Blandad kompott råder på torsdagens Topptips som går i mål med en fight från damernas Champions League. Dessförinnan ska vi syna cupfotboll från Portugal, Italien och Frankrike. Premier League och Jupiler League inleder äventyret. Stabila favoriter överöser kupongen som gärna får innehålla ett mindre system följt av ökad radinsats. Avanti!

Spelstopp: 20:29

1. Chelsea - Everton X

Evertons 2-1-seger mot Arsenal var som väntat en översminkning av den dystra verklighet som råder hos The Toffees. 1-3 i brakan mot Crystal Palace fick fansen att vända sig emot Rafael Benítez. Spanjoren ser inte ut att bli långvarig i Merseyside. Truppen innehåller med det sagt kvalitetsspelare i överflöd och större under har skett än att gästerna lyckas störa ett inte fullt harmoniskt Chelsea. Tveksamma straffar räddade Tuchel och company mot Leeds men det är ingen hållbar fortsättning. Ettan är givetvis högst trolig, men med ont om andra skrällägen väljer vi att dra en rövare på Stamford Bridge. Måla tvärs över.

2. Liverpool - Newcastle 1

Liverpool fortsätter att stapla trepoängare på hög. Mot slutet har offensiven inte fått samma ketchupeffekt som tidigare, men de rödklädda hittar ändå vägar mot triumfer. När Newcastle kommer på besök lär inte Klopps mannar behöva söka med ljus och lykta för att hitta tre poäng. Skatorna går enbart och väntar på transferfönstret för att kunna värva sig kvar i Premier League. Firma Wilson/Saint-Maximin kan ställa till med enstaka problem, men duon är inte ens jämförbara med hoten på andra sidan. Spika av ettan och gå vidare.

3. Leicester - Tottenham 1

Det råder fortfarande oklarheter kring om matchen mellan Leicester och Tottenham kommer att spelas. Bägge aktörerna har varit drabbade av Coronaviruset där läget varit värst för Spurs. I helgen kunde Antonio Conte bedriva träning på begränsat vis, men det är fortfarande oklart om dietisten lyckas få ihop en duglig trupp till denna tillställning. Brendan Rodgers och company har jämförelsevis varit mer förskonade. Vardy, Daka, Maddison och Barnes är lirare som bör kunna såra ett sargat Tottenham på den egna arenan. Ettan spikas upp till 45 procent. 

4. Genk - Charleroi 1

För tillfället ser Genk inte ut att upprepa fjolårets andraplats. Smurfarna har inte vunnit någon av de fem senaste ligamatcherna. Truppläget ljusnar när Charleroi besöker Luminus Arena, men trots att Onuachu, Bongonda och Thorstvedt florerar i offensiven vågar vi inte lita blint på ettan. Charleroi är inga duvungar. Gästerna har bara förlorat en bortamatch så här långt och ska inte uteslutas trots att de är det sämre laget i grunden. Att strecka från vänster är att agera med hjärnan. 

5. Boavista - Braga 2

Ligafotbollen lämnas därhän till förmån för en rad olika cuper. Vi inleder med Ligacupen i Portugal där Boavista ska mäta svärd med Braga. De sistnämnda är piskade att vinna för att ta sig vidare från gruppen, för Boavista räcker det med kryss för att lyckas med samma bedrift. Värdarna kommer således att backa hem medans Ärkebiskoparna utövar offensiv propaganda i Porto. Detta är en kamp som Braga normalt ska gå segrande ur, men med rådande förutsättningar unnar vi oss ett lyxkryss på större bongar.

6. Sampdoria - Torino 2

Coppa Italia från Genua där Sampdoria kommer stärkta efter segern i Derby della Lanterna. Albin Ekdal och company gjorde 3-1 på Genoa efter att Gabbiadini och Caputo hittat rätt. Duon behöver återigen prestera på topp när en på förhand svårare opponent står på andra sidan. Torino ser klart förbättrade ut under Ivan Juric vilket de visade i 2-1-segern mot Bologna. Sanabria målade i den kampen och anfallaren blir extra viktig då Belotti fortsatt dras med skadebekymmer. I en förmodat svängig tillställning lämpar sig gubben (etta-tvåa) utmärkt. 

7. Valenciennes - Strasbourg 2

Franska Cupen tar herrarnas bollsparkande i mål. Valenciennes hade som väntat ingenting att sätta emot PSG i helgens ligaspel. 1-4 i brakan var talande siffror och vi har ånyo svårt att se värdarna räcka till när Strasbourg kommer på visit. Arséne Wengers gamla lag torskade förvisso helgens ligamatch mot Marseille, men bortsett den plumpen har gästerna stått för en strålande säsong så här långt. Känning finns på en Europaplats och av bara farten löser de minst ett oavgjort resultat på Stade du Hainaut. X2 räcker för grön bock. 

8. Wolfsburg - Chelsea 2

Damernas Champions League föräras med att ta kupongen i mål. Wolfsburg håller under aftonen en tumme för att Juventus inte besegrar Servette. Lyckas italienskorna med det behöver värdinnorna lägga Chelsea på rygg med två mål, något som inte görs i en handvändning. De blåklädda brittiskorna har humöret på topp efter ha bärgat FA-cuptiteln mot Arsenal och ska givetvis gälla som klara favoriter i Turin. Tvåan är ingen dum spik, men vi låter ettan stå bredvid om Chelsea skulle få för sig att ställa ut skorna.