Frågorna hopar sig inför matcher på på måndagens Topptips. Kommer Robin Olsen att återta sin plats mellan stolparna i Roma? Kan Ålborg fortsätta att gå obesegrade på bortagräs? Är krisen över för Chelsea? Svaren kommer i sinom tid, och även åtta rätt med lite tur!

Spelstopp: 18.59

1. Chelsea - Manchester United 1

Chelsea har alltid varit något av cuplag, och just cuperna verkar bli Sarris räddning när seriespelet på sistone varit en besvikelse, framför allt efter 0-6 mot City. Seger i Malmö blev det som bekant och ska man se i ett längre perspektiv är The Blues väldigt starka på Stamford Bridge där endast Leicester lyckats vinna i tävlingssammanhang. Manchester United har nu upplevt förlust under Ole-Gunnar Solskjaer. Paris Saint Germain smällde in två bollar bakom de Gea på Old Trafford i tisdags och kanske kommer värdarna ner på jorden nu. Det lågt streckade Londonlaget ger fint värde, 1X blir det här!

2. Roma - Bologna 1

I Serie A är tränarbyten ingen ovanlighet och så har skett i Bologna där serben Siniša Mihajlović tagit över. Fyra poäng på två matcher för de nedflyttningshotade gästerna är bra men kan man rucka på ett Roma som börjat få upp ångan? Besegrade svåra Porto i veckan (2-1) och har inget hemmanederlag i ligan sedan november. Schick och Ünder saknas men en viss Zaniolo verkar fyller luckorna alldeles utmärkt. Roma bankar ofta mindre lag hemma på Olimpico, spiken sitter fint!  

3. Nürnberg - Dortmund 1

För att nykomlingen Nürnberg ska hålla sig kvar i Bundesliga måste något drastiskt till. Klubbledningen har beslutat att sparka tränaren Michael Köllner efter 0-2 mot Hannover. I hans ställe tar andrecoachen Boris Schommers över ledarskapet. För ett FCN som behöver en nystart kan detta bli nytändningen som behövs. Ruhr-laget Dortmund åkte på ordentligt med pisk i London i veckan (0-3) och har börjat tappa i ligaspelet också efter två raka kryss. Det senaste innebar en tappad 3-0-ledning sista kvarten hemma mot Hoffenheim. Vikande formkurva och intressant värde på hemmalaget gör att vi kör på 1X och lämnar tvåan helt utanför systemen!


 

4. Hammarby - Varberg 1

För den live-fotbollstörstande svensken är svenska cupen ett ljus i försäsongsmörkret. I grupp D:s första omgång ställs allsvenska topplaget Hammarby mot Varberg, bottengäng i Superettan. Hallänningarna har inte gjort några spektakulära värvningar i vinter och får med största sannolikhet kämpa för sin existens i år igen. Stockholmarna suktar efter en titel och har inhandlat spelare som Alexander Kačaniklić och Darijan Bojanic för att ytterligare spetsa sin namnkunnig trupp. De grönvita är tar detta utan problem, smäll in ettan på Tele 2:s konstgräs!

5. Eskilsminne - Dalkurd 1

Den andra kampen i grupp D är mellan Division 1-laget Eskilsminne och nyligen degraderade Dalkurd. Gästande DFF blev till sist nästjumbo i Allsvenskan och avslutade ganska dåligt. Dessutom har en del större namn som Kebba Ceesay lämnat. Helsingborgsklubben Eskilsminne har gjort en fin resa genom seriesystemet och skapade stor uppmärksamhet kring i somras genom att slå Helsingborgs IF ur cupen. I seriespelet slog de gulblå flera mer kända klubbar som Åtvidaberg och Ängelholm. Svårsiat och på förhand ganska jämnt, strecka då från vänster.

6. Midtjylland - Aalborg 1

De regerande danska mästarna Midtjylland ligger inför omgång 22 bara tre poäng bakom jätten FC Köpenhamn, och är landets mest svårslagna fotbollslag med enkom två liganederlag. Unge Awer Mabil är en spelare värdarna hoppas mycket på, och med fem fullträffar på 16 matcher går utvecklingen stadigt framåt för yttermittfältaren. Nordjylländska Ålborg har visat sig vara svårspelade när de kommer på besök, de rödvita har inte åkt på smisk sedan juli månad. Resultaten mot bättre motstånd har varit varierande för mittenlaget, och känslan är att FCM troligtvis tar alla poäng MCH Arena!

7. Crotone - Pescara 2

Undervattensderby i Serie B mellan hajar och delfiner. Delfino Pescara har överraskat många genom att vara med i toppen efter sjuttondeplatsen i fjol. Ingen superform på gästerna, dock har de blåvita fint sparkapital i den dynamiska forwardsduon Mancuso-Monachello längst fram som tillsammans gjort 17 av lagets 31 mål. Hajarna från Crotone har visat livstecken efter fyra kamper utan nederlag, motståndet har emellertid inte varit det svåraste. De rödblå var ett bottenlag i Serie A och är nu ett bottenlag i Serie B. Två degraderingar på två är en mardröm som mycket väl kan bli sann. X2 torde räcka på Ezio Sciada!

8. Huesca - Athletic Bilbao 2

Har Huesca rest sig på nio? I slutet av januari såg det riktigt illa ut för värdarna men på de senaste två omgångarna har de rödblå tagit tre oerhört viktiga trepoängare och känner att hoppet lever. Nu saknas emellertid ett par viktiga pjäser som Ínsua och Melero på grund av skador så förväntningarna bör skruvas ner. Bilbao gjorde länge sina motståndare sällskap i botten men sedan Gaizka Garitano tog över i början av december har lyckan vänt för de rödvita. Även “Lejonen” saknar ett par spelare men får ändå ses som knapp favorit här. I Aragonien ska så många tecken som möjligt in, starta från höger.

Kassaskåpet! - Hammarby

Klassvärningar under vinter och en Europaplats fram till Allsvenskans sista omgång visar att Bajen blir ett lag att räkna med både i liga och cup. Varberg spelar nästan två divisioner under stockholmarna och ska inte kunna åstadkomma mycket här.

Varningen! - Nürnberg

För FCN ser det mörkt ut men de segrar som de faktiskt tagit har varit hemma i Nürnberg, där värdarna även knipit poäng mot Europa League-lag som Leverkusen och Frankfurt. Dortmund var bleka mot Tottenham, och resan tar på krafterna.

32 rader

1. Chelsea - Man United 1X

2. Roma - Bologna 1

3. Nürnberg - Dortmund 1X

4. Hammarby - Varberg 1

5. Eskilsminne - Dalkurd 1X

6. Midtjylland - Aalborg 1

7. Crotone - Pescara X2

8. Huesca - Athletic Bilbao X2

144 rader

1. Chelsea - Man United 1X

2. Roma - Bologna 1

3. Nürnberg - Dortmund 1X

4. Hammarby - Varberg 1

5. Eskilsminne - Dalkurd 1X2

6. Midtjylland - Aalborg 1X

7. Crotone - Pescara X2

8. Huesca - Athletic Bilbao 1X2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100