Topptipset denna torsdag är kluven i två tydliga delar. Den första halvan innehåller de avgörande kvartsfinalerna i Europa League. Kan Slavia Prag stå för en ny bragd efter att ha slagit ut Sevilla? Kan Napoli vända mot Arsenal? Andra delen innehåller fyra kamper ur det svenska seriesystemet, från Malmö i söder till Skellefteå i norr. Åtta rätt ska in!

Spelstopp: 18.59

1. Chelsea - Slavia Prag 1

Europa Leagues kvartsfinaler går in i returmöten, och det första spelas på Stamford Bridge. Det tog 86 minuter nere i Prag, men till slut fick The Blues hål på Slavia. Därmed har Sarris manskap skaffat sig ett utmärkt utgångsläge tack vare Marcos Alonsos nickmål, och trots nederlag i helgen på svåra Anfield ska Londonlaget inte ha några problem. Värdarna lär går för fullt för att inte göra det onödigt spännande. Slavia tappade 1-0 till 1-1 i helgens Pragderby, och hade inte Sparta satt käppar i hjulen skulle gästerna nu vara tjeckiska mästare. Några nummer för små är besökarna. Det är dock inte fel att klämma in krysset då ettan överstreckas.

2. Eintracht Frankfurt - Benfica 1

Publiken på Estádio da Luz bjöds på underhållning av högsta klass i förra veckan när Benfica slängde in fyra bollar i Eintrachts kasse. Trots en man mindre i 70 minuter efter N’Dickas frilägesutvisning stod tyskarna upp och lyckades därmed skaffa sig ett efter omständigheterna hyfsat resultat. I söndags kom ett nytt rött kort, denna gång på Fernandes i 1-3-nederlaget mot Augsburg. 4-2 i torsdags blev 4-2 i helgen när Setubal tämligen enkelt avfärdades i Lissabon av “Örnarna”. Underbarnet Joao Felix slog in ytterligare en boll och många hoppas på att 19-åringen ska axla Ronaldos mantel. Utanför Portugal trivs dock SLB sådär. 1X.

3. Napoli - Arsenal 1

I italienska tidningar beskrevs Napolis insats på Emirates som synnerligen blek, alla vet att The Gunners är ett av Europas absolut bästa lag på hemmagräs. 0-2 följdes i vilket fall upp av 3-1 på Chievo som därmed förpassades till Serie B. Försvarsspelaren Koulibaly nätade dubbelt upp, nytt personrekord i en och samma match. Aubameyangs tidiga mål på Vicarage Road var strikerns 18:e i seriespelet för gästerna och betydde tre poäng. Bortaplan även här, men då det luktar uddamålsseger för de ljusblå går engelsmännen vidare.

4. Valencia - Villarreal 2

Del två av slaget om regionen Valencia. Målen som Villarreal tappade in på stopptid i torsdags har med all sannolikhet avgjort dubbelmötet. Det innebär att Los Che kan ta lite enklare på denna tillställning efter att ha slagit Levante med 3-1 i stadsderbyt då Santi Mina målade två gånger om. Villarreals 19-åringa dundertalang Samuel Chukwueze slog till med sitt femte seriemål för säsongen när ynglingen sänkte Girona (1-0). Det var de gulkläddas fjärde bortaseger i La Liga och faktum är att gästerna trivs bättre borta än hemma. I de senaste inbördes mötena är det dessutom fördel för de gula ubåtarna! Fatta pennan från höger.

5. Friska Viljor - IFK Umeå 1

Från Europa League till svenska division 2. I division 2 Norrland har två omgångar avverkats när Friska Viljor tar emot IFK Umeå. Gästerna fick stryk med 3-0 i sin premiär borta mot Skellefteå, därefter slog västerbottningarna Anundsjö med samma siffror på hemmaplan. Just Skellefteå är en bra värdemätare eftersom även hemmalaget har mött dem, 1-1 slutade den kampen här i Örnsköldsvik i lördags. I premiären vann Ö-vikslaget med 4-3 mot IFK Timrå. Värdarna är oerhört talangfulla och ska helt klart vara klassen bättre än IFK. Ettan betalar betydligt mer än den borde. Spika!

6. Skellefteå - IFK Luleå 2

Norrvalla IP är namnet på arenan där det ska kickas ytterligare boll i division 2 Norrland. Gästernas Yassine Assam och Max Wårell hittade rätt en gång var vilket räckte för tre poäng mot Umeå FC Akademi (2-1). Luleås kamrater är ännu obesegrade och lär bli svårslagna . I den svenska staden där det finns flest singelkillar (SheLeftYou) har säsongen börjat med fyra poäng på två omgångar. 1-1 mot Friska Viljor senast var en besvikelse sett till hur många mål Örnsköldsviks stolthet brukar släppa in. Tvåan är en bra spik på mindre system.

7. IFK Malmö - Qviding 1

Ett målrikt möte väntas på Malmö Stadion då två lag med generösa försvar ska tampas. Efter de två inledande nederlagen är det dags för IFK att strama upp defensiven efter 3-6 mot Halmia. I Bovar Karim och Anes Mravac har “di gule” spelare av klass. Göteborgsklubben Qviding har inga problem med målskyttet då de tryckt in sex mål framåt, efter sitt starka fjolår blir det intressant att se vad de lilaklädda kan uträtta den här säsongen. Dock är det lite tidigt att sia om lagets förmåga denna säsong då anonyma Vinberg är ett av lagen som betvingats i division 2 Västra Götaland. Malmös Kanariefåglar får det inledande förtroendet.

8. Dalstorp - Råslätt 2

På Dalhovs konstgräs spelas tipsets sista match och värdarna har inlett starkt med en seger och en oavgjord. Björn Arnesson har redan hunnit bli varnad och med åtta gula förra säsongen behövs något göras så att mittfältaren inte lämnar sitt lag en man kort. Råslätt är täta bakåt efter bara ett insläppt och i Elvis Acuna har gästerna en försvarare med meriter från den chilenska andradivisionen. Seger i bortapremiären, andra raka på främmande gräs nu? Börja med tvåan och täck successivt upp.

Gå här för att spela topptipset hos Svenska spel

Kassaskåpet! - Napoli

I det första mötet imponerade inte något av lagen men Napoli var allra blekast. Hemma på San Paolo är napolitanarna av en helt annan kaliber samtidigt som Arsenal vantrivs på resande fot. Till råga på allt är det superfint värde på ettan!

Varningen! - Villarreal

Trots en svag säsong i det inhemska spelet har Villarreal överpresterat i Europaspelet, i synnerhet på bortagräs. Två svåra bortakamper väntar Valencia, bra läge för de gula ubåtarna!

Topptipset 32 rader

1. Chelsea - Slavia Prag 1X

2. Eintracht Frankfurt - Benfica 1X

3. Napoli - Arsenal 1

4. Valencia - Villarreal X2

5. Friska Viljor - IFK Umeå 1

6. Skellefteå FF - IFK Luleå 2

7. IFK Malmö - Qviding 1X

8. Dalstorps IF - Råslätts SK X2

Topptipset 144 rader

1. Chelsea - Slavia Prag 1X

2. Eintracht Frankfurt - Benfica 1X

3. Napoli - Arsenal 1

4. Valencia - Villarreal 1X2

5. Friska Viljor - IFK Umeå 1

6. Skellefteå FF - IFK Luleå X2

7. IFK Malmö - Qviding 1X

8. Dalstorps IF - Råslätts SK 1X2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100