Torsdagen bjuder på en lite annorlunda kupong rent värdemässigt med fyra stycken rejäla favoriter från sydamerika, där tre matcher från Copa Libertadores och en från Copa do Brasil tar plats. Det gör att det finns rejält med garderingsmöjligheter i Europa League. Det här är en kupong där det är läge att hålla nere systemstorleken och istället öka radinsatsen.

 

Spelstopp: 20.59

 

1. Arsenal - Napoli 2

Europa Leagues kvartsfinaler är lika fina som de är underskattade, tillställningen i norra London hade lika gärna kunnat vara i Champions League. Värdarnas uppladdning kunde varit bättre efter 0-1 på Goodison Park i helgen. I kontinentalspelet är The Gunners stärkta av hemmaspelet, men en närmare titt visar att lagen som besökt Emirates inte på länga vägar håller Napolis klass. Mot Genoa (1-1) gick italienarna på sparlåga då inget finns att kämpa för vare sig uppåt eller nedåt i tabellen. Mertens nätade åter, och belgaren väntar på att få spräcka sin nolla i EL. Under säsongens kamper på utländskt gräs har Ancelottis presterat riktigt bra då det behövts. Napolitanarna bjuder på bra värde, får det största förtroendet i London.

 

2. Benfica - Eintracht Frankfurt 2

Två lag med örnen som symbol stångas i Lissabon. Spaltkilometer har skrivits om Eintrachts offensiva treudd Rebic-Haller-Jovic och i lördags var det dags igen; 1-0 av Rebic, 2-1 av Jovic och tre poäng på AufSchalke Arena. Nu är Frankfurt uppe i sex raka segrar i svåra Bundesliga. Estádio da Luz ägare Benfica leder Primeira Liga på målskillnad och slaktar de små lagen utan större ansträngning. Just denna brist på ansträngning kan ligga SLB i fatet. Hemmaförlust mot tyskt motstånd tidigare på säsongen i form av Bayern München, och här Hessen-laget fina chanser att vinna örnderbyt till trevlig procent. Dundra in tvåan snabbare än du kan stava Messerschmittmeisterschafft!

 

3. Slavia Prag - Chelsea 2

Att slå ut Sevilla gör få lag, att lilla Slavia skulle göra det hade troligtvis få tippat. så blev det emellertid efter en gastkramande förlängning och 6-5 totalt. 5-1 i derbyt mot jumbon Dukla Praha i helgen säger kanske inte så mycket nu när mäktiga Chelsea kommer på besök. Maurizio Sarri har lyckats reda ut stormen som var, och skördar nu frukterna av en att ha en av Europas bredaste trupper. West Ham avfärdades utan större svårigheter efter två mål av Hazard. Blues ska ha goda chanser här, men på en kupong med bättre spikar så är det läge att hela upp och få med hemmaskrällen.

 

4. Villarreal - Valencia 1

Regionalderby så här långt fram i europaspelet är mest av allt ett styrkebesked från spanska fotbolls sida. Svängdörrar framåt som bakåt för Villarreal som spelat 1-2, 4-4, 2-3 och 3-1 i de senaste fyra omgångarna. I sextondelen och åttondelen har dock de gula ubåtarna varit klart stabilare och slagit ut Sporting och Zenit. Inte illa för en liten stad något större än Landskrona. Storebror Valencia förlorade i helgen mot nästjumbon Rayo (0-2) och Los Ché är lite veka i bortaspelet. Oerhört jämnt möte väntas, då gäller det att ta ställning. Villarreals fina prestationer i turneringen tippar över vågskålen, trolig etta på Estadio de la Ceramica!

 

5. River Plate - Alianza Lima 1

River Plate tar emot gruppens bottengäng i Copa Libertadores. Los Millonarios är regerande mästare i turneringen men har haft det svårare denna säsong där de faktiskt är illa ute redan i gruppspelet. Tre kryss av tre möjliga är inte godkänd och nu krävs det trepoängare för att sig upp topp två. Peruanska Alianza Lima har en pinne på tre matcher och den kom just hemma mot River Plate för några veckor sedan, där argentinarna kvitterade långt in på stopptid. Vi lär få se en annan matchbild här i Buenos Aires där det högmotiverade hemmalaget spelar på en annan nivå framför hemmapubliken och har mer klass i laget. Ettan är stark, men krysset chansas med på större kuponger för chans på större utdelning.

 

6. Flamengo - San José 1

Kupongens största favorit är brasilianska Flamengo som gästas av bolivianska San José. Det rödsvarta hemmalaget slutade tvåa i den brasilianska i fjol och rankas som ett av de bättre klubbarna i hela sydamerika. Har en hel del kvaliteter och spännande spelare i laget. Precis som alla lag från Bolivia trivs San José betydligt bättre hemma på hög höjd. Men inte ens den syrefattiga luften kunde rädda San José förra mötet lagen emellan i Bolivia. När Flamengo tar emot på mäktiga Maracana så ska det här bara kunna sluta på ett sätt. Ettan står lägre än i 1,10 i odds för tillfället och ska bara spikas.

 

7. Emelec - Deportivo Lara 1

Vi fortsätter med Copa Libertadores och tar oss till Equador. Här väntar en riktigt viktig match mellan två lag som slåss om andraplatsen i grupp 2 bakom suveräna Cruzeiro. Emelec ska ha hyfsat goda chanser att knipa den, från just Deportivo Lara. Gästerna, från Venezuela, gör ingen vidare säsong i den inhemska ligan där de placerar sig först på en nionde plats och har det väldigt tufft när de är på resande fot. Emelec är riktigt bra hemma, som de flesta större lag i sydamerika är, och ska ses som klarar favoriter i detta möte. Ettan streckas just nu alldeles för lågt och är en solklar spik.

 

8. Santos - Atlético GO 1

Avslutningsvis tar vi oss an ett returmöte från Copa do Brasil. Santos förlorade oväntat borta mot Série B-laget Atlético Goianiense med 0-1 borta. Ett rött kort på mittbacken Gustavo Henrique var dock en anledning till det. I São Paulo ska det finnas fina chanser att vända på det underläget. Det skiljer en division mellan lagen och hemmaplans fördelen kommer högst troligt ta ut sin rätt här. Ettan, till låg procent, är ett självklart utgångstecken.

 

Kassaskåpet! - Flamengo

Flamengo håller en helt annan klass än gästerna från Bolivia. När San José inte spelar hemma på hög höjd är laget mycket beskedliga mot sånt här motstånd. Dunderbank!

 

Varningen! - Frankfurt

Frankfurt gör en strålande säsong och har ännu inte förlorat i Europa League-spelet. Här har de fina chanser att överraska mot ett Benfica som inte testats ordentligt hemma i ligan.

 

Topptipset 32 rader

1. Arsenal - Napoli x2

2. Benfica - E. Frankfurt x2

3. Slavia Prag - Chelsea x2

4. Villarreal - Valencia 1x

5. River Plate - Alianza Lima 1x

6. Flamengo - San José 1

7. Emelec - Deportivo Lara 1

8. Santos - Atlético GO 1

 

Topptipset 144 rader

1. Arsenal - Napoli x2

2. Benfica - E. Frankfurt 1x2

3. Slavia Prag - Chelsea 1x2

4. Villarreal - Valencia 1x

5. River Plate - Alianza Lima 1x

6. Flamengo - San José 1

7. Emelec - Deportivo Lara 1

8. Santos - Atlético GO 1x

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100