Det är en riktigt trevlig fredags-kupong som går att ta del av denna afton! Fotboll från sju olika länder tar plats på kvällens Topptips där Hoffenheim - Bayern München i Bundesliga kittlar lite extra. Kan de regerande tyska mästarna ta sin första triumf på Rhein-Neckar-Arena sedan 2015?

Spelstopp: 20.29

1. Getafe - Alavés 1

I La Liga ställs tabellsexan Getafe mot femman Deportivo Alavés. El Geta har ett riktigt rutinerat gäng på pappret som visat stabil form den senaste tiden. I veckan avverkade ganska väntat Madrid-laget Real Valladolid i Copa del Rey. Gästande Alavés är som sagt placeringen före värdarna i tabellen men sett till spelarmaterialet bör Getafe hållas något högre. Således känns El Geta som befogade favoriter i den här bataljen. Baskerna har den senaste tiden varit rätt tama på resande fot och i den här tillställningen kommer Deportivo att få klara sig utan den viktiga mittfältaren Jony. Börja med ettan på Coliseum Alfonso Pérez.

2. Hoffenheim - Bayern München 2

Bundesliga drar nu igång igen efter jul- och nyårsuppehållet. Nagelsmanns Hoffenheim har inte riktigt kommit upp i samma nivå som i fjol då de blåklädda slutade på tredje plats i det tyska finrummet. Dubbelspelet med Champions League har blivit kostsamt och laget har haft svårt att knyta ihop säcken den här säsongen. Noterbart är att Nagelsmanns manskap kryssat de sex senaste matcherna. Bayern var trögstartat under hösten men de regerande mästarna har växlat upp och närmat sig Dortmund. De rödblå har fem raka ligasegrar, där Neuer endast släppt en boll förbi sig. Trots skador på Robben och Ribéry känns tvåan väldigt stark på Rhein-Neckar-Arena. Spik!

3. Lille - Amiens 1

I franska Ligue 1 har storklubben Lille, som vann titeln så sent som 2010/11, vaknat till liv den här säsongen. Pépé och sommarens nyförvärv Bamba har gjort offensiven väldigt vass och framförallt fartfylld. Inför omgång 21 återfinns faktiskt LOSC på andra plats i tabellen, dock mil ifrån PSG. Amiens huserar på den undre halvan av tabellen, precis som i fjol. Les Licornes är absolut ingen slagpåse i serien och trots att de vitklädda saknar Ghoddos, Konaté och Adenon här ser ettan ut att bli svår att singelstrecka. Anmärkningsvärt är att Lille inte vunnit en ligamatch på hemmagräs sedan oktober. 1X!

4. Norwich - Birmingham 2

I The Championship känns verkligen Norwich som en favorit i fara. The Canaries har prenumererat på att göra sena mål och de gulgröna har huserat i toppskiktet av tabellen hela säsongen. Daniel Farkes manskap har dock stött på en hel del problem den senaste tiden. Faktum är att Norwich nu har hela fem matcher i följd utan någon seger. Birmingham ska ha riktigt bra chans. The Blues är ett svårslaget lag som har häng på playoff-platserna. Garry Monk har alla nyckelspelare fria från skador och avstängningar vilket gör att skrällen lockar mest på Carrow Road. Utgå från X2!

5. Sint-Truiden - Genk 2

I belgiska Jupiler League såg Sint-Truiden rätt bleka ut innan uppehållet. Däremot har de gulblå varit ruggigt stabila hemma på Stayen där hemmalaget har tio matcher i följd utan något nederlag. Den fina sviten kommer dock att bli svår att hålla denna fredag. Genk är nationens bästa lag som toppar serien med hela sju poäng före Club Brügge. Den sylvassa anfallaren Samatta, som bland annat nätade i hemmamötet mot Malmö FF i höstas, toppar skytteligan med sina 15 fullträffar i ligaspelet. The Smurfs går mot lagets fjärde raka seger i ligaspelet. Trots hemmaplansfördelen står inte Sint-Truiden emot ett kontringsskickligt och bortastarkt Genk. Tvåan spikas till fin procent!

6. Nacional - Braga 2

Sporting Braga har gått riktigt starkt i Primeira Liga den här säsongen. Hemmasegrar och mål från brassen Dyego Sousa har framförallt legat bakom framgångsreceptet. De rödvita återfinns på tredje plats i tabellen inför omgång 18, detta trots att Braga endast vunnit en av de fem senaste matcherna på bortagräs. Nu väntar en lång och jobbig resa för gästerna till Maderia. Nacional är på pappret ett klart svagare lag. Hemma på ön är dock Cristiano Ronaldos gamla klubb svårslagna där Nacional tagit minst en poäng vid fyra av de fem senaste tillfällena mot Braga. Utgå från höger, men gardera tidigt med krysset.

7. Guimaraes - Benfica X

Vitória Guimaraes mötte Benfica hemma på Estádio D. Afonso Henriques så sent som i tisdags i den Portugisiska Cupen. Då vann Lissabon-laget med 1-0. Även den här tillställningen förväntas bli ganska tajt. Vitória är normalt sett riktigt svårslagna på hemmagräs och de vitsvarta kan mycket väl få en snabb revansch här. Enda minuset för hemmalaget är att Tozé är avstängd. Benfica saknar dock fler gubbar. Dias är nu avstängd och dessutom dras Jonas, Fejsa och Rafa Silva med olika typer av skador. Då ska ett hemmastarkt Vitória ha rimliga chanser på poäng. Skrällkrysset blir utgången!

8. Palermo - Salernitana 1

Raden avslutas i Serie B på Renzo Barbera. Rosafärgade Palermo, som trillade ur det italienska finrummet 2016/17, är på god väg tillbaka till Serie A. Sicilien-laget toppar tabellen med fem poäng ner till tabelltvåan Brescia inför omgång 19. Hemma på Renzo Barbera har Rosanero 5-4-0. Martin Åslunds gamla klubb, Salernitana, har inte riktigt samma kapacitet i truppen som Palermo. Serien är dock jämn och I Granata kan definitivt ta poäng på Sicilien ifall dagen är rätt. När lagen möttes i Salerno i höstas slutade det mållöst. Gardera den överstreckade hemmasegern tidigt med skrällkrysset som ser ut att rensa riktigt bra!  

Kassaskåpet! - Bayern München

Kovac Bayern har sent omsider kommit igång och de regerande mästarna kommer till spel 2019 med fem raka ligasegrar i ryggen. Revanschlustan från de två senaste förlusterna på Rhein-Neckar-Arena bör även vara enorm. Stark tvåa!

Varningen! - Birmingham

Resultaten har börjat gå emot kanariefåglarna som fortfarande inte lyckats segra sedan två dagar före julafton. Den bleka sviten kan mycket väl förlängas mot ett kompetent och mer avslappnat Birmingham. Skrällbud på Carrow Road!

32 rader

1. Getafe - Alavés 1

2. Hoffenheim - B. München 2

3. Lille - Amiens 1x

4. Norwich - Birmingham x2

5. Sint-Truiden - Genk 2

6. Nacional - Braga x2

7. Guimaraes - Benfica x2

8. Palermo - Salernitana 1x

144 rader

1. Getafe - Alavés 1x

2. Hoffenheim - B. München 2

3. Lille - Amiens 1x

4. Norwich - Birmingham 1x2

5. Sint-Truiden - Genk 2

6. Nacional - Braga x2

7. Guimaraes - Benfica 1x2

8. Palermo - Salernitana 1x


 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100’