Fredagens rundvandring innehåller stopp i sju olika länder. Storheter som Inter och Bayern München ser ut att hålla för trycket vilket betyder att ett mindre system följt av ökad radinsats är att föredra. Nu tar vi sats mot åtta gröna bockar! 

Spelstopp: 20:29

1. Salernitana - Inter 2

Det är bokstavligen talat botten mot toppen som gäller på Stadio Arechi. Salernitana går in i matchen mot serieledarna Inter som jumbo, inte mycket tyder på att värdarna kommer att lämna den positionen. 13 förluster på 17 försök vittnar om att nykomlingarna redan kan boka återtåget till Serie B. Inter har växt in i säsongen där det tidigare omöjliga glappet upp till Milan och Napoli är uppätet. Nerazzurri har en fruktad offensiv där mängder av möjliga matchvinnare finns. Inga garderingar slösas i Salerno. Gjuten tvåa.

2. Bayern München - Wolfsburg 1

Wolfsburg stod för en ruskigt stark säsong i fjol men är inte i närheten av samma takter i år. Formen är totalt iskall med sex raka förluster i alla tävlingar. Den tidigare ramstarka defensiven har rämnat och att ställas mot ett Bayern München i toppform kommer inte att göra saken bättre. De regerande mästarna har gjort ett ryck i tabelltoppen som övriga lag inte kommer att kunna äta ikapp. Lewandowski gör mål så fort han rör bollen och mycket talar för att detta blir stora segersiffror för FC Hollywood. Ettan är en stålspik.

3. Celta Vigo - Espanyol 1

Desto jämnare tillställningar är att vänta när Inter och Bayern München lämnas därhän. Celta Vigo drabbades för några veckor sedan av ett tungt avbräck då Iago Aspas gick sönder och här väntar det första ordentliga testet sedan dess. Espanyol har imponerat stort i egenskap av nykomlingar, katalanerna är faktiskt sex poäng före Celta Vigo i tabellen. Spelet på resande fot har däremot inte varit de blåvitas kopp av te. 0-3-5 lyder raden utanför hemtrakterna. Celta Vigo är normalt ett svårspelat herrskap hemma på Balaídos och ska kunna lösa minst en pinne denna fredag. 1X räcker hela vägen. 

4. Barnsley - West Bromwich 2

Poya Asbaghi har inte fått önskad effekt på sitt Barnsley. The Tykes är fortfarande segerlösa sedan svensken tog över och åtta poäng upp till säker mark blir tufft att ta ikapp. Motivationen kommer att infinna sig per automatik när Valérien Ismaël och Alex Mowatt - tidigare i just Barnsley - kommer på besök, men vi har svårt att se Barnsley vinna. West Bromwich är en het kandidat till att ta raka klivet upp i Premier League, samma division de i fjol trillade ur. The Baggies behöver inte förta sig för att lösa minst en pinne på Oakwell. X2 innebär heltäckt. 

5. Paris FC - Lyon X

Kupongens trevligaste skrälläge uppenbaras i snigelätarnas näste. Lyon har fyra raka tävlingsmatcher utan seger men blir trots det stora favoriter när de reser till huvudstaden. Tipparna tycks övertygade om att Les Gones kör över Paris FC, vi håller inte med. Värdarna tillhör toppen av Ligue 2 och kommer till spel med kalasform i ryggsäcken. Fem raka ligasegrar är ett rungande kvitto på harmonin hos grabbarna från huvudstaden. Måla tvärs över och jobba in vänstersidan. 

6. Sérésien - Kortrijk 2

Den som vill se underhållande fredagsfotboll letar in belgiska kanaler på dumburken. En målorgie hänger nämligen i luften när Sérésien ska mäta svärd med Kortrijk. De sistnämnda visar gryende form med två raka segrar och fyra gjorda mål på dessa kamper. Det är långt ifrån otänkbart att målskörden drygas ut på Stade du Pairay. Sérésien är hemmahörandes på arenan och värdarna är ett lag det minst sagt svänger om. Tio insläppta mål på de tre senaste ligamatcherna vittnar om detta. Offensivt går Jordi Condoms mannar däremot inte av för hackor. Given gubbe (etta-tvåa). 

7. Estoril - Famalicao 1

Från en målglad liga till en målsnål sådan. Estoril har efter 14 omgångar av Primeira Liga visat sig vara en nykomling utöver det vanliga. 6-6-2 är en kolossalt imponerande resultatrad. Lejonparten av värdarnas poäng har hittills kommit på resande fot, men vi vill även påpeka att de sällan faller ur ramen på egen matta. Famalicao har det betydligt värre ställt med enbart två segrar på 14 försök. Gästerna befinner sig därför i bottenstriden och lär bli kvar i densamma till säsongen går i mål. Detta förlorar inte Estoril. 1X. 

8. Girona - Burgos 1

Vi far tillbaka till Spanien för att avrunda kupongen i Segunda División. Burgos placering på den övre halvan innebär en kanonsäsong med deras mått mätt. Lyckas gästerna stanna kvar i samma skikt är det inget annat än en succé. Girona står noterade för samma antal poäng som fredagens kombattanter, men i katalanernas fall handlar det istället om en underprestation. Säsongen är trots allt lång och vi blir inte förvånade om Stuani och company krigar om en playoff-plats framåt våren. Ettan spikas upp till 60 procent. Krysset åker med på större system. 

I samarbete med Svenska Spel* Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100