Hungriga Wolves går för sin tredje bjässe att fälla inom loppet av en månad, och katalaner ska utnyttja ett baskiskt lag som är hemmasvagtm. I de asiastiska mästerskapen har Australien fått upp ångan och i Portugal bör ärkebiskopar enkelt avfärda de regerande cupmästarna. Fotboll är underbart, åtta rätt är underbarare!

Spelstopp: 20.44

1. Manchester City - Wolverhampton 2

Visst kan de sexton mål City tryckt in i de två cupmatcherna se ut som ett prov på gigantiskt styrka och dominans, men vi ska komma ihåg att det är väldigt stor skillnad på de olika ligorna i England. När Peps manskap ställts mot Premier League-motstånd de senaste veckorna har det blivit en del nederlag mot mittenlag som Leicester och Palace, och segrarna har inte varit större än med två måls marginal. Wolves å sin sida har under samma period besegrat Chelsea, Tottenham och Liverpool vilket är oerhört imponerande för att vara nykomlingen. Dessutom har besökarna i Nuno en tränare som aldrig basat över ett lag i Englands högstadivision. Tog en poäng hemma mot The Citizens i början av säsongen och med mexikanen Raúl Jiménez som pålitlig målspottare finns skrällen på kartan för de stora pengarna.

2. Real Sociedad - Espanyol 2

Gästerna spelade 2-2 borta mot Villarreal i cupspelet efter att ha besegrat Leganés med 1-0. Detta torde innebära att resultatmässigt trista december nu är ett minne blott och katalanerna kan titta uppåt i tabellen. Pablo Piatto köptes 2017 loss från Valencia men har inte riktigt lyckas göra de mål han borde producera. Då är det tur att Espanyol har Borja Iglesias vars målsnitt är 0,5 mål per match i ligan. Att Sociedad triumferade i Madrid (0-2) mot mesta mästarna Real är typiskt för denna säsong; borta går det nästan som på räls. Baskerna är La Liga näst bästa bortalag, men hemma på Anoeta är det tvärtom med endast en seger på hela säsongen. En spansk Dr. Jekyll och Mr. Hyde med andra ord. Besökarna känner vittringen av Europaplatserna, och är lite hungrigare. För stålarnas skull slopas favoritettan till förmån för X2!

3. Angers - Bordeaux 1

Vidare till Ligue 1 och mittenmötet mellan svårslagna Angers och underpresterande Bordeaux. Fem raka kryss för de svartvita värdarna och flera av dessa har kommit mot topplag som Nice och Marseille. Cupmisslyckandet mot Viry Chatillon (0-1) behöver inte vara något dåligt då ligaspelet är klart viktigare för klubben som gör sin fjärde säsong efter uppflyttningen 2015. Besökarna från Atlantkusten slutade sexa i fjol och fick spela i Europa League. Både där och i serien har hösten och vintern varit mestadels plågsam för “Les Girondins” med många tunga nederlag. Vid sidan av Kamano är målskyttet uppdelat på en rad spelare, exempelvis Cornelius och Briand. Det gör laget sårbart om senegalesen längst fram skulle ha en dålig dag. Gästerna har bara en bortaseger i seriespelet, utgå från ettan och bygg successivt på med tecken.

4. Le Havre - Valenciennes 1

Fyra seriematcher och två cupmatcher utan nederlag för anrika Le Havre gör blåränderna ett formstarkt lag med uppflyttningsambitioner. Hemma på Stade Oceane har det visat sig synnerligen svårt att som besökare segra (endast en nollpoängare för värdarna) och vad kan då ett bortastressat Valenciennes få ut här? Amiens slog ut de rödvita gästerna ur cupen med uddamålet i början av månaden men ett par dagar senare kom årets första seger efter Tony Mauricios segermål. Det var lagets första sedan 1-1-matchen mot Béziers den 23 november. Ketchupeffekt eller fortsatt torka? Le Havre är mer talangfullt och jämnare i prestationerna, kör på ettan. Valenciennes kryssar sällan borta, hoppa rensarkrysset vid gardering.

