Playoff-tider i England, Skottland och Italien, och samtliga kamper är relativt öppna vilket öppnar för utdelning på Topptipset. Detta kompletteras med lite andradivisonsfotboll från Spanien och Frankrike där slutomgången i Ligue 2 ser ut att bli rafflande på sina håll. Slutligen kan ett gästspel från irländska ligan vara den pyssling som leder oss till guldet eller åtta rätt!

Spelstopp: 20.44

1. Charlton - Doncaster 2

I League One är det playoff för hela slanten, och i det första mötet dessa lag emellan segrade Charlton med 2-1 på Keepmoat Stadium. Doncaster gjorde emellertid en fin andra halvlek, och i och med Matt Blairs reduceringsmål i den 87:e minuten finns det hopp för “Donny”. Lee Bowyers Charlton har onekligen gått bra på sistone, men Josh Parker hade krampproblem i söndags, och dessutom saknas fortfarande Vetokele. Engelsk fotboll bjuder ofta på comebacks och skrällar, inled med det skandalöst fina värdet på tvåan och täck sedan upp efter plånbok på Topptipset.

2. Dundee United - Inverness 2

När Liam Polworths höga spark innebar rött kort för den unge mittfältaren kunde det lätt runnit iväg, men trots en spelare mindre i en halvlek lyckades Inverness hålla nere siffrorna, 0-1 på Tulloch Caledonian Stadium i tisdags. Och i egenskap av att vara skotska Championships bästa bortalag är Caley Thistle långt ifrån uträknade. Dundee United, som förlorade UEFA-cupfinalen 1987 mot IFK Göteborg, är starka hemma men åkte på en mycket överraskande hemmaförlust mot bottenlagen Queen of The South för inte så länge sedan. The Terrors är alltså sårbara, och eftersom vi vill vinna lite stålar kritar vi dit skrälltvåan till kolossalt värde, följt av så många tecken som möjligt.

3. Le Havre - Lorient 2

Sista omgången av Ligue 2 där gästerna måste gå för seger för att ha en teoretisk chans att knipa en playoff-plats. De senaste tre omgångar på bortagräs har “Le FCL” gått obesegrade ifrån vilket är imponerande eftersom de orangesvarta mött tungt motstånd som Paris FC och Lens. En poäng på tre kamper för Le Havre vars vilja att gå för fullt lär vara inexisterande då hemmalaget inte har något att strida för. Gory och Bazile är hyfsade forwards, men en riktigt “killer” saknas för de franska blåränderna. Mickaël Landreaus Lorient är taggade till tusen och segrar - spiktvåa på Stade Océane!

  

4. Metz - Brest 1

En match av uppvisningskaraktär då dessa båda lag är etta respektive tvåa och förblir så oavsett resultat. I skytteligans toppskikt slåss Metz Habib Diallo på 25 mål och Brests Gaëtan Charbonnier på 27 baljor. Fokus lär hamna på dessa två då en av dem lär bli skyttekonung i andradivisonen. Snarlik form på båda dessa skickliga lag, men hemmalaget är jämnare sett över hela säsongen. För värdarna blir det en chans att tacka hemmafansen för en strålande säsong, och lägga grunden för Ligue 1 i höst. Ettan på Topptipset till attraktivt värde är given och spikas!

5. Paris FC - GFC Ajaccio 1

Ytterst delikat läge i denna kamp då kombattanterna har en hel del att förlora vid poängtapp. Ligue 1 är bara ett par playoff-kamper bort för Paris FC om huvudstadslaget ser till att behålla den tabellplats de har inför den sista omgången. Två tunga 1-0-segrar är vad värdarna har i bagaget, stabilt hemmalag således. Det kan inte sägas om Gazelec vars två poäng på sex omgångar talar för sig själva. Ingen nolla på över en månad för målvakten David Overhauser. Förlorar Sochaux är Ajaccio säkra, men det vore skönare att klara det på egen hand. Ettan är förvisso tungt streckad, men Paris är betydligt bättre. Plocka med krysset på Topptipset då det kan bli nervöst och krampaktigt.

6. Real Zaragoza - Sporting Gijón 1

Spansk andradivison och ojämna prestationer från dessa två lag den senaste tiden. Zaragoza har vunnit varannan och förlorat varannan kamp sedan en månad tillbaka. Nu på slutet har Marc Gual vaknat till liv och stått för ett hattrick i bortasegern mot Córdoba (3-0). Sporting har en liten chans att blanda sig in i kampen om playoff-platserna, men det lär stanna vid teori, för i praktiken har Gijón en ynka pinne på fyra kamper, och med Nacho Méndez avstängd saknar gästerna en viktig pusselbit i lagbygget.

Zaragoza behöver någon poäng till för att kunna slappna av. Trolig etta på La Romareda!

7. St. Patrick’s - Bohemians 1

Den gröna ön bjuder oss på en Premier Division-kamp och Dublinderby. Hemmalaget lider av mindre bra form, men klarade 1-1 borta mot Derry senast tack vare Lee Desmonds kvittering. Fjolårsfemman slutade någon poäng före Bohemians och torde snart ta in försprånget gästerna skaffat sig 2019. Stadskollegan Bohemians ligger inför omgången fyra poäng efter täten, dock oroar de två raka nederlagen “The Gypsies” åkt på hittills i maj. “The Pats” borde segra hemma på Richmond Park, kör på 1X i derbyt!

8. Spezia - Cittadella 1

Ligurien är slutdestinationen på detta tips, och det vankas playoff i Serie B. I den jämna serien har värdarna varit ett av ligans bästa hemmalag med enkom tre nollpoängare på Alberto Picco. I den unga duon Pierini-Okereke har “småörnarna” betydande målfarlighet. Cittadella avslutade seriespelet ganska svagt, och vid en närmare titt är “Citta” målofarligast av samtliga bortalag i hela Serie B. En seger på främmande gräs sedan november skrämmer inte slag på Spezia. 1X sitter fint!

Lämna in kupongen här hos Svenska Spel

Kassaskåpet! - Metz

En mästerlig säsong är till ända och värdarna har verkligen förtjänat sin förstaplats tack vare jämnhet från alla lagdelar. Även Brest är mycket nöjda och lider inte det minsta av ett nederlag. Tre poäng till nyuppflyttade Metz!

Varningen! - Inverness

Det är aldrig enkelt att segra borta, och då är det än mer imponerande att Inverness lyckats så bra med det hela säsongen. Slarvigt och svagt av Dundee att inte stänga dubbelmötet i första matchen, och det kan sitta i bakhuvudet. Skrälldags!

Topptipset 32 rader

1. Charlton - Doncaster X2

2. Dundee U. - Inverness X2

3. Le Havre - Lorient 2

4. Metz - Brest 1

5. Paris FC - GFC Ajaccio 1X

6. Zaragoza - Sporting Gijón 1X

7. St. Patrick’s - Bohemians 1

8. Spezia - Cittadella 1X

Topptipset 144 rader

1. Charlton - Doncaster 1X2

2. Dundee U. - Inverness 1X2

3. Le Havre - Lorient 2

4. Metz - Brest 1

5. Paris FC - GFC Ajaccio 1X

6. Zaragoza - Sporting Gijón 1X

7. St. Patrick’s - Bohemians 1X

8. Spezia - Cittadella 1X

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100