Omspel i FA-cupen, returmöten i Copa del Reys åttondelsfinaler och kvartsfinaler från den Portugisiska Cupen finns med på tisdagens Topptips. Dessutom ska det tas ställning i en batalj från League Two för att ordna 8 gröna bockar denna kväll. Nu kör vi!

Spelstopp: 19.29

1. Blackburn - Newcastle  1

The Blues & Whites kommer till spel med gott självförtroende. Matchen före och efter krysset mot Newcastle på St. James’ Park för tio dagar sedan har slutat med två segrar i The Championship. The Magpies har det i sin tur tungt i Premier League och allt tyder på att Rafa Benítez skator kommer att få slita hårt för att hänga kvar i finrummet den här säsongen. I helgen föll de vitsvarta mot Chelsea på Stamford Bridge, vilket var gästerna sjätte match i följd utan någon seger. Shelvey och Diamé dras med lättare skador, dessutom befinner sig både Sung-Yueng Ki och Muto på landslagsuppdrag. Då ska ett hemmastarkt Blackburn vara favoriter på Ewood Park. Börja med ettan.

2. Luton - Sheffield Wednesday 1

Luton Town ska även de ha fina chanser att besegra motstånd från en högre division. The Hatters är oerhört stabila för dagen i League One där laget återfinns på andra plats. Senaste gången Luton torskade en hemmamatch på Kenilworth Road Stadium under ordinarie tid var knappt ett år sedan. Sheffield Wednesday huserar på den undre halvan av The Championship med en relativt blek form. Förlusten (0-3) borta mot Hull i helgen var en riktigt tam insats från ugglorna. Noterbart är att de blåvita mött Luton vid nio tillfällen under 2000-talet och aldrig lyckats besegra de orangeklädda. Även här ska det streckas från vänster.

3. Stoke - Shrewsbury 1

The Potters har stått för en usel säsong i The Championship och klubben har nyligen tagit in Nathan Jones på tränarbänken. Stoke var det bättre laget i bortamötet mot Shrewsbury och nu när returen går av stapeln på Bet365 Stadium ska de rödvita kunna segra. Det skiljer trots allt en hel del mellan klubbarna om man tittar till spelarmaterialet. Inte så konstigt kanske med tanke på att de skiljde hela två divisioner mellan lagen i fjol. League One-laget Shrewsbury är dessutom klart sämre nu kontra i fjol. Trolig hemmaseger!

4. Mansfield - Crawley 1

Över till Nottinghamshire och League Two. Mansfield Town är med och fajtas runt playoff-platserna av serien, precis som i fjol. The Stags har varit genomgående stabila hemma på One Call Stadium den här säsongen där de gulklädda endast torskat två av 13 ligamatcher. Söderlaget Crawley Town har det betydligt tuffare i fjärdedivisionen. The Red Devils är tolv poäng bakom värdarna i tabellen och därmed placerar sig gästerna på den undre halvan av tabellen. Trenden talar dessutom helt klart emot Crawley i det här mötet. Sett till de nio senaste bortamatcherna i seriespelet har de rödklädda endast tagit poäng i en av dessa tillställningar. Etta!

5. Real Valladolid - Getafe X

El Geta ser återigen ut att kunna utmana om Europaplatserna den här säsongen. Det blåklädda Madrid-laget återfinns på sjätte plats i La Liga med riktigt god form och flera formstarka spelare i zonen. Bland annat anfallaren Ángel som nätat i tre av de fyra senaste matcherna. Real Valladolid är nykomlingar i det spanska finrummet och Ronaldos klubb huserar på den undre halvan av tabellen. White and Violets torskade det första mötet på Alfonso Perez med 0-1 och det är svårt att se hur ett formsvagt Valladolid ska kunna vända på det här. El Geta till kvartsfinal! X2.

6. Valencia - Sporting Gijón 1

Trots ett gediget spelarmaterial har Marcelinos Valencia haft svårt att lösa trepoängare den här säsongen. Blott fyra triumfer har Los Ché skrapat ihop efter 19 omgångar av La Liga. Riktigt uselt med tanke på potentialen som finns i truppen. De vitsvarta torskade det första mötet mot Sporting Gijón på resande fot med 1-2. Nu när returen går av stapeln på mäktiga Mestalla ska Marcelinos manskap dock gälla som ganska klara favoriter. Gijón spelar till vardags i Segunda División, där Rojiblancos återfinns på den undre halvan av tabellen. Gästerna har dock fem raka bortamatcher utan förlust. Utgå från ettan, men plocka tidigt med skrällkrysset här.

7. Leixoes - Porto 2

I kvartsfinalen av den Portugisiska Cupen ställs Leixoes inför en snudd på omöjlig uppgift. De regerande mästarna i Portugal, Porto, vann gruppen i Champions League i höstas och Primeira Liga toppar Dragões med fem poäng före Benfica efter 17 omgångar. Innan krysset mot Sporting Lissabon i helgen hade de blåvita drakarna 18 raka tävlingssegrar. Otroligt facit! Leixoes, som är beläget i utkanten av Porto, ska inte ha en suck i det här mötet. De rödvita stod för en stor skräll då laget slog ut Tondela i den förra omgången efter straffar. Mot nationens bästa lag kommer dock Segunda-gänget att åka på stordäng. Ohotad bortaseger!

8. Guimaraes - Benfica 1

Vitória Guimarães gör det riktigt bra i Primeira Liga där laget återfinns på femte plats efter 17 omgångar. Det är framförallt hemma på Estádio Dom Afonso Henriques de vitsvarta är som bäst. I slutet av förra året besegrade Vitória Sporting Lissabon på hemmagräs och faktum är att laget från Guimarães inte torskat en hemmamatch sedan augusti. Enda minuset för värdarna är att Tozé är avstängd här. Benfica är i grunden ett vassare lag men örnarna har varit ganska så ojämna den här säsongen. Både Jonas och Silva ska vara tveksamma till spel. Summa summarum känns det här mötet ganska öppet. Gå för skrällen och strecka från vänster.

Kassaskåpet! - Porto

I Segundan återfinns faktiskt Leixoes bakom Portos b-lag. Det säger allt. Det här “derbyt” vinner drakarna utan det minsta darr på ribban!

Varningen! - Benfica

Örnarna från Lissabon övertygar inte nämnvärt och nu när tre nyckelspelare kan komma att missa den här tillställningen ska ett oerhört hemmastarkt Vitória ha goda skrällchanser!

32 rader

1. Blackburn - Newcastle 1x

2. Luton - Sheffield W. 1x

3. Stoke - Shrewsbury 1

4. Mansfield - Crawley 1

5. Valladolid - Getafe x2

6. Valencia - Sporting G. 1x

7. Leixoes - Porto 2

8. Guimaraes - Benfica 1x

144 rader

1. Blackburn - Newcastle 1x2

2. Luton - Sheffield W. 1x

3. Stoke - Shrewsbury 1

4. Mansfield - Crawley 1x

5. Valladolid - Getafe x2

6. Valencia - Sporting G. 1x

7. Leixoes - Porto 2

8. Guimaraes - Benfica 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100