En eklektisk samling matcher väntar på Topptipset, med Damallsvenskan, engelsk playoff samt två semifinaler i kontinentens andraturnering på den ena halvan. Halvan två av tipset äger rum på andra sidan Atlanten med spel i Brasilien, Paraguay och Venezuela. Magkänslan kan leda en rätt tillsammans med hjärnan, så låt buk och skalle leda dig till alla rätt!

 

Spelstopp: 18.59

 

1. Arsenal - Valencia 1

Det är semifinaldags i Europa League och det blåser oroliga vindar om ett Arsenal som är ur form. I Premier League har det blivit torsk i fyra av dom fem senaste matcherna. Hemma på Emirates är laget dock väldigt starka och har bara förlorat två gånger i år. Vägen hit har varit allt annat än spikrak och hemmalaget låg under både mot BATE och Rennes innan returerna vanns. Valencia har haft en bra vår om man bortser från senaste veckans två förluster. Coquelin är avstängd här och Kondogbia och Cheryshev är skadade. Hemmaplan avgör och ettan är en säker spik!

 

2. Eintracht Frankfurt - Chelsea 1

Andra semifinalen spelas i Tyskland och här kan det bli rejält med mål. Frankfurt har gjort näst flest mål i Europa League i år och Chelsea har nätat två gånger mer. Luka Jovic har åtta baljor i EL men har nu gått mållös fyra matcher på raken (Bundesliga medräknat). Anfallskollegan Rebic är avstängd i denna matchen. Olivier Giroud i Chelsea leder skytteligan medan han i Premier League endast har gjort två på 25 tillställningar. Bortalaget kommer från två oavgjorda matcher och frågan är om formen börjar svikta? På Commerzbank-Arena kan engelsmännen få det tufft. Här bör det dock garderas på större system.

 

3. Växjö - Vittsjö 1

Damallsvenskan är bara tre omgångar gammal, och på dessa tre kamper har värdinnorna visat prov på mental styrka efter 0-5 mot tippade topplaget Linköping i premiären. 0-0 därpå mot Piteå innan Växjös finska landslagsstjärna Emmi Alanen avgjorde mot Eskilstuna (1-0). Vittsjö är även de på gång efter två raka triumfer, med Michelle de Jongh som ledarinna efter tre fullträffar från mittfältaren. Kampen på Myresjöhus Arena blir en svår strid för bägge lagen, men hemmafördelen tippar över vågskålen. 1X känns mest logiskt.

 

4. Wrexham - Eastleigh 2

Playoff i Nations League, Englands femtedivision, ska gå av stapeln med gäster som har näsa för mål. Eastleigh stod för hela 62 mål i grundserien med Paul McCallum som målkonung med sina 26 fullträffar. “The Spitfires” avslutade snyggt med fyra poäng på de avslutande två omgångarna och ska inte räknas bort. Wrexham slutade tio poäng före sina motståndare, men “Drakarna” har fått slita för poängen den senaste tiden med flera uddamålssegrar. En ordentlig målskytt som på egen hand kan avgöra matcher saknas dessutom hos de rödvita. Kraftig överstreckning på storfavoriten gör att tvåan är ett riktigt fynd. Strecka från höger och be till högre makter om stöd!

 

5. Botafogo - Bahia 1

Vi seglar över Atlanten och beskådar två tillställningar i brasilianska Série A som precis sparkat igång. I omgång gick Botafogo förlorande ur storstadsmötet mot Sao Paulo efter 0-2, men sett till förra säsongen är de svartvita värdarna oerhört hemmastarka. Dessutom har de strikern Erik vars meriter från flera av Brasiliens U-lag imponerar. Har redan nätat i Copa Sudamericana och Copa do Brasil. Besökarna från Salvador vann sin premiär med 3-2, men var under 2018 inget vidare på resande fot. Gästerna brukar vara ojämna, och lär få svårt här. Trolig etta på Estádio Nilton Santos.

 

6. Santos - Fluminense 1

I staden Santos är stämningen på topp efter den meriterande 2-1-segern borta mot fjolårsfyran Gremio. Eduardo Sasha spelade huvudrollen i mötet med sitt viktiga 1-0-mål. På stopptid åkte Sanchez ut och spelar inte för värdarna. Mycket svag premiär av gästerna som släppte till sent hemma mot nykomlingen Goias (0-1). Hela Fluminenses säsongsavslutning i november var bedrövlig, och det ska till en del för att gästerna ska få en med sig oavgjort. Ettan är given och krysset kan plockas med på grund av den hårda streckningen på hemmalaget.

 

7. Estudiantes de Merida - Argentinos Juniors 2

Copa Sudamericana är Sydamerikas motsvarighet till Europa League och här i Venezuela väntar returmatchen av turneringens första omgång. I Argentina vann Juniors med 2-0 efter ett självmål av Estudiantes Christian Rivas bland annat. Till råga på allt blev även Jesus Meza utvisad och flyger inte med till Buenos Aires. Värdarnas hemmaform är bra, men argentinska ligan håller en annan klass än vad hemmalaget är vana vid. Jämnt väntas det bli, men den politiska oron i landet gör att tvåan sätts först, och fylls sedan på med resterande tecken.

 

8. Guaraní - Deportivo Cali 1

Sist men inte minst väntar en tripp till Paraguay och huvudstaden Asunción. Det första mötet slutade 1-0 till Cali, men matchen var mycket grinig med tre röda kort för Guarani. Förvisso kom två av dessa på stopptid, men man kan undra varför Deportivo har så förtvivlat svårt att göra mål, även med en man mer i över en halvtimme. För värdarna är det bara seger som gäller och även om vissa hemmakamper slutat med en poäng är nederlag mycket sällsynta. De svartgula värdarnas nyförvärv Wilson Leiva är en garanti för mål vilket han redan börjat visa. Deportivo Cali är bortasvaga och hemma på Estadio Defensores del Chaco blir det hemmaseger. Spika värdeettan!

 

Kassaskåpet! - Guaraní

I Sydamerika är hemmafördelen av enorm vikt, och bara det gör att gästerna får det svårt. Guaraní har en del bra namn, och även om avancemang kan bli svårt är segern väldigt trolig!

 

Varningen! - Eastleigh

Mål, som är så viktigt i fotboll, är inget problem för Eastleigh som dessutom slår ur ett behagligt underläge. Wrexham visade tecken på trötthet i slutet av grundserien och kommer få springa mycket. Come on, Spitfires!

 

Topptipset 32 rader

1. Arsenal - Valencia 1

2. Eintracht F. - Chelsea 1

3. Växjö - Vittsjö 1X

4. Wrexham - Eastleigh X2

5. Botafogo - Bahia 1X

6. Santos - Fluminense 1X

7. Estudiantes - Argentinos X2

8. Guaraní - Deportivo Cali 1

 

Topptipset 144 rader

1. Arsenal - Valencia 1

2. Eintracht F. - Chelsea 1X

3. Växjö - Vittsjö 1X

4. Wrexham - Eastleigh 1X2

5. Botafogo - Bahia 1X

6. Santos - Fluminense 1X

7. Estudiantes - Argentinos 1X2

8. Guaraní - Deportivo Cali 1

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100