5. Red Star - Lens 2

Parislaget Red Star återfinns längst ner i tabellen och kommer troligtvis trilla ur Ligue 2 i maj. De grönklädda klarar sällan att plocka poäng mot bättre lag, och krysset i derbyt mot Paris FC senast (1-1) är alltså mer undantag än regel. Nicolas Douchez och Sebastien Renot har ligans mest otacksamma jobb då de vaktar målet med understöd av seriens sämsta backlinje sett till insläppta mål. Det kan gästande Lens dra nytta av som vid seger skulle vara fyra poäng från andraplatsen som betyder direktuppflyttning. De gulröda är inte i superform men har under säsongen visat att när svagare motstånd står på den andra planhalvan tenderar det att bli poäng för “Blod och Guld”. Laget från gruvstaden åker troligtvis hem som vinnare!

6. Australien - Syrien 1

Över till asiatiska mästerskapen och Grupp B. Australien jagar andraplatsen och avancemang när profilfattiga Syrien ska försöka rucka på The Socceroos. Syrien har bara tagit en poäng mot svaga Palestina och i matchen mot Jordanien blottades svagheterna efter 0-2. “Örnarna” måste gå för alla poängen för att ha en chans att gå vidare, men när Australien är av en annan kaliber blir det svårt. Brighton, PSV, Celtic, Genk och Hertha Berlin; det vimlar om spelare från stora europeiska klubbar så det finns inga ursäkter för att inte vinna samtliga matcher och i förlängningen även turneringen. Slunga in ettan i Förenade Arabemiraten!

7. Palestina - Jordanien 2

Jordanien är redan klar gruppetta efter segrar mot Australien (1-0) och Syrien (2-0). Assistmaskinen Musa Al-Taamari nätade då och är den enda egentliga profilen i den arabiskt dominerade truppen; endast 21-åringen spelar utanför Mellanöstern, närmare bestämt cypriotiska APOEL. Palestina har utifrån resultat och spel visat att de inte riktigt får till det efter bara en seger på snart ett år. Det håller inte, trots att truppen är kryddad med en del utlandsproffs runt om i världen. Även om gruppettan inte har något att spela för känns de tyngre och proffsigare. X2 bör fixa biffen!

8. Aves - Braga 2

Värdarna firade ordentligt i våras när klubben säkrade Taça de Portugal; titeln var den första någonsin i Aves historia och nu är de regerande cupmästarna i kvartsfinal. Dit har man kommit tack vare spelare som Derley som trivs väl i cupspelet och burväktarna André Ferreira och Quentin Beunardeau och deras nollor. Hur står det lilla laget sig mot gästerna som i ligan ligger 25 poäng före? Det är ingen hemlighet att Braga inte riktigt trivs på bortaplan, vare sig i liga eller cup. Dock lyckas “ärkebiskoparna” ändå ta sig igenom cupmatcherna med hedern i behåll och i seriespelet är det bara stormakterna Benfica och Porto som betvingat ligatrean. Målsprutan Dyego Sousa är ett ständigt hot och mot Aves generösa defensiv kan 29-åringen öka sin målskörd. Kvalitetsskillnaden på lagens spelare bör skina igenom under 90 minuter, spika tvåan således.

Kassaskåpet! - Australien

Med spelare i ett flertal olika europeiska och VM-rutin är Australien ett lag som ska gå för mästartiteln i Asien. Missen mot Jordanien var bara ett hack i maskineriet och Syrien är flera nummer för litet. Solklar seger för The Aussies!

Varningen! - Wolverhampton

De senaste veckorna har Wolves lyckats besegra Tottenham på Wembley i seriespelet och Liverpool hemma i FA-cupen. Nuno har lyckats få sina nykomlingar att tro på sig själva och när ett City som har visat sig mänskliga står för motståndet kan Wolves skrälla på Etihad!

32 rader

1. Man. City - Wolves 12

2. Sociedad - Espanyol X2

3. Angers - Bordeaux 1X

4. Le Havre - Valenc. 12

5. Red Star - Lens 2

6. Australien - Syrien 1

7. Palestina - Jordanien X2

8. Aves - Braga 2

144 rader

1. Man. City - Wolves 1X2

2. Sociedad - Espanyol X2

3. Angers - Bordeaux 1X2

4. Le Havre - Valenc. 12

5. Red Star - Lens X2

6. Australien - Syrien 1

7. Palestina - Jordanien X2

8. Aves - Braga 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100