Malmö FF ska försöka skaka liv i Champions League när Zenit gästar Stadion. Chelsea jagar förstaplatsen i samma grupp och Xavis Barcelona står inför en lurig uppgift hemma mot Benfica. Detta är bara några av godbitarna från tisdagens Topptips. The Championship tar oss i mål!

Spelstopp: 20:44

1. Malmö FF - Zenit 2

Malmö FF må fortfarande finnas med i kampen om SM-guldet, men helgens 2-2 mot Häcken innebar återigen att mesta mästarna släppt in jagande lag i titelstriden. Det täta matchandet har inneburit en välfylld rehabstuga där namn som Toivonen, Christiansen och Berget alla kan komma att återfinnas när Zenit gästar Stadion. Ryssarna fick en enkel väg mot segern i det vändande mötet - mycket tack vare Ahmedhodzic utvisning - men i Malmö blir det andra bullar. Detta är tveklöst MFF:s bästa chans till poäng och Zenit är inte missnöjda med ett oavgjort resultat. X2 räcker hela vägen. 

2. Chelsea - Juventus 1

Gruppfinal från Malmö FF:s grupp där vi väljer att lita på Chelsea. Thomas Tuchels mannar spelar otroligt bra fotboll just nu och det har inte synts att både Lukaku och Mount har saknats den senaste tiden. I helgen kördes Leicester över med 3-0 på bortagräs och kommer de blåklädda upp i samma nivå i The Big Smoke får Juventus enorma problem. Den gamla damen vann som bekant det vändande mötet med 1-0 efter en uppvisning i catenaccio-fotboll, men på Stamford Bridge slår italienarna ur underläge. Ettan spikas hela vägen upp till 60-65 procent.

3. Barcelona - Benfica X

Xavi fick en okej inledning på sitt nya jobb då Barcelona vann derbyt mot Espanyol med 1-0, men insatsen hade sina skönhetsfläckar. Den gamla mittfältsgiganten har väldigt mycket att slipa på i de defensiva leden. Ett skickligare lag än Espanyol hade sårat Barca flera gånger om i helgen och Benfica ska inte underskattas. Nunez, Yaremchuk och Everton är alla lirare med spetsegenskaper för att kunna såra katalanerna på egen hand. Tipparna tycks redan övertygade om Xavis storhet då ettan målas upp runt 70 procent, men vi drar öronen åt oss. Helgardering bör vara tidig.

4. Lille - Salzburg 2

Grupp G är ett riktigt getingbo där endast fyra poäng skiljer mellan ettan Salzburg och jumbon Sevilla. Däremellan återfinns Lille och fransmännen välkomnar under tisdagen just Salzburg till Stade Pierre Mauroy. Les Dogues åkte på stryk i det vändande mötet och även om de drar fördel av eget gräs denna afton anser vi ettan vara bräcklig. Ikoné, Bamba, André och Botman är bara några av lirarna som fattas värdarna och utan dessa är Lille inte alls lika slagkraftiga. Salzburg trivs med den förväntade matchbilden där läsklaget kan backa hem och spela på omställningar, något som talar för en öppen matchbild. Då lämpar sig gubben (etta-tvåa) utmärkt.

5. Sevilla - Wolfsburg 1

Sevilla har bara förlorat en match i gruppspelet, men då resten varit oavgjorda resultat befinner sig andalusierna likväl på jumboplatsen. Det kan inte sammanfattas i annat än flopp och ska Lopeteguis manskap ta sig vidare krävs seger hemma mot Wolfsburg. Tyskarna står noterade för två poäng fler än spanjorerna, men det ska också sägas att Vargarnas stabilitet från föregående säsong inte är sig lik under den innevarande. Bara en seger på de sex senaste bortamatcherna alla kategorier vittnar om detta och här ska gästerna vara nöjda om de löser en pinne. 1X är ett lås.

6. Young Boys - Atalanta 1

Young Boys stod för en ordentlig skräll när de knäppte Manchester United på näsan i den första omgången. Segern kom dock tack vare en utvisning på Wan-Bissaka och sedan dess har verkligheten hunnit ikapp schweizarna. Tre raka nederlag lyder facit och det enda som egentligen talar för en skräll under tisdagen är Atalantas förmåga till sjabbel i de bakre leden. Offensivt är italienarna på en annan nivå än David Wagners manskap och det råder inga tvivel om att tvåan är det troligaste tecknet i Bern. Den streckas samtidigt därefter och med drypande på värde till vänster är ettan en lämplig gardering. Gubben liras!

7. Blackpool - West Bromwich 2

West Bromwichs insats mot Huddersfield var en uppvisning i oskärpa framför mål. Trots mängder av skapade lägen lyckades inte The Toffees sätta lädret i nät och argast av alla blev Jake Livermore som drog på sig en utvisning med en kvart kvar att spela. Lagkaptenen betyder mycket för gästerna med sin pondus och inställning, men det står också klart att det finns klart bättre fotbollsspelare än Livermore. Således bör det inte vara någon större förlust för Jonas Olssons gamla lag när de tar sig an Blackpool på bortagräs. The Seasiders har bara tagit två poäng av de senaste nio möjliga och i en match som lär präglas av närkampsspel och fasta situationer ska West Brom ses med god segerchans. Trolig tvåa. 

8. Reading - Sheffield United 2

Reading tog i helgen en meriterande poäng av formlaget Nottingham, men The Royals har fortfarande svårt att övertyga spelmässigt. Joao och Méïté dras fortfarande med skador och utan duon kommer värdarna ha fortsatt svårt att prestera i offensiv riktning. Lyckligtvis för Readings del imponerar inte heller Sheffield United för dagen. Helgens 0-0 mot Coventry var The Blades fjärde raka utan seger och Slavisa Jokanovic behöver vända på trenden om han ska få behålla jobbet. I grunden är gästerna det starkare laget, men i rådande form vågar vi inte spika tvåan. Valet faller på X2.

I samarbete med Svenska Spel* Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100