Helgen startar med en vild Europaresa! Sex ligor skall avverkas genom sju länder. Hur är det möjligt? Jo, det skall snart redogöras. Dessutom ska vi gnugga geniknölarna för att reda ut hur det slutar i Londonderbyt och varför Milan har blivit streckade som om det vore 1993. Häng med på resan mot åtta rätt!

 

 

Spelstopp: 19.59

 

1. Cardiff - Watford 2

Vi inleder på den walesiska sydkusten hos huvudstadslaget som ju faktiskt deltar i det engelska seriesystemet. Frågan är dock hur länge Cardiff blir kvar i just den högsta serien, efter 26 omgångar är klubben indragen i en riktig ångestsoppa. En enda pinne skiljer ner till giljotinen. Det är gladare miner hos den kommande motståndaren, i deras liv syns ingen ångest till. Övre halvan är belägrad och mer kan man absolut inte begära av Watford. Höstens möte mellan dessa gäng slutade 3-2 till Watford efter att Ken Sema bidragit med en assist. The Bluebirds får det återigen stentufft att nypa poäng. Tvåan startar på Cardiff City Stadium.

 

2. West Ham - Fulham 1

Denna fredagsafton vankas det alltså ett huvudstadsderby på London Stadium. Hemmalaget befinner sig efter 26 spelrundor mitt i Premier League-tabellen, på plats nummer tio av 20 lag. Här hemma är det inte lätt att tas med West Ham, senast var det Liverpool som fick åka hem besvikna med bara en pinne i bagageluckan. Innan dess var Arsenal här och fick spö. I höstas fick Manchester United också dunk här. Frågan är om Fulham har vad som krävs för att lösa det som storklubbarna inte lyckats med. Svaret är ett högt och bestämt NEJ. Fulham är näst sist i PL och tvärsist i bortatabellen. 0-2-11 är så tragiskt att det nästan är läge att skicka ner dem till Championship i förtid. Spiketta!

 

3. Milan - Empoli 2

Här har vi då den pånyttfödda gamla gigantklubben. Efter många sorger och bedrövelser börjar det ljusna lite i Milanos rödsvarta delar. För närvarande, efter 24 matcher, befinner sig hemmalaget på den fjärde och sista Champions League-platsen. Roma flåsar dem i nacken med bara en poäng mindre. En stor anledning till optimismen är Krzysztof Piatek. Anfallaren är hetare än polska piroger. Sedan han värvades från Genoa i januari har han startat fyra kamper och sprutat in sex strutar. När det gäller Empoli så befinner de sig precis över nedflyttningsstrecket, de fick råg i ryggen senast då det blev en 3-0-triumf mot Sassuolo. Empoli har varit ett lurigt lag för Milan att handskas med senaste åren. I höstens möte blev det 1-1. Senast klubbarna drabbade samman här på San Siro så slutade det faktiskt 2-1 till gästerna. Milan är streckade till stora favoriter och här är det läge att gardera upp för utdelning.Tvåan betalar superbra och måste med på kupongen!

 

4. Werder Bremen - Stuttgart 1

Vi kliver över till nordvästra Tysklands pulserande hjärta. Hem för vår svenske landslagsman Ludwig Augustinsson. Werder Bremen slog överraskande ut självaste Borussia Dortmund ur cupen DFB Pokal, på bortaplan via straffar. Därefter blev det 4-0 mot Augsburg av bara farten och senast lirade de 1-1 borta mot hemmastarka Hertha i Berlin. När det gäller gästerna börjar goda råd bli dyra nu när våren kommer smygandes. Platsen som betyder nedflyttningskval är inte bekväm såhär års. Och Stuttgart är faktiskt värdelösa på bortaplan. 1-1-9 är icke några smickrande nuffror. Gästerna har inte vunnit 2019. Werder Bremen har inte förlorat 2019. Detta räcker som motivering, man ska inte sparka på den som redan ligger ner. Etta, bara etta.
 

