I en föränderlig värld är det skönt att vissa saker är konstanta - som att Cristiano Ronaldo öser in mål eller att Bayern München på något sätt alltid lyckas återhämta sig. I Topptipset denna vecka bjuds vi på en skön blandning med alltifrån toppmöte i Serie B till Lyons kamp för att nå andraplatsen i Ligue 1. Veckans skräll hittas i portugisiska ligan där Santa Clara har goda chanser att slå Rio Ave på bortaplan. LET THE BATTLE COMMENCE!

Spelstopp: 20.29

1. Juventus - Frosinone 1

Den gamla damen dominerar, med skytteligaledaren Cristiano Ronaldo (18 mål) i spetsen, Serie A och har elva poäng ner till Napoli. Det krävs inget geni för att inse att Marco Baroni förfogar över ett betydligt svagare manskap och detta speglas när vi tittar på tabellen - Frosinone är ligans nästjumbo. Det enda som talar för bortalaget är att mirakel ibland inträffar men detta ska inte vara några konstigheter. Ettan är inte bara klar, den är solklar!

2. Augsburg - Bayern München 2

Den tyska giganten inledde säsongen svagt men har återhämtat sig fint och befinner sig fem poäng under serieledande Dortmund. I höstens möte på Allianz Arena fick Augsburg med sig ett poäng efter att försvararen Felix Gotze kvitterat i 86:e minuten. Manuel Baums pojkar befinner sig strax ovanför nedflyttningsstrecket och är i desperat behov av poäng. Med stjärnskotten Serge Gnabry i fin form (tre mål på två matcher) och en oerhört stark trupp överlag kommer Bayern inte ha några problem med att plocka hem segern.

3. Eibar - Getafe 2

Senast den baskiska klubben förlorade på hemmaarenan Municipal Ipurua var den 29:e september (Sevilla). Nu välkomnar de Jamie Mata (två mål i senaste omgången mot Celta de Vigo) och hans kompisar som är ruggigt sugna på en Champions League-plats. Sett till ligaplacering (Tia respektive femma) och kvalité är Getafe favoriter men Eibar är ruggigt starka på hemmagräs. Hoppa över krysset och satsa på att något av lagen går segrande ur denna strid.
 

4. Lyon - Guingamp 1
Inget lag i Ligue 1 rår på suveräna PSG. Detta gäller även Lyon som visserligen tvålade dit Mbappés gäng senast de möttes. Bruno Genesios mål med säsongen blir att förvandla den nuvarande tredjeplatsen till en andraplats vilket innebär direktkvalificering till CL. Nu tar de emot jumbon Guingamp som en gång i tiden var Didier Drogbas hemadress. En match som måste vinnas om man ska ha en chans att komma ikapp Lille. Spika ettan!

5. QPR - Watford X

Vi fortsätter veckans Topptips med FA-cupen. Londonklubben QPR är värdar när Javi Gracias mannar kommer på besök. Watford tuffar på bra i Premier League och befinner sig på en stabil åttondeplats. Steve McClaren och hans boys har god marginal till nedflyttningsstrecket i Championship men ingen chans till uppflyttning - deras möjlighet till lycka hänger alltså på att gå långt i denna turnering. QPR har historiskt sett lätt för Watford och vunnit de två senaste mötena. Den vågade tar helt bort favorittvåan.

6. Sunderland - Accrington Stanley 1

The Black Cats är med i toppen (plats fyra) av League One och satsar på att nå en av de två platserna som innebär direktkvalificering till Championship, men sviktar i spelet och kommer från två oavgjorda matcher. Detta gör fredagens tillställningen till ett större frågetecken än vad det egentligen borde vara sett till att motståndet, Stanley, befinner sig betydligt längre ner i tabellen (16:e plats). Accrington kommer dessutom mer utvilade då de, till skillnad från Sunderland, inte spelade match i veckan. Gardera ettan med krysset.  

7. Rio Ave - Santa Clara 2

Här kommer veckans “Varningen!”. Mittenmatch i Primeira Liga där Vilacondenses, som inledde 2019 med att plocka in managern Daniel Ramos, tar emot The Azoreans. Bättre form (fem raka utan förlust) och hemmaplan talar för Rio Ave, men det är svårt att bedöma en klubb som nyss bytt tränare vilket gör att chansen för skräll lever i allra högsta grad. Satsa på Santa Clara-vinst och gardera så långt lagret räcker.  

8. Palermo - Brescia 1

Serie B-toppmöte. Tvåan mot ettan. Södra Italien mot norra. Detta blir spännande! Om Giuseppe Bullusci och Przemyslaw Szyminski lyckas ta bort skytteligaledaren Alfredo Donnarumma (21 mål) har hemmalaget vunnit mycket. Eugenio Corini klan har aningen bättre formkurva, men i en match som denna väger fördelen av att spela med publikens stöd i ryggen tyngre. Först 1X. Gardera med tvåan om budgeten tillåter.   

Kassaskåpet! - Juventus

Serie A:s i särklass bästa lag. Vinner de CL i år? Många tippar dem som favoriter. Ligan är, med elva poängs avstånd till tvåan Napoli, i princip säkrad, men Allegris killar gillar att kicka boll. När nästjumbon Frosinone kommer besök är det inget snack - de tre poängen stannar i Turin.  

Varningen! - Santa Clara

Hemmaplan, formkurva och aningen starkare trupp gör Rio Ave till favoriter i detta portugisiska mittenmöte. Ny tränare skapar dock frågetecken vilket gör att Varningen! denna vecka landar på Santa Clara.

32 rader

1. Juventus - Frosinone 1

2. Augsburg - B.München 2

3. Eibar - Getafe 1 2

4. Lyon - Guingamp 1

5. QPR - Watford 1X

6. Sunderland - Accrington 1X

7. Rio Ave - Santa Clara X2

8. Palermo - Brescia 1X

144 rader

1. Juventus - Frosinone 1

2. Augsburg - B.München 2

3. Eibar - Getafe 1 2

4. Lyon - Guingamp 1X

5. QPR - Watford 1X2

6. Sunderland - Accrington 1X

7. Rio Ave - Santa Clara X2

8. Palermo - Brescia 1X2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100