Ny tisdag och återigen dags för Champions League-hymnen att ljuda! Liverpool gästas av Bayern Müchen i en minst sagt intressant drabbning på Anfield Road, samtidigt som Lyon ställs mot Barcelona på Groupama Stadium. Hur streckar du CL-fajterna? Dessa två tillställningar inleder Topptipset som därefter består av engelsk fotboll från The Championship och League One. Nu kör vi!

Spelstopp: 20.44

1. Liverpool - Bayern München 1

Eftersom Liverpool redan hade åkt ur FA-cupen fick Jürgen Klopps mannar spelledigt i helgen. Engelsmännen ska således vara fullt utvilade, däremot finns det flera frågetecken i truppen på grund av skador och Virgil Van Dijks avstängning. Bayern München kommer från ett par svajiga insatser i Bundesliga och Tyska Cupen men den tyska maskinen har trots allt vunnit de senaste matcherna och Niko Kovac gäng ser överlag klart vassare ut än i höstas. Det finns även ett par frågetecken hos gästerna samtidigt som Thomas Müller är avstängd. Å andra sidan är Manuel Neuer tillbaka från sin tidigare skada vilket är helt fundamentalt. På Anfield känns ettan både närmast och bäst trots allt, men visst ska den garderas tidigt!

2. Lyon - Barcelona 2

Bruno Génésios Lyon har gått riktigt starkt den senaste tiden men trots detta är Les Gones ljusår ifrån PSG i Ligue 1. Det finns dock väldigt hög potential i detta Lyon, det visade inte minst Génésios mannar i höstas då fransmännen bland annat besegrade Manchester City på Etihad. Ett stort minus inför hemmamötet med Barca är att Nabil Fekir är avstängd. Katalanerna är mer ordinarie och med Messi i laget är spanjorerna givetvis stora favoriter på Groupama Stadium. Enda avbräcket för gästerna är att den brasilianske motsvarigheten till Xavi, Arthur alltså, är skadad. Utan Fekir kommer dock Lyon få det svårt att räcka till mot Messi & Co. Fin tvåa!

3. QPR - WBA 2

The Hoops går kräftgång i The Championship. Faktum är att London-laget kammat noll i fem raka ligamatcher. Dessutom fick QPR stryk i FA-cupen i helgen, men det var mot Watford. Inte så mycket att säga om givetvis. West Bromwich har en av seriens bästa trupper på pappret och Birmingham-laget huserar som väntat i toppskiktet av tabellen. Noterbart är att The Baggies vunnit de tre senaste bortamatcherna i ligaspelet, utan att släppa in mål dessutom. Mot Bolton, Stoke och Aston Villa. Vettig tvåa!

4. Accrington - Oxford United X

Över till League One och The Crown Ground. Nykomlingen Accrington är segerlösa i sju raka seriematcher. Det var dock väldigt nära att Stanley löste tre poäng på Stadium of Light mot Sunderland i den förra omgången där Accy ledde med 2-0 när dryga halvtimmen återstod. Matchen slutade 2-2 till slut. Hemma mot Oxford ska värdarna ha rimliga chanser på ett par poäng. United är fyra poäng bakom Accrington i tabellen och på resande fot trivs The Yellows förtvivlat dåligt. Faktum är att gästerna är det enda laget i League One som fortfarande är segerlösa på bortagräs. Utgå från krysset, gardera sedan från vänster först och främst.

5. Barnsley - Burton 2

Ligatvåan Barnsley ser ut att bli en alldeles för överdriven favorit hemma på Oakwell Stadium. The Tykes triumf mot Wycombe Wanderers i helgen var knapp och inte speciellt övertygande. Burton Albion, som torskade med bandy-siffror mot Manchester City i semifinalen i Ligacupen, har rätt bra form och på pappret även ett fint lag för den här nivån. I fjol huserade trots allt The Brewers i The Championship. Gästerna är obesegrade i fem raka seriematcher. Därmed känns det helt befogat att gå för skrällen i det här mötet. Strecka från höger och gardera efter storleken på plånboken blir tipset.

6. Portsmouth - Bristol Rovers 1

Klassiska Portsmouth har helt klart något på gång den här säsongen. Pompey har dock ganska blek form men trots detta återfinns Kenny Jacketts manskap på tredje plats i League One. Den här kvällen ska de blåvita ses ha fina chanser att ordna tre efterlängtade poäng. Bristol Rovers återfinns precis ovanför bottenstrecket och till Portsmouth skiljer det hela 27 poäng. När lagen möttes i höstas på Memorial Stadium vann Pompey med 2-1. Trolig hemmaseger.

7. Rochdale - AFC Wimbledon 1

Viktigt bottenmöte på Spotland Stadium. Placeringen ovanför Bristol återfinns Manchester-laget Rochdale. Precis som i fjol ser de blåvita ut att få det kämpigt att hänga kvar i League One. Mot AFC Wimbledon ska dock The Dale ha fina chanser på poäng, i synnerhet hemma där de inte torskat mot AFC sedan 2013. The Dons är nämligen tabelljumbo. På bortagräs har The Dons kammat noll i tio av 16 ligamatcher den här säsongen. Utgå från vänster.

8. Sunderland - Gillingham 1

På Stadium of Light är The Black Cats fortfarande obesegrade i League One. På hemmagräs har Sunderland raden 8-8-0. Under januari har även Jack Ross trupp förstärkts något. Bland annat har Will Grigg kritat på för Sebastian Larssons gamla klubb. The Gills huserar på den undre halvan av tabellen men de blåvita är knappast ofarliga med Tom Eaves längst fram. Faktum är att anfallaren återfinns på fjärde plats i skytteligan med sina 16 fullträffar. 1X ska man dock kunna sitta lugn i båten med på Stadium of Light den här kvällen.

Kassaskåpet! - Barcelona

Ett motiverat Barca med en skadefri Messi. Svårare motstånd än så blir det inte. Utan Fekir får Lyon det onekligen väldigt svårt. Spik!

Varningen! - Burton

The Brewers har kvalitén för att besegra alla lag i League One. Noterbart är att Burton bland annat besegrat Middlesbrough, Aston Villa, Burnley och Nottingham i Ligacupen den här säsongen. Barnsley är utan tvivel en favorit i fara på Oakwell Stadium!

32 rader

1. Liverpool - Bayern M. 1x

2. Lyon - Barcelona 2

3. QPR - WBA 2

4. Accrington - Oxford 1x

5. Barnsley - Burton x2

6. Portsmouth - Bristol R. 1

7. Rochdale - Wimbledon 1x

8. Sunderland - Gillingham 1x

144 rader

1. Liverpool - Bayern M. 1x2

2. Lyon - Barcelona 2

3. QPR - WBA 2

4. Accrington - Oxford 1x

5. Barnsley - Burton 1x2

6. Portsmouth - Bristol R. 1x

7. Rochdale - Wimbledon 1x

8. Sunderland - Gillingham 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100