Åtta hyperintressanta kamper från charmiga Europa League förgyller torsdagskvällen. För oss uppe i Svea är givetvis MFF av största intresse, men kan “di blåe” rå på The Blues? Kontringsglada tyskar och Europavana spanjorer är annars det lag där det luktar överraskningstriumf. Mot finalen i Baku och åtta rätt!

Spelstopp: 18.54

1. Malmö FF - Chelsea 2

Europa League gör comeback och frågan är om vintervilan hjälper eller stjälper MFF. Skåningarna har genom åren förlorat fyra av de fem tävlingsmatcher som spelats mot engelskt motstånd, mest känd är 0-1 mot Nottingham Forest i 1979 års Europacupfinal. Träningsmatcherna värdarna genomfört är svårbedömda. Besökarna från den engelska huvudstaden har åkt på riktiga käftsmällar den senaste tiden, 0-6 mot City i söndags var extremt genant. I allt detta får man dock inte glömma att The Blues trupp är ljusår bättre än di blåes, och med strikern Olivier Giroud som stortrivs i turneringen (fyra mål på de senaste tre kamperna) är hemmalagets segerchanser mycket små. Tvåan spikas då Sarris gäng måste prestera.

2. Lazio - Sevilla 2

Lazio gjorde ett fint gruppspel men även där syntes det som varit något av akilleshälen hos Roms örnar; prestationerna mot stora klubbar. I Serie A har värdarna inte lyckats besegra något av lagen i topp sex, och det blev inga poäng mot Frankfurt i gruppspelet. Med viktige mittfältaren Sergej Milinkovic-Savic borta på grund av en ljumskskada blir det inte lättare. Sevillas form är inget att hurra över men de femfaldiga EL-mästarna kan vara på gång. Två sena baljor räddade en pinne borta mot Eibar och i Europaspelet växer de rödvita till en riktig jätte. Ett par spelare saknas men andaluserna har en bred trupp. Tvåans värde inspirerar och bättras på med krysset på stora systemet!

3. Celtic - Valencia 1

Den skotska serieledaren och Spaniens ligaåtta drabbar samman på Celtic Park. Just hemmabanan är värdarnas styrka då de grönvita gått helt rent i seriematcherna på hemmagräset och enbart förlorat en gång i kontinentalspelet. Under Europa League:s gruppspel var strikern Odsonne Édouard lagets bästa målskytt med sina två mål. De målsnåla besökarna från medelhavskusten ligger ett par poäng efter Europaplatserna och i Champions League gick det trögt för Los Ches. Fick bara 0-0 i helgen mot Sociedad och målskyttet är ett fortsatt aber för besökarna. Skotska Premier League är minst en nivå under La Liga men The Hoops får ses som knapp favorit. Strecka från vänster.

4. Club Brügge - Red Bull Salzburg 1

Salzburg gjorde ett perfekt gruppspel och tog maximala 18 poäng och israelen Moanes Dabour stärkte sitt värde på marknaden efter sex baljor på lika många kamper. Leder österrikiska Bundesliga i stor stil. Brügge hamnade i en på förhand mycket svår grupp i Champions League tillsammans med Monaco, Dortmund och Atlético men lyckades ändå undvika jumboplatsen. Belgiens ligatvåa har i Siebe Schrijvers en ung och hungrig målskytt som imponerat med mål i varannan seriematch. Streckningen tyder på att det blir ställningskrig och tajt. FCB har hemmafördel, inled vänsterifrån.

5. Rennes - Real Betis 2

Sevilla-lag även här när spanska Betis tar sig till norra Frankrike. Rennes tog sig vidare som tvåa efter Dynamo Kiev och raden 3-0-3. Insatserna var emellertid många gånger skakiga och stor möda krävdes för att besegra lag från mediokra fotbollsnationer som Tjeckien och Kazakstan. Gästande Betis har problem med bortaspelet i ligan men gjorde det oerhört bra i kontinentalspelet med flera poäng i Milano och Aten. Unge argentinaren Giovani Lo Celso är de grönvitas Europa-expert med tre fullträffar på fem kamper. Värdarna må gälla som favoriter men magkänslan säger att Betis utmanövrerar fransmännen. Med bra betalning på tvåan trycker vi in X2!

6. Sporting Lissabon - Villarreal 1

Iberiskt möte i Lissabon och här har portugiserna favoritskapet på sig för en gångs skull. Värdarna ligger på en stabil fjärdeplats i Primeira och laddade upp inför denna kamp genom att bortaslå Feirense med 3-1. Portugals landslagsmittfältare Bruno Fernandes hade huvudrollen då han nätade dubbelt. I Villarreal är goda råd dyra då de gula ubåtarna är nästjumbo och segerlösa sedan den sista gruppspelsmatchen i Europa League den 13 december. Besökarna har inte utrymme att satsa på Europa League då nytt kontrakt i La Liga är viktigare. Sannolik Sportingseger på José Alvade!

7. Shakhtar Donetsk - Eintracht Frankfurt 2

Eintracht Frankfurt imponerade stort på fotbollseuropa under hösten genom sitt frejdiga spel och giftiga avslutare. Sex segrar av sex i Europa League och 17 mål framåt. Treudden Jovic, Haller och Rebic får hål på det mesta och är med rätta mycket fruktade. För Shakhtar är tillställningen den första av tävlingskaraktär på två månader och det kan skina igenom i den brasiliansktäta truppen. Júnior Moraes är dock en spelare att se upp med då 31-åringen nätar ofta i både ligaspelet som Europamatcherna. Tyskarna bjuder på grymt värde, X2 är ett bra val i sökande på degen!

8. Olympiakos - Dynamo Kiev 1

1-3 borta mot serieledande PAOK innebar troligtvis att racet om ligatiteln är kört för mesta mästarna Olympiakos. Då återstår bara att hårdsatsa på kontinentalspelet för de rödvita som gick igenom grupp F obesegrade. Publikens största jubel kom efter 3-1 mot Milan. Ukrainas för tillfället näst bästa lag är troligtvis lite ringrostiga efter vinteruppehållet. Även om Dynamo är svårforcerade i ligan, hade gästerna svårt att hålla nollan i flertalet matcher i Europa. Är burväktaren Denys Boyko understimulerad? Grekerna har matchångan uppe, spika ettan i Atens hamn!

Kassaskåpet! - Chelsea

I Premier League går Chelsea riktigt dåligt just nu och Sarri behöver stoppa blödningen. Vad passar då bättre än ett Malmö som är klasser sämre och som dessutom inte spelat en tävlingsmatch på två månader? Seger och syre för Chelsea.

Varningen! - Frankfurt

Tyskarnas offensiva trio har tillsammans gjort 40 mål hittills i alla tävlingar och om ytor ges är de extra vassa. Serieledarna från Ukraina behöver ett par matcher för att komma i normal standard och det ger “Die Adler” goda skrällchanser!

32 rader

1. Malmö FF - Chelsea 2

2. Lazio - Sevilla 2

3. Celtic - Valencia 1X

4. Cl.Brügge - Salzburg 1X

5. Rennes - Real Betis X2

6. Sporting - Villarreal 1X

7. Shakhtar - E.Frankfurt X2

8. Olympiakos - Dyn.Kiev 1

144 rader

1. Malmö FF - Chelsea 2

2. Lazio - Sevilla X2

3. Celtic - Valencia 1X2

4. Cl.Brügge - Salzburg 1X2

5. Rennes - Real Betis X2

6. Sporting - Villarreal 1X

7. Shakhtar - E.Frankfurt X2

8. Olympiakos - Dyn.Kiev 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100