Sju länder på Topptipset denna fredag med allt från nedflyttningsstrid i Tyskland och uppflyttningsstrid i Spanien. På hemmaplan får vi beskåda två numera lite defensivt slarviga lag slåss i Svealand medan ett gäng smålänningar bör reagera på sin dåliga start. Fredagsmys och åtta rätt, livet leker!

 

Spelstopp: 18:59

 

1. Leicester - Newcastle 1

King Power Stadiums matta ska springas sönder av två lag med väldigt olika formkurvor. Med tolv poäng av tolv möjliga är The Foxes i riktigt gott slag, och mot jumbon Huddersfield hade Jamie Vardy ett party med två mål. På 29 spelade matcher har 32-åringen nätat femton gånger, vilket är nio färre än guldsäsongen 2015/2016. Mål är något av en bristvara hos Skatorna från Newcastle, med endast 31 baljor på 33 omgångar. Ska det hända något framåt vilar ett tungt ansvar på Rondon, Perez och Ritchie. The Magpies tar dock poäng i mer än varannan bortakamp, och då kan den hårt streckade ettan kompletteras med kryss.

 

2. AFC Eskilstuna - Örebro SK 2

Målmässigt bra säsongsstart av AFC med flera fullträffar. Särskilt lyckosam har MFF-lånet Adi Nalic varit efter två baljor och en assist. Litet frågetecken för förra säsongens adelsmärke, defensiven, då det läcker betänkligt bakom Ivanov. För Närkes stolthet är läget klart dystrare efter noll poäng och 0-4 i målskillnad. Insatsen mot DIF senast var inget att hänga i granen där Daniel Björnquist nick rätt på Bråtveit var de svartvitas enda avslut på mål. Truppen besitter dock mycket större potential än vad som hittills visats och ÖSK kommer att lyfta. Bra utdelning på bortaseger, vi chansar bort favoritettan och spelar X2.

 

3. Jönköping Södra - Dalkurd 1

Superettans tredje omgång bjuder på manskap med tuff start. J-Södra har två uddamålsförluster mot Degerfors och tippade topplaget HBK, dock finns flera goda tecken i de båda nederlagen. De grönvita höll ut länge länge mot hallänningarna, och mot DIF kom Daryl Smylie igång med säsongens första mål. Nordirländaren kommer som vanligt bli mycket nyttig för smålänningarna. Fjolårets allsvenska nästjumbo har förvisso en poäng efter en mållös match i Växjö, men det är det enda positiva egentligen. 0-4 hemma mot BP senast var bedrövligt och DFF har ännu inte lyckats göra mål. Jönköping står starka hemma, spikettan känns trygg.

 

4. Nürnberg - Schalke 04 2

Bundesligas streckstrid är lite av ett getingbo med flera publikklubbar som riskerar nedflyttning. Pressade Schalke är en av dessa, men har inför omgång 29 fem poäng ner till Stuttgart på kvalplatsen. Målfarlige Suat Serdars kvittering mot Frankfurt räckte inte då Eintracht avgjorde i 96:e (!). Hittills denna säsong är S04 starkare borta än hemma vilket känns smått surrealistiskt. För nykomlingen FC Nürnberg ska det mycket till om bayrarna ska hänga kvar, även om fyra poäng på de senaste två kamperna är starkt. “Der Club” är dock ligans näst sämsta hemmalag, och sådant brukar straffa sig i längden. Strikern Vura är dessutom avstängd. Trolig tvåa på Max-Morlock-Stadion!

 

5. Nantes - Lyon 1

Vi vänder blickarna mot nordvästra Frankrike och Ligue 1. Värdarna har faktiskt bara en poäng på de senaste fyra omgångarna, men väntas reparera skadan nu när hela tre hemmakamper på raken väntar. För ett Nantes som nästan alltid nätar hemma känns det skönt att ha habila forwards som Kalifa Coulibaly och Majeed Waris. När Lyons unge talang Martin Terrier satte 1-0 på Dijon trodde väl de flesta att det skulle bli nedförsbacke för OL. Ett rejält magplask och två självmål senare stod Olympique Lyonnais som förlorare, 1-3. Insatser som dessa oroar, och kanske är storlaget på väg ner i en dipp. Då Nantes växer mot lag från större städer passar detta motstånd utmärkt. Strecka från vänster och jobba skrällen.

 

6. Standard Liège - Anderlecht 2

Rejält med pisk för Standard senast då Club Brügge fullkomligt mosade Liege med 4-0. Annars har värdarna gjort det bra i mästerskapsserien även om motståndet i de matcherna varit av en annan klass än FCB. Anderlecht har startat denna fas av säsongen dåligt, men tar sig alltmer. Nederlaget mot Antwerpen kom sent efter en jämn kamp där evige talangen Pieter Gerkens ledningsmål alltså inte räckte hela vägen. När grundserien summerades var det endast två poäng mellan de två kombattanterna, så på planen torde det bli jämnt. Värde på tvåan, täck dock upp hela vägen så snabbt som möjligt.

 

7. NAC Breda - FC Emmen 1

Över till Eredivisie med två bottenlag som kanske lyckats vända formkurvan uppåt nu när det behövs som mest. Breda är jumbo, men hoppet lever efter fyra poäng på två kamper mot bottenkonkurrenter. Med ilskne forwarden Mitchell te Vrede i sina led finns bra råmaterial. Efter 0-5 efter 60 minuter mot Ajax vaknade Emmen till liv och slog två. De tog med sig detta till hemmamötet mot Heerenveen, 2-0 där. Gästernas bortafacit de senaste fem är bedrövligt, enkom nederlag. Gå för större pengar, trevlig spik till bra värde.

 

8. Sporting Gijón - Granada 2

Sist men inte minst tar vi oss till Segunda och två lag i kampen om uppflyttning till finrummet. Värdarna har efter februari varit bra med många segrar, om än med små marginaler. Hemmalagets nummer tio Carlos Carmona är skadad och kan missa denna kamp. Granada kan vid seger ta över serieledningen från Osasuna, och det ser bra ut. Bortastatistiken är fin, näst bästa bortalag är man, med en urstark defensiv där mittbacken Germán Sánchez är värd att lyftas fram. Granada är stabilare, sannolikt tar gästerna alla poängen på El Molinón.

 

Spela Topptipset här hos Svenska Spel!

  

Kassaskåpet! - J-Södra

Smålänningarna har en trupp som håller för toppstrid och när ett Dalkurd i gungning kommer på besök på Stadsparksvallen ska J-Södra mala ner de geografiskt förvirrade gästerna!

 

Varningen! - Nantes

Värdarna har flera gånger under sängen visat att storlagen som kommer till Stade de la Beaujoire mycket väl kan åka på smisk. OL som kollapsade senast är inte att lita på för stunden. Skrällen ligger i luften!

 

Topptipset 32 rader

1. Leicester - Newcastle 1X

2. Eskilstuna - Örebro X2

3. J-Södra - Dalkurd 1

4. Nürnberg - Schalke 04 2

5. Nantes - Lyon 1X

6. S. Liège - Anderlecht X2

7. NAC Breda - FC Emmen 1

8. Sporting Gijón - Granada X2

 

Topptipset 144 rader

1. Leicester - Newcastle 1X

2. Eskilstuna - Örebro X2

3. J-Södra - Dalkurd 1

4. Nürnberg - Schalke 04 X2

5. Nantes - Lyon 1X2

6. S. Liège - Anderlecht 1X2

7. NAC Breda - FC Emmen 1

8. Sporting Gijón - Granada X2

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100