Ett intressant Topptipset ligger framför oss med antagonistmöten i Göteborg, Norrköping och Jönköping i våra högsta serier. League One:s playoff är en kamp mellan söder och norr, medan det finns fint värde att hämta i Norge och Belgien. Snart helg, och den finansieras med åtta gröna bockar!

 

Spelstopp: 18.59

 

1. IFK Göteborg - Malmö FF 2

Vilken öppning på kupongen mästarmötet och seriefinalen i Göteborg står för! Blåvitts ungdomar har fått välförtjänt ros för dessa fina första omgångar. I segermatchen mot IFK Norrköping (2-1) var det dock den erfarne greken Giannis Anestis som såg till att göteborgarna kunde åka hem till västkusten med tre poäng. Skåningarna har börjat spela ut sitt fulla register, och 4-1 på Elfsborg visar på den kraft di blåe besitter. Anders Christensen nätade då, men är avstängd mot Kamraterna. Truppen är bred så fullgoda ersättare finns. MFF:s rutin slår den ungdomliga entusiasmen, så gästerna tar alla poängen i “premiären” på Gamla Ullevi. Bra värde på spiktvåan!

 

2. Örebro - IFK Norrköping 1

På Behrn Arena går ett rivalmöte av stapeln mellan ett ÖSK som kanske börjat hitta rätt och ett Peking som varit en av Allsvenskans största besvikelser. Efter tre omgångar med skral poängskörd lyckades Örebro ta en tung seger i Sundsvall (2-1) efter dubbla mål av 20-årige Jake Larsson. Den starka hemmaviktorian mot AIK tidigare i vår visar på de svartvitas förmåga att skaka skickliga lag på hemmagräset. IFK Norrköping förlorade Kamratmötet i måndags mot Blåvitt (1-2) och har bara en ynka seger på de första åtta omgångarna. Med intressant värde på värdarna utelämnar vi favorittvåan till förmån för 1X!

 

3. Portsmouth - Sunderland 1

Playoffspelet i League One har startat och i det första mötet dessa två formsvaga lag emellan vann Sunderland med 1-0 tack vare Chris Maguires fullträff efter en timmas spel. Jobbigt var dock att den reslige försvaren Alim Öztürk(dock ej avstängd nu) visades ut bara fem minuter senare, varpå de rödvita verkligen fick slita för hålla ledningen matchen ut. Pompey har gått lite segt, men hemmanederlagen denna säsong är lätträknade. Brad Pitts fotbollskusin Brett Pitman är värdarnas bäste målskytt, och därutöver en duktig assistmakare. I serien stångades lagen för bara någon vecka sedan, och då slutade det 1-1. Jämnt således, men hemmafördelen avgör här. 1X på Fratton Park!

 

4. Dalkurd - Brage 1

Tillbaka till Sverige och Superettan. Mot formtoppade Varberg hade Dalkurd inte mycket att sätta emot, då är det tur att hemmaspelet hittills varit DFF:s starka sida med två raka segrar. Dubbla mål av duon Ceesay och Cissoko stärker givetvis Paul Olaussons gäng. Brages stabila säsongsstart är numera ett minne efter bara en pinne på tre kamper, och den kom dessutom efter en 0-0-kamp hemma mot Norrby. Till råga på allt saknas Bjarni Antonsson på grund av sitt tredje gula kort. Övervikt för hemmalaget och 1X på Gavlevallen.

 

5. Degerfors - Norrby 2

I bruksorten Degerfors väntas en välspelad batalj mellan två lag med positiva formkurvor. Sex poäng på två försök för värdarna vars vändning mot BP var urstark; 0-2 efter 48 minuter vändes till 3-2 med två fullträffar i matchens sista skälvande minuter. Norrby har visat att en riktig käftsmäll ibland kan väcka ett dåsigt lag. Efter 1-7 mot J-Södra har boråsarna hållit nollan i tre raka matcher, och avgjort sent mot Öster (1-0) och BP (2-0) samt spelat riktigt bra mot Brage (0-0). Richard Yarsuvat ställer till med mycket oreda längst fram och är en liten guldklimp. Saftig utdelning på tvåan, och vi vill vinna lite stålar och lämnar därmed den överstreckade ettan helt utanför systemen. X2!

