Sparsmakat med storklubbar men det gör inte det hela mindre intressant! Italien verkar bjuda oss på hemmasegrar medan en gammal hederlig engelsk klubb står för finfint värde. Två Parislag i farten i Ligue 2, hur många av dessa avgår med segern? Åtta rätt är inom räckhåll!

Spelstopp: 17.59

1. Juventus - Chievo 1

Titlar, segrar, rekord. Värdarna sopar mattan med allt motstånd som den italienska halvön har att erbjuda, nu senast var det supercupen som lyftes mot himlen efter 1-0 mot Milan. Serie A har Den Gamla Damen i praktiken redan vunnit men som den vinnarklubb Juve är tas inget ut i förskott och fokus mot Chievo förblir hundraprocentigt. Besökarna från Venetien är jumbo och det mesta pekar på nedflyttning för “De flygande åsnorna”. Även om de gulblå tog säsongens första trepoängare efter Giachherinis mål mot Frosinone (1-0) har de inget att komma med här. Solklar etta uppe i norra Italien!

2. Eibar - Espanyol 2

Baskien mot Katalonien för andra omgången i rad. Bortalaget genomgår en tuff period men kan få en nytändning efter cupavancemanget mot Villarreal (5-3 totalt). Tydligt är att offensiven är fortsatt stabil och kan Rubi bara hitta tillbaka till det svårforcerade försvar de blåvita hade under säsongens första månader kommer Espanyol att lyfta. Baskerna närmar sig bottenstriden då segrarna är tunnsådda och målskörden dålig sett till de senaste fyra veckorna. Bra hemmaspel som nu dock fastnat i kryssläge.

Jämnt mellan två osäkra lag, inled högerifrån.

3. Bolton - West Bromwich Albion 1

Phil Parkison på värdarnas bänk känner troligtvis av pressen då hans Bolton parkerar näst sist i The Championship men det finns tecken på att det kan vara på väg att vända. Fem poäng på de senaste fyra hemmamatcherna är säsongens bästa trend och då The Wanderers tidigt på säsongen visade att de kan slå West Brom (2-1) vore det tjänstefel att inte gå för alla poängen här. Besökarna från Midlands är i dålig form, och paralleller dras till den horribla oktobermånaden Birminghamlaget hade. Med Myhill och Morrison ytterst tveksamma till spel får Albion se upp. Besegrade knappt Wigan i FA-cupen. Gästerna är mer uppskrivna än vad som är fallet. Vi går för utdelning och chansar bort favorittvåan helt.

4. Bursaspor - Fenerbahce 2

I mitten av Süperligs tabell fortsätter Bursaspor att ömsom vinna, ömsom tappa poäng. Senast tog man en pinne av formstarka överraskningslaget Malatyaspor för att i matchen innan kasta bort två poäng mot anonyma Götzepe. Förstemålvakten Haruk Tekin släpper in färst mål av alla men nollorna är mer sällsynta av vad man kan tro. Gästerna från Istanbul frågar sig nog “hur hamnade vi här?” Näst sist, en offensiv som är ett hån mot tidigare upplagors diton och djup kris. Med spelare som Skrtel, Valbuena, Ayew och Slimani borde de gulsvarta ligga uppe i den absoluta toppen. Kanske har Yanal jobbat mentalt med truppen under uppehållet? Förr eller senare måste det lossna för skakiga Fener, kanske här. Strecka detta svårbedömda möte från höger.

5. Spezia - Venezia 1

Januari månad innebär nyförvärv och så även i Serie B. Värdarna har plockat in Alessio Da Cruz i ett försök att stärka mittfältet, den unge holländaren har fått sparsamt med speltid i högpresterande Parma. I vilket fall får det redan skickliga mittfältet med trygga spelare som Bartolomei, Vignali och Mora lite välbehövlig konkurrens för att hålla sig på tårna. Motståndarna som ska ta sig an det ska starka hemmalaget är Walter Zengas Venezia som tagit in två offensiva krafter från Lazio. Det förstår man sett till antalet producerade mål, bara 17 fullträffar på 18 kamper. På sikt kan dessa hjälpa nordostitalienarna men att gå direkt in och prestera kan bli svårt. Trolig etta på svårspelade Alberto Picco.