5. Espanyol - Huesca 1

På RCDE Stadium kommer denna fredag innehålla en föreställning mellan två föreningar på den undre halvan av La Liga. Det är dock skillnad på hur mycket "undre" halvan är för dessa tu. Hemmalaget har ett förhållandevis tryggt avstånd ner till strecket, sex pinnar med snart två tredjedelar av säsongen avklarad. Gästerna har det däremot svettigare, för deras del är det jumboplatsen som gäller. En tröst för Huesca är att de vann sin senaste bortamatch, argentinaren Ezequiel Ávila ordnade dubbla påsar och säkrade segern mot Girona. Med tanke på att gästerna är rejält understreckade måste de med, även om ettan gäller som utgång. Gaffeln kan smaka bra i Barcelona.

 

6. Strasbourg - Lille 2

Nästa hållplats är Ligue 1 och i Frankrike existerar inte samma ångestsvett som i Spanien. Här serveras nämligen ett möte på den övre halvan. Med 25 kamper avgjorda befinner sig hemmalaget på plats nio och gästerna på andra plats. Att ligga tvåa i franska ligan är ungefär samma sak som att ligga etta eftersom man knappt kan räkna med PSG då de avgör redan i transferfönstret innan säsongen startar. Formen

är det inte heller nåt fel på för Lille, de ligger till och med före parisarna sett till senaste fem fighterna med raden 4-1-0 och endast två insläppta kassar. Strasbourgs form är betydligt sämre och senast här på Stade de la Meinau blev det 1-2 mot Angers. Strecka från höger.

 

7. Venlo - Heracles 2

På Seacon Stadion i lilla Venlo bjuder fredagskvällen på en på förhand jämn och het drabbning. Dessa båda klubbar är nämligen tabellgrannar efter de första 22 rundorna. I nuläget ligger gästande förening på sjunde plats och den positionen innebär playoffspel om en biljett till Europa League. Värdklubben är naturligtvis intresserade av att sno åt sig den plåten, skillnaden är tre poäng och det är ju just vad som står på spel i den stundande duellen. Svenske Kristoffer Peterson är Heracles bästa målskytt och han bidrar till att pennan fattas från höger här.

 

8. Gent - Standard Liège 2

Vi avrundar vår Europaresa i Östflandern. Den belgiska ligan är uppdelad i två delar och går ut på att hamna bland de sex första för att nå "Championship Group". Gent befinner sig efter 26 spelade matcher på den frustrerande sjundeplatsen. Standard ligger på tredje plats och har ett avstånd på åtta pinnar ner till fredagens kombattant. Dessa klubbar mötte varandra vid tre tillfällen under 2018 och samtliga gånger slutade det med viktoria för Standard Liége. Gent är favoriter men det känns inte riktigt rätt. Utgå från höger på Ghelamco Arena och gardera om det finns pengar kvar i plånboken.

 

 

Kassaskåpet! - West Ham

Fulham är så bedrövliga i sitt bortaspel att man inte vet ifall man ska gråta eller skratta. Två poäng på hela säsongen. Två. Mot ett så bra hemmalag som Hammers kommer inte den siffran öka en millimeter.

 

Varningen! - Empoli

Milan känns pånyttfödda och är plötsligt en spännande klubb igen efter några år i totalt mörker. Men det är inte gamla tiders segermaskin vi har att göra med på San Siro nuförtiden. Streckningen här tyder av nån anledning på att så skulle vara fallet. In med Empolis rensartvåa!

 

32 rader       

1. Cardiff - Watford 2

2. West Ham - Fulham 1

3. Milan - Empoli 12

4. W. Bremen - Stuttgart 1

5. Espanyol - Huesca 12

6. Strasbourg - Lille X2

7. Venlo - Heracles 12

8. Gent - Standard Liège X2

 

144 rader       

1. Cardiff - Watford X2

2. West Ham - Fulham 1

3. Milan - Empoli 1X2

4. W. Bremen - Stuttgart 1

5. Espanyol - Huesca 1X2

6. Strasbourg - Lille X2

7. Venlo - Heracles 12

8. Gent - Standard Liège X2

 

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100