Veckans första Topptipset bjuder på fotboll från Sverige, Norge och Spanien. Ett möte mellan två topplag i inledningen av Allsvenskan mellan IFK Göteborg - Hammarby är en drabbning att hålla ögonen på. Kupongen är även kryddad med en tidig seriefinal i Damallsvenskan. Mot åtta rätt!

 

Spelstopp: 18.59

 

1. AIK - Falkenberg 1

Kupongen drar igång med ett möte på Friends Arena. AIK har kommit igång den sista tiden efter en lite tyngre inledning av säsongen. Gnaget har tre raka segrar och besegrade senast Helsingborg med 3-1. Det var Tarik Elyounoussi x2 och Daniel Sundgren på straff som stod för målen. Falkenberg har det tyngre och har bara tagit två poäng på de fem senaste tillställningarna. Falkarna förlorade med 0-3 i den förra omgången mot Djurgården. Utgå från ettan som är överstreckad så krysset måste med.

 

2. IFK Göteborg - Hammarby 1

Det vankas ett intressant möte på Gamla Ullevi mellan två topplag så här långt på säsongen. Göteborg är obesegrade de sex senaste matcherna och spelade 0-0 senast mot Malmö. Det ska dock sägas att Blåvitt såg riktigt bra ut i andra halvlek och var närmast att få med sig en trepoängare i den matchen. Hammarby vann övertygande med 4-0 mot Östersund vilket var stockholmarnas fjärde triumf i följd. Målskyttarna för Bajen var Andersen, Kjartansson, Djurdjic och Tankovic. De grönvita har haft det lite tyngre i bortaspelet och har bara tagit fyra poäng på fyra drabbningar. Simon Sandberg är avstängd för gästerna. Etta-kryss som utgång men vid ett större system ska alla tecken med för att vara på den säkra sidan.

 

3. IFK Norrköping - GIF Sundsvall 2

Norrköping har haft det tungt i början av säsongen och har haft problem att få med sig vinster trots bra genomförda matcher. Pekings blott andra seger kom senast mot Örebro när östgötarna vann med 2-1 efter att Alexander Fransson och Jordan Larsson stått för målskyttet. Sundsvall började säsongen bra men har hamnat i en jobbig formsvacka. Giffarna har tre raka uddamålsförluster och förlorade senast med 0-1 mot Sirius. Turen måste vända för norrlänningarna när som helst och varför inte här på Östgötaporten till låg procent. Utgå från kryss-två men om pengar finns är alla tecken att rekommendera.

 

4. Östersund - Örebro 1

Den sista Allsvenska drabbningen på kupongen går på Jämtkraft Arena. Östersund har varit svårslagna i säsongsupptakten men åkte på en rejäl torsk senast mot Hammarby. Det slutade med en svidande 0-4 förlust och det blir inte bättre av att Thomas Isherwood drog på sig ett gult kort vilket leder till att han är avstängd till detta möte. Örebro har det fortsatt tungt i seriespelet och får sikta in sig på att kriga i bottenstriden. Laget från Närke har bara vunnit en av de fem senaste tillställningarna och förlorade senast mot Norrköping med 1-2. Det var Malmö-lånet Carlos Strandberg som nätade för ÖSK. Ettan spikas på Topptipset.

 

5. Brommapojkarna - Jönköping Södra 2

Vi hoppar ner en division till Superettan. Brommapojkarna har inte haft den start på säsongen som stockholmslaget har önskat och efter nio omgångar har det bara blivit två trepoängare. Roberth Björknesjös lag har inte vunnit på det tre senaste matcherna och fick bara 1-1 senast mot tippade bottenlaget Frej. Jönköping Södra har stått för två imponerande insatser i följd med 1-1 mot Örgryte och 2-0 mot Öster. Smålandslaget är på uppgång och är bättre än vad tabellen visar. Utgå från tvåan och gardera med krysset. 

 

6. Molde - Viking Stavanger 1

Vidare till grannlandet i väst. Molde håller till i toppen av tabellen och hade fem raka vinster på kontot. Den sviten bröts senast för det blå hemmalaget vid förlusten med 2-3 mot Kristiansund. Anmärkningsvärt är att gamle MFF-spelaren Magnus Wolff Eikrem och Ohi Omoijuanfo både har gjort sex mål redan och håller till i toppen av skytteligan i det norska finrummet. Nykomlingarna Viking har börjat säsongen överraskande och är obesegrade de tre senaste tillställningarna. Gästerna besitter dock inte samma kvalité som Molde. Ettan spikas trots hård streckning.

 

7. Linköping - Rosengård 1

En tidig seriefinal i Damallsvenskan. Linköping har vunnit fyra av de sex första matcherna på säsongen och ser riktigt bra ut. Senaste spelade dock östgötarna oavgjort mot Kristianstad med siffrorna 1-1 och det var Stina Blackstenius som stod för målet. Rosengård har samma facit i säsongsupptakten som hemmalaget och skåningarna besegrade fjolårets mästare Piteå med 2-0 i den förra matchen. Det var Johanna Kaneryd och Anam Imo som hamnade i målprotokollet. Hemmafördelen väger tungt i denna drabbning så utgå från ettan men om plånboken tillåter ska krysset med.

 

8. Albacete - Granada 1

Kupongen avslutas i Spanien och en tillställning i La Liga 2 på Carlos Belmonte. Det är en kamp om andraplatsen som gäller i detta möte och det skiljer endast tre poäng mellan lagen i tabellen. Albacete har vunnit två av de fyra senaste matcherna och kommer att vara motiverade till denna match. Anmärkningsvärt är att Queso Mecánico inte har förlorat någon match i hemmaborgen i ligaspelet och har statistiken 9-10-0 i hemmaspelet. Gästande Granada är obesegrade i de fyra senaste drabbningarna och vann mot Tenerife med 2-1 i den förra omgången. Etta-kryss ska räcka långt här på Topptipset!

 

Klicka här för att gå direkt till Svenska Spel

 

Kassaskåpet! - Molde

Molde håller till i toppen av tabellen och trots förlusten senast ska hemmalaget inte ha några problem att avfärda nykomlingen Viking. Ettan är kupongens säkraste spik.

 

Varningen! - Sundsvall

Giffarna har åkt på tre snöpliga uddamålsförluster i följd och letar efter formen som norrlänningarna hade i början av seriespelet. Norrköping har inte fått till det hittills och har varit impotenta framför mål på Östgötaporten. Satsa på skrälltvåan för att få till en fin utdelning på Topptipset.

 

Topptipset 32 rader

1. AIK - Falkenberg 1X

2. Göteborg - Hammarby 1X

3. Norrköping - Sundsvall X2

4. Östersund - Örebro 1

5. BP - Jönköping Södra X2

6. Molde - Viking Stavanger 1

7. Linköping - Rosengård 1

8. Albacete - Granada 1X

 

Topptipset 144 rader

1. AIK - Falkenberg 1X

2. Göteborg - Hammarby 1X2

3. Norrköping - Sundsvall 1X2

4. Östersund - Örebro 1

5. BP - Jönköping Södra X2

6. Molde - Viking Stavanger 1

7. Linköping - Rosengård 1X

8. Albacete - Granada 1X

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100