 

6. Jönköping Södra - Öster 1

Smålandsderby på Stadsparksvallen, och även om hemmahjältarna i grönt gått lite knackigt sedan urladdningen mot Norrby (7-1) har 21-årige Amir Al-Ammari inte gjort det. På sju kamper har svensk-irakiern gjort tre mål, vilket kan jämföras med två på fjolårets 27 spelade matcher. Endast vid ett tillfälle har Östers spelare orkat med att näta mer än en gång per match, och det var i den snöpliga förlusten mot Frej (2-3). Mållöst hemma mot nykomlingen Västerås håller inte för en förening vars självbild är allsvensk. Streckningen tyder på en tuff fajt för bägge kombattanterna, dock känns värdarna vassare. Dunka in ettan vid Vättern!

 

7. Vålerengen - Strömsgodset 2

Norsk högstaserie med tillställning i huvudstaden. Det blev målkalas för Vålerenga mot Ranheim när Ejuke och Vega stod för två nätrassel var i krossen (5-1). “Enga” släppte dock åter till, och tio bollar bakåt på åtta omgångar övertygar inte till 100%. Viktig poäng efter 0-0 mot Viking för Strömsgodset, och återigen höjer sig värdarna när det vankas stormatch, vilket 1-1 mot Brann tidigare på våren visat. I fjol gjorde “Godset” sin bästa match här med en förkrossande 4-1-viktoria. Favorit i repris? I tvåan ligger värdet så här streckas det från höger.

 

8. Standard Liège - Club Brügge 1

Två omgångar återstår av mästerskapsrundan i Belgien och värdarna har chansen att åstadkomma något som är värt nästan lika mycket som en titel; att sabotera för en bitter rival. Standard har ingen chans att på en topp två-placering, men en seger skulle kunna betyda att Genk kan gå om Brügge och knipa förstaplatsen. Lièges form är inget vidare men här står som sagt annat på spel. Gästerna går som tåget och toppar serien inför omgången, mycket tack vare ett målfarligt mittfält bestående av lirare som Vanaken, Rits och Diatta. I grundserien blev det dock nederlag på Stade Maurice Dufrasne med 3-1. Värdet på Standard får inte missas! Börja med hemmasegern och fyll sedan successivt på.

 

Gå direkt till Svenska Spel här

 

Kassaskåpet! - Malmö FF

Truppen, rutinen, vinnarkulturen är alla starka i nuet vilket är det som brukar avgöra i slutändan. “Baby Blåvitt” får räkna med en del barnsjukdomar vilket ger MFF slagläge här. Skånsk seger i Göteborg!

 

Varningen! - Norrby

Mycket tajta bakåt, och en förnyad vetskap om att hårt arbete och disciplin är det som ger segrar i längden. Degerfors har höga toppar och djupa dalar, och det kan betyda att vi får en överraskning i Svealand!

 

Topptipset 32 rader

1. IFK Göteborg - Malmö FF 2

2. Örebro - IFK Norrköping 1X

3. Portsmouth - Sunderland 1

4. Dalkurd - Brage 1X

5. Degerfors - Norrby X2

6. Jönköping Södra - Öster 1

7. Vålerengen - Strömsgodset X2

8. Standard Liège - Club Brügge 1X

 

Topptipset 144 rader

1. IFK Göteborg - Malmö FF 2

2. Örebro - IFK Norrköping 1X

3. Portsmouth - Sunderland 1X

4. Dalkurd - Brage 1X

5. Degerfors - Norrby X2

6. Jönköping Södra - Öster 1

7. Vålerengen - Strömsgodset 1X2

8. Standard Liège - Club Brügge 1X2

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100