Ett par hemmastarka katalaner förväntas göra jobbet i returspelet av åttondelsfinalerna i Copa del Rey. I Primeira Liga känns däremot storklubben Porto som en favorit i fara på kupongen, förutsättningarna finns definitivt för att ett formstarkt Chaves ska kunna skrälla mot de blåvita drakarna. Eredivisie och Ligue 2 är två andra ligor som tar plats på denna trevliga kupong som spelas över två dagar. Mot 8 rätt!

Spelstopp: 19.29

1. Barcelona - Levante 1

Fotbollstemplet Camp Nou är med undantag för den märkliga 3-4 förlusten mot Betis i november ett fort lika ogenomträngligt som en tilltänkt mur i Nordamerika. Nu väntar returmatchen i Copa del Reys åttondelsfinaler där gästerna vann det första mötet med 2-1. Barcas elva saknade då stjärnor som Piqué, Suárez och Messi och med dessa herrar tillbaka i spel kan det sluta som för en månad sedan då lagen möttes i Valencia: 5-0 till katalanerna. Lite trumpen blev nog Levantes tränare Paco López allt efter att hans mannar kammade noll borta mot Atlético (0-1). Straffen gav upphov till diskussioner, frågan är dock om “Grodorna” hade orkat stå emot i 90 minuter. Besökarna är medvetna om att oavgjort räcker men står inför en till synes omöjlig uppgift. Smäll in ettan snabbare än du kan säga “Mexiko betalar för den”!

2. Espanyol - Villarreal 1

Oavgjort finns inte på kartan när värdarna spelar hemma; 7-0-3 är raden hemma i Barcelona. Oavgjort blev det dock när lagen möttes i Villarreal (2-2). Sent intappade mål då för Espanyol försvårar läget, dock besitter truppen större kvaliteter än nästjumbons dito. För gästerna verkar det Europamatcherna vara lagets melodi när det inhemska spelet varit en fasansfull pina. De senaste 13 omgångarna i ligan har bara producerat en seger och den kom på hemmagräs. Spelschemat framöver är svårt, så det skulle inte förvåna om cupen nedpriortiteras. På Cornella El Prat är värdarna vassa, trolig etta i Katalonien!

3. Real Sociedad - Real Betis 1

Mållöst nere i Sydspanien och nu väntar del två av dubbelmötet i Copa del Reys åttondelsfinal. Sedan Imanol Alguacil tillträdde som tränare har tidigare krisande Real Sociedad inte torskat och dessutom tätat vissa luckor i försvaret. Två mål för brassen Willian José mot Espanyol i 3-2 triumfen och kanske har de blåvitrandiga nu hittat rätt balans i det offensiva spelet. Sevillas arbetarlag har inte vunnit på en månad och har på sistone tappat många poäng sent i matcherna, exempelvis senast mot Real Madrid var andaluserna endast ett par minuter från en tung hemmapinne (1-2). Ojämna borta. Nye Sociedad-tränaren har lyft laget, vi streckar den ovissa cuptillställningen från vänster.

4. Vitesse - Excelsior 1

Precis som i fjol är Vitesse med och slåss om Europaplatserna i Eredivisie. De gulsvarta har en kompetent trupp där spelare som Bryan Linssen, Martin Ødegaard och Tim Matavž tar plats. Den sistnämnda är skadad, men det ska inte ha någon större betydelse när Excelsior står för motståndet på GelreDome. Den lilla klubben från Rotterdam fajtas runt bottenstrecket. Faktum är att det endast är jumbon De Graafschap som har sämre målskillnad än Excelsior. Vitesse har vunnit fyra av de fem senaste ligamatcherna på hemmaplan. Ettan känns väldigt trolig och spikas således.

5. Chaves - Porto 1

Porto är en favorit i fara. Senaste gången lagen möttes var i september på Estádio do Dragão i Ligacupen, då slutade det 1-1. Visserligen har Sérgio Conceiçãos drakar varit otroligt stabila hela säsongen, men prestationerna den senaste tiden har inte alls varit felfria från Porto som dessutom mycket väl kan prioritera semifinalen i den Portugisiska Cupen mot Benfica nästa vecka högre än den här tillställningen. Lägg därtill att Aboubakar är out, och Danilo Pereira, Maxi Pereira och Otávio uppges vara tveksamma till spel. Med dessa förutsättningar kan mycket väl ett formstarkt Chaves stå för en dunderskräll! Strecka från vänster.

6. Lorient - GFC Ajaccio 1

Mickaël Landreau Lorient är med i toppen och fajtas av franska Ligue 2. Till stor del tack vare ett otroligt stabilt hemmaspel. Faktum är att de orangea tillsammans med Paris FC är de enda två obesegrade lagen i serien på hemmagräs den här säsongen. GFC Ajaccio har det betydligt tuffare i tabellen. Endast fyra poäng skiljer laget från nedflyttningsstrecket inför omgång 21. Ajaccio, som är beläget på Korsika, torskade på Stade du Moustoir i fjol med 1-4. Sannolik hemmaseger.

7. Metz - Clermont X

Rödvita Metz från Grand Est i nordöstra Frankrike toppar Ligue 1 med fem poäng före Brest, detta trots att Metz spelat en match mindre. Således ska det naturligtvis finnas goda chanser för de rödvita att ta sig tillbaka till det franska finrummet efter ett års frånvaro. Tillställningen mot Clermont kommer dock inte att bli någon enkel match denna fredagskväll. De rödblå från mellersta Frankrike fajtas också runt toppskiktet av tabellen och gästerna är ruggigt svåra att brotta ner. Faktum är att Clermont endast kammat noll i en av de tio senaste ligamatcherna. Utgå från 1X.

8. Sochaux - AC Ajaccio 2

Gulblå Sochaux, som huserade i finrummet 2013/14, krigar nu i botten av Ligue 2. Les Lionceaux har endast två poäng tillgodo på Béziers som återfinns på den negativa kvalplatsen inför omgång 21. De gulblå har dock vunnit de två senaste hemmamatcherna. AC Ajaccio har ett väldigt rutinerat lag på pappret, där bland annat Mathieu Coutadeur tar plats. Den nu 32-årige mittfältaren har faktiskt gjort fyra mål i hans fyra senaste framträdanden, och laget från Korsika har nu tre raka segrar. Utgå från höger, men se till att gardera tidigt!

Kassaskåpet! - Barcelona

Troligtvis kontinentens formstarkaste lag just nu och ett snitt på drygt tre mål framåt i varje hemmamatch. För ett Levante som inte tagit en bortavinst sedan den 20:e oktober blir det åka av.

Varningen! - Chaves

Det krävdes faktiskt förlängning innan de blåvita drakarna kunde brotta ner Segunda-laget Leixões i den Portugisiska Cupen i tisdags. Det finns förutsättningar för att ett formstarkt Chaves ska kunna skrälla här!

32 rader

1. Barcelona - Levante 1

2. Espanyol - Villarreal 1

3. Sociedad - Betis 1x

4. Vitesse - Excelsior 1

5. Chaves - Porto 1x

6. Lorient - GFC Ajaccio 1x

7. Metz - Clermont 1x

8. Sochaux - AC Ajaccio x2

144 rader

1. Barcelona - Levante 1

2. Espanyol - Villarreal 12

3. Sociedad - Betis 1x

4. Vitesse - Excelsior 1

5. Chaves - Porto 1x2

6. Lorient - GFC Ajaccio 1x

7. Metz - Clermont 1x

8. Sochaux - AC Ajaccio 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100