6. Granada - Elche 2

Granada är inte i toppform och det syns; tre matcher på raken med delad poäng är inget de rödvitrandiga är vana vid efter en höst/vinter där segrarna kommit nästan som på beställning. Anfallsparet Rodri och Ramos är inget som får motståndarlagen att skaka av rädsla och om trenden håller i sig kommer andaluserna att tappa sin direktuppflyttningsplats. Aguajos segermål mot Tarragona betydde enormt mycket för Elche. 1-0 innebar något av ett trendbrott sett till hemmaspelet och gästerna distansierade sig lite från streckstriden. Borta har de grönvita börjat spela in några poäng så visst har lilla Elche en chans här. Gå för pengarna, kliv favoritettan och spela X2.

7. Paris FC - Brest 2

Värdarna har en stigande formkurva men dessa brukar på intet vis vara spikraka, allra minst för ett Paris FC som den senaste tiden förvisso mest vunnit men det har varit mot bottenlag som Nancy och ojämna Grenoble Foot 38. Nu står ett av Ligue 2:s absoluta topplag för motståndet och det är inte omöjligt att nollan i kolumnen för hemmanederlag nu spricker för Parislaget. Brest har under säsongen käkat upp det mesta i sin väg, även om de rödvita hickat till lite på sistone. Men sparkapital finns, bland annat i Gaëtan Charbonnier som tryckt dit 16 bollar på 20 omgångar. Sannolikt nätar han igen, som senast lagen möttes (1-1). Besökarna känns något vassare och har större vana av svåra matcher än värdarna. Sannolik tvåa i den franska huvudstaden!

8. Le Havre - Red Star 1

Nästa Parislag på tur är Red Star som åker till Le Havre i ett försök att bygga vidare på den fina trenden med tre raka utan smisk. Det behöver nästjumbon om det ska finnas hopp för fortsatt spel i Ligue 2. Gästerna har dock under säsongen aldrig besegrat ett topp-tio-lag och med tanke på att resorna aldrig producerar några trepoängare får bottenlaget det mycket svårt här. Värdarna är fyra poäng från play-off-platsen och många i Frankrike ser gärna att talangfabriken går upp för att fortsätta förse landet med skickliga spelare. En sådan är 22-åringen Alimami Gory. Strikern har ett fint målfacit och tros lämna om laget inte skulle ta sig upp i finrummet. Värdarna tar detta, ettan till låg procent sitter fint!

Kassaskåpet! - Juventus

Även om ett par spelare saknas och resan till och från Mellanöstern kan slita på spelarna är Juve i en klass för sig jämfört med andra italienska klubbar. Chievo har bara en fullpoängare i Serie A denna säsong, nästa kommer inte här.

Varningen! - Elche

Mittenlaget Elche har börjat ta sig och tog sin första bortaviktoria i december. För Granada gäller mest kryss på sistone då laget känts segt och målprouktionen gått i stå. Vamos, Elche!

32 rader

1. Juventus - Chievo 1

2. Eibar - Espanyol X2

3. Bolton - WBA 1X

4. Bursaspor - Fenerbahce X2

5. Spezia - Venezia 1

6. Granada - Elche X2

7. Paris FC - Brest X2

8. Le Havre - Red Star 1

144 rader

1. Juventus - Chievo 1

2. Eibar - Espanyol 1X2

3. Bolton - WBA 1X

4. Bursaspor - Fenerbahce 1X2

5. Spezia - Venezia 1X

6. Granada - Elche X2

7. Paris FC - Brest X2

8. Le Havre - Red Star 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100