Helgens första upplaga av Topptipset bjuder på både landslagslir och klubblagsspel. EM-kvalet drar igång denna vecka och under fredagskvällen ska de regerande mästarna starta sin resa mot titelförsvarandet sommaren 2020. Färska världsmästarna påbörjar också sitt kvalspel denna fredag. Nu sätter vi åttlingen!
 

Spelstopp: 20.44

1. England - Tjeckien 2

Fotbollens vagga Wembley känns som en perfekt plats för att inleda Topptipset. England kommer till denna kamp med ett väldigt bra facit under sommaren och hösten där den nya generationen med Lingard, Rashford och Sterling mognar för varje månad. Prags representanter har tre segrar på de senaste fyra och en defensiv  som sitter allt bättre med rutinerade herrar som Bremens Gebre Selassie och Basels Suchý. Framåt är Romas unge forward Patrick Schick mannen som ska göra målen och i den röda landslagsdressen har Sparta Prag-produkten ett fint målsnitt. Att engelsmännen gärna drabbas av hybris är ingen nyhet. Skrälltvåan gör dig rikare, och är inte på något sätt omöjlig, knö dock in alla tecken tidigt!

2. Portugal - Ukraina 1

Slutspelet i Nations League kommer att gå av stapeln i norra Portugal och värdarna kommer att medverka tack vare segern i grupp A3 före Italien och Polen. Lusitanerna undvek nederlag i samtliga fyra kamper med André Silva som målspruta, tre mål totalt. Mot grannländerna Tjeckien och Slovakien säkrade Ukraina gruppsegern tidigt och kunde kosta på sig att förlora den sista kampen med 1-4. Däremot är det oroväckande att de gulklädda bara fick 0-0 mot ett svagt Turkiet. Schalkes Yevhen Konoplyanka har tappat formen och gör en sämre säsong. Nedgång att vänta för östeuropéerna? “Os Navigatores” är numret för stora och därmed blir det en sannolik seger för de regerande Europamästarna!

3. Moldavien - Frankrike 2

Här har vi då de regerande världsmästarna. Tillika vice europamästarna. Didier Deschamps manskap får finna sig i att vara favoriter till att plocka hem EM-bucklan 2020. Under hösten fick Frankrike dock se sig besegrade av Holland i Nations League. Det var visserligen bara målskillnad som skilde nationerna åt och har man ett gäng som Tyskland bakom sig så går det ändå inte att vara fullkomligt missnöjd. Moldavien är ett lag som inte vann en enda hemmamatch på hela VM-kvalet. Och i förra EM-kvalet blev det inte heller någon hemmavinst, bland annat var Sverige här och vann tack vare Zlatans dubbla strutar. Den här tvåan är en no-brainer!

4. Albanien - Turkiet 2

Staden Shkodër är nästa hållplats och albanerna är hala på hemmagräset. Israel fick se sig besegrade här i höstas (1-0) i Nations League, och i den senaste kampen sänkte Bekim Balaj faktiskt Wales (1-0). Turkarna har inte nätat sedan 3-2-segern i Solna i september och är allmänt på dekis då truppen är klart blekare än tidigare upplagor. Ett tungt ansvar vilar på anfallsduon Cenk Tosun-Burak Yılmaz där endast den sistnämnde kan sägas ha en bra säsong. Till saken hör att hemmalaget saknar sin viktige målvakt Strakosha, som till vardags lirar i Lazio, på grund av disciplinära skäl. Värdet ligger på tvåan. Gaffeln kan vara ett bra alternativ!

5. Andorra - Island 2

Det ligger ett litet furstendöme i Pyrenéerna och här kommer det att ske ett vulkanutbrott denna fredagskväll. Det är ingenting som hör till vanligheterna för hemmapubliken. Senaste sex och ett halvt åren har Andorra vunnit en(!) enda match. Trots att de mött en herrans massa blåbär så var det mot ett något bättre lag, Ungern, som den historiska segern bärgades 9:e juni 2017. Nu kommer Gylfi Sigurdsson hit och han kommer att stå för en vulkanisk prestation med andorrianska mått mätt. I helgen gjorde Gylfi mål i Premier League och vann mot Chelsea. Ingen spelare i Andorra gjorde mål mot Chelsea, varken den här helgen eller någon annan helg någonsin. Kort sagt kommer Island att pulvrisera furstendömet.

6. Luxemburg - Litauen 1

Luxemburg är kanske mer känt för hög levnadsstandard än fotboll, men faktum är att “de röda lejonen” faktiskt vunnit ett par tävlingskamper sedan Nations League sett till att nivågruppera landslagen. Bland annat Moldavien och Georgien har åkt på smisk, och Dudelanges Danel Sinani har nätat hela tre gånger på fyra kamper i den nya turneringen. Fyra mål framåt på tretton månader; Litauen måste vara ett av kontinentens absolut sämsta landslag just nu. Bara nederlag i höstens tävlingskamper gör att de gulgröna känns som en given jumbokandidat i denna kvalgrupp. Solklar startetta i Europas hjärta!

7. Deportivo La Coruña - Almería X

Vi lämnar landslagsliret för den här gången och kliver över till den spanska andraligan. På Estadio Municipal de Riazor sker en batalj på den övre halvan av tabellen. När 30 omgångar är avverkade ligger värdlaget på playoff-plats och lär göra allt i sin makt för att återkomma till det finrum där klubben firade framgångar med en La Liga-titel kring millenieskiftet. Henok Goitoms gamla klubb Almería har fyra pinnar upp till att även de bärga en playoff-biljett. Båda klubbarna snittar kryss oftare än var tredje match. Höstens möte slutade 1-1. Utgå från mitten i La Coruna!

8. Tenerife - Osasuna 2

Vi avrundar fredagskvällen på Teneriffa och arenan Estadio Heliodoro Rodríguez López i Santa Cruz de Tenerife där laget Tenerife föga förvånande huserar. Inget lag kryssar oftare än detta värdlag, 15 oavgjorda på 30 omgångar är en extrem siffra. Här hemma har åtta av 15 fighter slutat med splittpott. Den här kvällen blir det dock tufft att ta poäng, det är nämligen serieledarna som kommer på besök. I somras värvade Osasuna Juan Villar från just Tenerife och det har fallit väldigt väl ut, 30-åringen har målat elva gånger på 21 matcher. När dessutom veteranen Roberto Torres satt tio påsar så är det lätt att förstå varför gästerna toppar tabellen. Utgångstvåan mår bäst tillsammans med krysset.

Spela Topptipset här hos Svenska Spel

Kassaskåpet! - Frankrike

Ett lag som inte vunnit en enda match i varken senaste VM-kvalet eller senaste EM-kvalet ska nu EM-kvalpremiärspela mot världens allra bästa lag. Det kommer nog sluta med att världsmästarna vinner...

Varningen! - Tjeckien

I ärlighetens namn finns det inte många rimliga chanser till kuponggallring på detta Topptips. Hoppet ställs till att engelsmännen drabbas av sin gamla åkomma HYBRIS!

32 rader

1. England - Tjeckien 12

2. Portugal - Ukraina 1X

3. Moldavien - Frankrike 2

4. Albanien - Turkiet 12

5. Andorra - Island 2

6. Luxemburg - Litauen 1

7. Deportivo - Almería 1X

8. Tenerife - Osasuna X2

144 rader

1. England - Tjeckien 1X2

2. Portugal - Ukraina 1X

3. Moldavien - Frankrike 2

4. Albanien - Turkiet 12

5. Andorra - Island 2

6. Luxemburg - Litauen 1X

7. Deportivo - Almería 1X2

8. Tenerife - Osasuna X2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100