Veckans första kupong rivstartar med ett London-derby. Watford-Arsenal ställs mot varandra på Vicarage Road. Har The Gunners hämtat sig från förlusten mot Everton i ligaspelet? Topptipset går sedan vidare med fyra svenska matcher. Tipset innehåller även drabbningar från Serie A, La Liga och Bundesliga 2.

 

Spelstopp: 18.59

 

1. Watford - Arsenal 1

Watford tog sig vidare till final i FA-cupen efter att ha hämtat upp ett 0-2 underläge till 2-2 i slutet mot Wolverhampton förra helgen. Ett riktigt styrkebesked från Gracias mannar. Arsenal såg riktigt darriga ut i bortamatchen mot Everton, där The Gunners “bara” förlorade med 1-0. Det såg betydligt bättre ut i veckan när Unai Emerys bygge slog Napoli med 2-0 i Europa League. Det röda London-laget är riktigt svaga i bortaspelet så utgå från ettan, men gardera tidigt och friskt!

 

2. Djurgården - IFK Göteborg 1

Djurgården var dominanta senast borta mot Örebro och slutresultatet skrevs till 3-0. Högerbacken Aslak Fonn Witry stod för två mål för Kim Bergstrands lag i vinsten på Behrn Arena. Järnkaminerna har enkelt för just IFK Göteborg, där Stockholmslaget har gått segrande ur de fem senaste mötena. Benjamin Nygren gjorde en imponerande insats mot Elfsborg, där 17-åringen stod för ett mål och två assist. Den unga talangen är en spelare att hålla koll på under säsongen. Rita dit ettan först, men ha krysset i åtanke för bättre utdelning.

 

3. Helsingborg - Hammarby 2

Nästa match i Allsvenskan är i Skåne där ett annat Stockholmslag är involverade, nämligen Hammarby. Bortalaget har börjat säsongen med två kryss mot Elfsborg och Kalmar, vilket är en missräkning för det tilltänkta topplaget. Helsingborg började med en imponerande 3-1 seger mot Norrköping, för att sedan förlora mot Häcken med siffrorna 2-1. Det var Mamodu Moro som stod för tröstmålet senast påhejad av kapte Granqvist. Bajen är på pappret det något starkare laget, men skåningarna kan mycket väl få med sig ett kryss.

 

4. Trelleborg - Norrby 1

Nu hoppar vi ner en division till Superettan för ett möte på Vångavallen. Inför säsongen sågs Trelleborg som ett topplag, men har inte infriat förväntningarna i säsongsinledningen. Det har sett ljusare ut för Norrby, som har fått med sig en seger och en oavgjord hittills i seriespelet. Borås-laget slog Mjällby senast med 2-1, men fick tyvärr Jesper Brandt avstängd efter ett rött kort. Peter Swärdh förfogar över en starkare trupp i Trelleborg och känslan är att säsongens första seger kommer att inkasseras i kvällens match. Spika ettan.

 

5. Örgryte - IK Frej 1

Vidare till nästa möte i Superettan, fast denna gång i Göteborg. Örgryte är ett tippat topplag inför säsongen och har i inledningen levt upp till de högt ställda förväntningarna. ÖIS slog senast ett annat förväntat topplag i Halmstad med imponerande 3-1. Där stod anfallsparet, Victor Sköld och hemvändaren Ailton Almeida, för varsitt mål. Frej har inte börjat säsongen bra och det ser ut som de kommer få tampas i bottenstriden. Precis Täby-klubben gjorde i fjol. Stensäker etta!

 

6. Atalanta - Empoli 1

Atalanta har stått för en riktigt bra säsong och är med i kampen om Champions League-platserna. Hemmalaget innehar sjätteplatsen för stunden, men vid seger i detta möte kan Nerazzurri klättra upp på fjärde plats i tabellen. Josip Ilicic är tveksam till spel och vore ett stort tapp om han inte finns med i laguppställningen. Anmärkningsvärt är att Empoli inte har vunnit någon bortamatch denna säsong och endast har tagit fyra poäng i bortaspelet. Ettan är att föredra, men Atalanta är överstreckade så ta med krysset.

 

7. Leganés - Real Madrid 2

Real Madrid har haft en dålig säsong och parkerar på endast en tredjeplats i La Liga-tabellen. Dock är Los Blancos i en väldigt bra form för tillfället, förutom 2-1 förlusten mot Valencia. Marängerna slog Eibar med 2-1 i den senaste matchen och Karim Benzema stod för båda målen i vinstmatchen. Senast lagen möttes vann faktiskt Leganés med 1-0, ska tilläggas att det var i Copa Del Rey. Tvåan kan inte stå ensam över 60 procent, så krysset åker med. Om stålarna räcker till är alla tecken optimalt för att kamma hem storkovan!

 

8. Köln - Hamburg 1

Kupongen avslutas med en seriefinal i Bundesliga 2! Köln hade sex raka segrar och var på väg mot den sjunde senast, men tappade 4-2 till 4-4 i slutet mot Duisburg. Lukas Podolskis gamla lag är riktigt starka på hemmamark där de kammat hem nio segrar på 14 bataljer. Hamburg har en lite svajande form och bortalaget föll senast mot Magdeburg med 2-1. Utgå från ettan, men ta med krysset om pengarna räcker till!

 

Kassaskåpet! - Örgryte

Örgryte ser väldigt intressanta ut och blir ett lag att räkna med i toppen av Superettan denna säsong. Mot bottenlaget Frej ska inte det röda Göteborgslaget ha några problem. Etta!

 

Varningen! - Watford

Watford är ett lurigt lag för de flesta motståndarna i Premier League. Med tanke på hur dåliga Arsenal har varit på bortaplan denna säsong är ettan en riktigt fin skräll!

Topptipset 32 rader

1. Watford - Arsenal 1X

2. Djurgården - IFK Göteborg 1X

3. Helsingborg - Hammarby X2

4. Trelleborg - Norrby 1

5. Örgryte - IK Frej 1

6. Atalanta - Empoli 1X

7. Leganés - Real Madrid X2

8. Köln - Hamburg 1

  

Topptipset 144 rader

1. Watford - Arsenal 1X2

2. Djurgården - IFK Göteborg 1X

3. Helsingborg - Hammarby X2

4. Trelleborg - Norrby 1

5. Örgryte - IK Frej 1

6. Atalanta - Empoli 1X

7. Leganés - Real Madrid 1X2

8. Köln - Hamburg 1X

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100