I veckans första Topptipset är det matcher i Sverige och England som står i fokus. De ligor som inkluderas i måndagens kupong är Allsvenskan, Superettan, Premier League och Championship. Kan Chelsea koppla greppet om en av Champions League-platserna efter att alla konkurrenter tappade poäng i helgens matcher? Mot åtta rätt!

 

Spelstopp: 14.59

 

1. IFK Göteborg - Helsingborg 2

Nykomlingen Helsingborg reser till Gamla Ullevi. Det gästande Skåne-laget har öppnat säsongen på ett positivt sätt och har inkasserat sex poäng på de tre första matcherna. Senaste matchen slogs Hammarby med 2-1 efter att Adam Eriksson stått för avgörandet i minut 81. Blåvitt förlorade snöpligt hemmalagets förra match mot Djurgården. Benjamin Nygren kvitterade till 1-1, men alldeles efter fastställde Buya Turay slutresultatet till 1-2. Giorgi Kharaishvili är avstängd för Änglarna och Andri Rúnar Bjarnason är tveksam till spel för HIF. Andreas Granqvists lag är att föredra, men krysset ska också med på det här Topptipset.

 

2. Chelsea - Burnley 1

Vidare till England och Premier League. Burnley gästar Stamford Bridge. Sean Dyches mannar har vässat formen på sistone och har tre triumfer i rad på kontot. The Clarets vann mot Cardiff med siffrorna 2-0 när Chris Wood stod för båda målen. Chelsea förlorade mot Liverpool med 0-2 i den förra Premier League-omgången. The Blues vann efter det en spännande drabbning mot Slavia Prag i torsdags. Resultatet blev 4-3 och ledde till avancemang i Europa League. Nyckelspelarna Eden Hazard och Antonio Rüdiger är tveksamma för Sarri. Ettan skrivs ned först, men är överstreckad, så ta med krysset för bättre utdelning.

 

3. Hull - Sheffield United 2

Topplaget Sheffield United är inne i en intensiv kamp om andraplatsen i The Championship, vilket innebär direktuppflyttning till Premier League nästa säsong. I den förra omgången vann The Blades på hemmamark mot Nottingham med 2-0 efter att Mark Duffy och Enda Stevens stått för noteringarna i målkolumnen. Hull har förlorat mot West Bromwich och Middlesbrough i de två senaste bataljerna. Dessa båda tillställningar har varit på bortamark och The Tigers är starka i sin hemmaborg. Tvåan spikas vid ett mindre system, men om ett större system ska spelas så är krysset nära till hands.

 

4. Nottingham - Middlesbrough 2

Middlesbrough är riktigt heta och har tagit sig upp på en topp sex plats i The Championship. Tony Pulis mannar har stått för tre stabila segrar och hållit nollan i samtliga tre matcher. I fredagens match var det Stoke som besegrades med 1-0 av The Boro. Britt Assombalonga nätade redan i den andra minuten och den ställningen stod sig hela vägen till slutsignalen. Det ser dystrare ut för Nottingham med fyra förluster i följd. Säsongens tidigare möte  mellan dessa lag slutade med 2-0 i Forests favör. Gaffeln 1-2 borde räcka riktigt långt i detta möte och inget av lagen har kryssat på de fem senaste tillställningarna.

 

5. Sheffield Wednesday - Bristol City 2

Den sista matchen i The Championship är på Hillsborough Stadium. Det är två lag som har möjlighet att ta sig upp på en topp sex placering i tabellen och denna drabbning kommer att bli jämn. Bristol City kryssade mot Reading med 1-1 i den förra omgången och det var en missräkning. Sheffield Wednesday spelade oavgjort även dem, dock mot ett betydligt starkare motstånd i serieledande Norwich med 2-2. Niclas Eliassons Bristol City får bära favoritskapet, men garderingarna ska det verkligen inte sparas på i denna match.

 

6. IK Frej - Öster 2

Frej har öppnat säsongen med tre förluster och det finns inte mycket positivt att nämna om laget från Täby, som ännu inte har spräckt sin målnolla framåt i ligaspelet. Gästande Öster har tre oavgjorda matcher i bagaget mot starka motståndare i GAIS och Degerfors. Laget från Växjö ser sin chans att ta sin första trepoängare här. Det ska nämnas att Öster har tunga avbräck till denna match, men gästerna har betydligt större ambitioner än IK Frej. Tvåan spikas på Topptipset.

 

7. Varberg - Brommapojkarna 1

Brommapojkarna spelade i Allsvenskan ifjol och har inte alls kommit upp i nivå hittills på säsongen i Superettan. Stockholmarnas facit är tre poäng på tre matcher och det är inte godkänt med tanke på vilka motståndare de har stött på i början av seriespelet, bland annat nykomlingen från division 1 - Västerås. Över till serieledande Varberg, som har vunnit alla matcher i inledningen av ligan. BOIS vann övertygande med 5-1 i den förra matchen mot Syrianska. Hemmalaget fortsätter sin trend och vinner även denna match på Påskbergsvallen. Etta!

 

8. Västerås - Trelleborg 2

Kupongen avslutas på Solid Park Arena. Nykomlingen VSK har imponerat så här långt i Superettan. Västerås senaste match slutade tyvärr med en förlust borta mot Mjällby med 1-2. Då ska det nämnas att gästande Trelleborg, som spelade i Allsvenskan i fjol, är ett betydligt starkare motstånd. Säsongsinledningen har varit allt annat än vad storsatsande laget från Skåne önskat sig. Det är hög tid att första segern kommer för Peter Swärdhs lag. Med spelare som Zoran Jovanovic i truppen, som har stått för tre mål redan i seriespelet, ska laget prestera bättre än de ynka två poäng bortalaget har inkasserat. Strecka från höger på Topptipset.

 

Spela Topptipset här hos Svenska Spel!

 

Kassaskåpet! - Öster

Bortalaget Öster har bara kryssat hittills i Superettan, men när resan går till Täby är det dags för säsongens första seger mot bottentippade IK Frej. Gästerna är betydligt bättre trots skador och är en säker tvåa. 

 

Varningen! - Trelleborg

Trelleborg har ett bra lag på pappret och har inte kommit upp i nivå ännu denna säsong. När skåningarna reser till Västerås för att möta ett lag, som spelade i division 1 i fjol kommer första segern för säsongen. Gästernas trupp är betydligt starkare och skrälltvåan är bra för utdelningen.

 

Topptipset 32 rader

1. Göteborg - Helsingborg X2

2. Chelsea - Burnley 1X

3. Hull - Sheffield U. 2

4. Notting. - Middlesb. 12

5. Sheffield W. - Bristol C. X2

6. IK Frej - Öster 2

7. Varberg - BP 1

8. Västerås - Trelleborg X2

 

Topptipset 144 rader

1. Göteborg - Helsingborg X2

2. Chelsea - Burnley 1X

3. Hull - Sheffield U. X2

4. Notting. - Middlesb. 12

5. Sheffield W. - Bristol C. 1X2

6. IK Frej - Öster 2

7. Varberg - BP 1

8. Västerås - Trelleborg 1X2

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100