WOW! Vilken svensk-vecka på Topptipset! Double Trouble i Champions League första slutspelsomgång. Robin Olsens Roma tar emot Porto och Victor Nilsson Lindelöf ska försöka stå emot PSG hemma på Old Trafford i vad de flesta skulle kalla årets hetaste dubbelmöte. Dessutom fem fina Championship-matcher där vi har möjlighet att följa flera svenskar, bland annat Alexander Milosevic som gör sin tredje match för Nottingham.

Spelstopp: 20:44

1. Manchester United - PSG 1X

Ett pånyttfött Manchester United tar emot de franska giganterna hemma på Old Trafford i denna Champions League-åttondel. VNL vilades i helgens Premier League-omgång när The Red Devils slog Fulham (3–0) efter mål av Pogba (2) och Martial. PSG tuffar på i Ligue 1 och har, med två matcher mindre spelade, tio poäng ner till andraplacerade Lillie. Dock svag form på slutet och varken Neymar eller Cavani kommer till spel. Gardera ettan med ett kryss.

2. Roma - Porto 1X

Di Francescos mannar slog visserligen Serie A-jumbon (3–0) Chievo i fredags, men har dessförinnan tre raka förluster i bagaget. Robin Olsen missade den matchen och är ett fortsatt frågetecken när nu Porto kommer på besök i omgångens andra Champions League-match. Portugiserna toppar sin inhemska liga och är obesegrade sedan den 7:e oktober (Benfica). Dock poängtapp i två raka matcher och lagets främsta målskytt, Moussa Marega, saknas på grund av lårskada. Roma är knappa favoriter!

3. Birmingham - Bolton 1

Svenske Kerim Mrabti debuterade för The Trotters i senaste omgången där de höll på att tappa sin fyramålsledning mot QPR, men lyckades tillslut rida ut stormen och vinna med 4–3 (Hattrick av Che Adams). Nästjumbon Bolton Wanderers, som en gång i tiden var Johan Elmanders hemadress, väntar fortfarande på årets första seger i Championship. Senast de båda lagen möttes (22:e augusti) blev Will Buckley stor hjälte för Bolton efter att ha gjort matchens enda mål. Trots detta rekommenderar jag att spara din gardering och spika av ettan.

4. Bristol City - QPR 1X

Lee Johnsons gubbar har inlett 2019 på ett alldeles strålande vis och vunnit sina samtliga matcher i både ligan och FA-cupen. Varbergssonen Niclas Eliasson anslöt till klubben ifjol från IFK Norrköping och har under säsongen mäktat med ett mål och fyra assist. Nu gästar ett formsvagt QPR som noterats för nederlag i sina fyra senaste ligamatcher. Får dock tillbaka viktiga namn här från skada och gjorde en heroisk andra halvlek mot Birmingham i lördags. Gardera ettan med krysset.

5. Hull - Rotherham 1

Jarrod Bowen och hans lagkamrater är starka på The Circle och är på jakt efter sin sjätte raka hemmaseger. För motståndet står Rotherham, som befinner sig en poäng ovanför nedflyttningsstrecket. När de möttes i höstas slutade matchen i favör till Hull efter två mål av australiensiske Jackson Irvine. Visst talar det mesta för tre poäng för tigrarna här, även om Rotherham krigar för sina liv och kommer från en bra insats mot Wigan. Krysset åker med på större system.

6. Millwall - Sheffield Wednesday 1X

The Owls beger sig till södra London för att ta sig an tidigare Chelsea-spelaren Sam Hutchinson och de andra i The Lions. De tre senaste drabbningarna lagen emellan har slutat 2–1, där den sida som haft fördel av hemmaplan gått segrande ur varje strid. Steve Bruce, som fått en helt okej start (en vinst och en oavgjord) som manager för Sheffield Wednesday, hoppas naturligtvis att poängen ska fortsätta trilla in men här blir det tufft. 1X räcker långt för ett hemmastarkt Millwall på The Den.

7. West Bromwich - Nottingham 12

En tuff uppgift väntar Nottingham och svenske Alexander Milosevic, som gör sin tredje match för klubben, när de kliver in på The Hawtorns för att möta landslagsmeriterade Kieran Gibbs och hans West Bromwich. WBA befinner sig på uppflyttningsplats och har en av seriens bästa trupper. Vi får se om Nottinghams nytillsatte tränare Martin O’Neill har några taktiska ess i rockärmen. Hans mannar tog en fin vinst mot formstarka Brentford senast. Och har kapacitet i truppen för att hota samtliga lag. Chansa med den lågt streckade tvåan och jobba in skrällen!

8. Sunderland - Blackpool 1

Den anrika klubben Sunderland har inte för avsikt att stanna i League One. Med sin nuvarande fjärdeplats och två matcher mindre spelade har de goda chanser att ta en av de två platserna som innebär direkt uppflyttning. Nu tar Jack Ross och hans boys emot Blackpool som de så sent som på Nyårsdagen besegrade med 1–0 efter mål av Josh Maja. The Black Cats är ännu obesegrade på Stadium of Light denna ligasäsong och drar storpublik match efter match. Omgången avslutas med en etta!

Kassaskåpet! - Birmingham
Birmingham tappade nästan 4-0 borta mot QPR i lördags, men tre poäng kammades hem. Betydligt lättare motstånd nu när totalt formlösa Bolton kommer på besök. The Wanderers har inte ett lag som håller i The Championship och torskar igen.

Varningen! - Nottingham
Nottingham värvade stort inför säsongen och har ett stort kunnande i laget även om de inte riktigt fått ut det än. Stod dock för en imponerande insats mot Brentford och är svårslagna. Forest är ett kul streck till låg procent.  

32 rader

1. Man United - PSG 1X

2. Roma - Porto 1X

3. Birmingham - Bolton 1

4. Bristol City - QPR 1X

5. Hull - Rotherham 1

6. Millwall - Sheffield W 1X

7. West Brom - Nottingham 12

8. Sunderland - Blackpool 1

144 rader

1. Man United - PSG 1X

2. Roma - Porto 1X2

3. Birmingham - Bolton 1

4. Bristol City - QPR 1X

5. Hull - Rotherham 1X

6. Millwall - Sheffield W 1X

7. West Brom - Nottingham 1X2

8. Sunderland - Blackpool 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100