De europeiska toppligorna smygstartar redan under fredagskvällen och det är också dessa som kryddar Topptips-kupongen lite extra. Vi börjar i Italien och avslutar i Frankrike. Favoriter finns, några att lita på, men också några att ifrågasätta. 
Nu kör vi.

 

Spelstopp: 19.59

 

1. Cagliari - Fiorentina 2

På Sardegna Arena i Cagliari kommer Fiorentina på besök. Gästerna har tio poängs marginal på sina motståndare och det är dem vi finner störst förtroende för här. Av de  15 senaste har Stefano Pioli’s Fiorentina bara förlorat två. I Cagliari har violerna dessutom tre raka fullpoängare. Cagliaris senaste hemmamatch var mot Inter, en match som hemmalaget något överraskande gick och vann med 2-1. I utgångsläget lockar ändå X2 mest.

 

2. Real Sociedad - Levante 2

Från Italien till Spanien där det spelas om viktiga poäng på Estadio Anoeta i San Sebastián. Hemmalaget har vid händelse av en trepoängare här närkontakt med sjätte platsen då de äter sig ikapp i väntan på resterande matcher i omgången. Gästerna har bara fem poängs marginal från nedflyttningsstrecket och är således också i poängbehov för att inte riskera hamna på fel sida strecket. Förlorade oförtjänt mot Villarreal senast där man var det bättre laget. Borde få utdelning snart. Hemmaplansfördelen väger tungt, men vi finner värde i att ifrågasätta favoriterna här! Levante har tagit poäng i tre av de fem senaste borta mot Sociedad och en kul skräll-idé.

 

3. Lille - Monaco 1

Nästa stopp gör vi på fransk mark där Stade Pierre-Mauroy bjuder på botten- mot toppen-möte. Hemmalaget tillhör toppen och lär så göra ett tag till. Lille har gått poänglösa ur en av 14 på hemmagräs den här säsongen och detta med stabila 26-9 i målkvot. Gästande Monaco har ryckt upp sig något på slutet, men här är frågan om de duger till? Ettan är svår att blunda för, men säkra gärna upp med fler tecken om plånboken tillåter.

 

4. Borussia Mönchengladbach - Freiburg 1

Borussia-Park är en annan arena där det spelas om viktiga poäng och nu är vi i tyska Bundesliga. Hemmalaget går en kamp om att behålla sin positionering bland de fyra främsta, vilket leder till en Champions League-plats om de lyckas. På hemmaplan är det inte många lag som stått emot Dieter Hecking’s mannar och vi är tveksamma till om Freiburg har kvalité nog för att hota. Ettan är en vettig spik att luta sig emot, åtminstone på de mindre systemen.

 

5. Fortuna Sittard - FC Emmen X

På Fortuna Sittard Stadion bjuds vi på holländsk fotboll och här är det bottenmöte som råder. Första mötet för säsongen mellan de här båda slutade 3-3 i en sevärd match där kvitteringen letade sig in på tilläggstid. Gästerna har krigat till sig poäng i sex av tolv på bortagräs och möter ett hemmalag som bara förlorat fyra av tolv hemma. Blytunga poäng på spel, får vi någon vinnare? Krysset känns fullt rimligt och är en möjlig spik.

 

6. Sporting Lissabon - Santa Clara 1

I Lissabon ska hemmalaget bara spela till sig tre poäng hemma på Estádio José Alvalade. Som hemmalag är Sporting ruggigt starka och noterats för elva trepoängare, ett kryss och en förlust så här långt. Allt detta med 31-12 i målskillnad. Gästernas facit på resande fot är inte dåligt, men här är det inte sannolikt att de räcker till. Ettan är omgångens spikförslag, även om den streckas högt.

 

7. Doncaster - Barnsley X

På Keepmoat Stadium spelas det om viktiga poäng i toppskiktet av engelska League One. Gästerna slåss för en direktplats till The Championship och har spelat tolv raka i ligan utan nederlag. Hemmalaget däremot är med och tampas om en playoff-plats och även om formen svajar är de långt ifrån uträknade i kraft av hemmagräs. Strecka friskt är att rekommendera!

 

8. Niort - Metz 2

Vi avslutar i den franska andraligan där serieledande Metz ska försöka hitta tillbaka till vinnarspåret. Frédéric Antonettis mannar har bara två segrar på de fem senaste och kommer från svaga 1-1 hemma mot bottenlaget Sochaux. Niort har funnit trygg mark i tabellen och hemma på Stade René Gaillard har de kryssat i hela fem raka matcher, varav fyra av dessa slutat 1-1. Klasskillnad råder så börja strecka från höger, men krysset åker absolut med på lite större system.  

 

Kassaskåpet! - Sporting Lissabon
Sporting är ruggigt starka hemma och tampas om äta sig ikapp toppduon i Premeira Liga. Hur långt det räcker återstår att se, men hemma gör de sällan bort sig.

 

 

Varningen! - Levante

Real Sociedad ser ut att bli högt streckade i kraft av hemmaplan. Levande ska inte underskattas här och har fått dålig utdelning för sitt spel på slutet. Utdelning här?

 

32 rader

1. Cagliari - Fiorentina X2

2. Sociedad - Levante X2

3. Lille - Monaco 1X

4. Borussia M. - Freiburg 1X

5. F. Sittard - FC Emmen X

6. S. Lissabon - Santa Clara 1

7. Doncaster - Barnsley X2

8. Niort - Metz 2

 

144 rader

1. Cagliari - Fiorentina X2

2. Sociedad - Levante 1X2

3. Lille - Monaco 1X

4. Borussia M. - Freiburg 1X

5. F. Sittard - FC Emmen X

6. S. Lissabon - Santa Clara 1

7. Doncaster - Barnsley 1X2

8. Niort - Metz X2

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100