dock nämnas att gästerna har kryssat fyra av dessa fem. Ajax är obesegrade på Johan Cruijff Arena i ligan. Ettan spikas oavsett streckning på Topptipset. 

 

Kassaskåpet! - Ajax

Ajax är fruktansvärt starka på hemmaplan och har vunnit alla matcher utom en i ligaspel i hemmaborgen. Varje match är viktig för Erik Ten Hags lag i kampen om ligatiteln. Spika ettan och du blir inte missnöjd.

 

Varningen! - Alavés

Alavés har alla chanser att sno med sig en trepoängare i mötet med Barcelona. Gästerna förväntas att rotera i startelvan inför kommande Champions League-spel. Det är något som John Guidettis lag kan ta vara på. Chansa på skrällettan för att få bättre utdelning.

 

Topptipset 32 rader

1. Tottenham - Brighton 1X

2. Watford - Southampton 1X

3. Doncaster - Accrington 12

4. Luton - AFC Wimbledon 1

5. Alavés - Barcelona 12

6. Real Valladolid - Girona 1X

7. Hamburg - RB Leipzig 2

8. Ajax - Vitesse 1

 

Topptipset 144 rader

1. Tottenham - Brighton 1X

2. Watford - Southampton 1X

3. Doncaster - Accrington 1X2

4. Luton - AFC Wimbledon 1

5. Alavés - Barcelona 1X2

6. Real Valladolid - Girona 1X

7. Hamburg - RB Leipzig X2

8. Ajax - Vitesse 1

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100