En salig blandning serier och profiler välkomnar oss när vi ska syna lagen. En fransk Maginotlinje ställs på ett svårt prov och en engelsk nykomling fortsätter att imponera. I norra Tyskland ska en hårt prövad målvakt stå upp mot svårast möjliga motstånd. Sist men inte minst drömmer nordskottar om en repris från 2015. Sätt in GPS-koordinaterna på åtta rätt!

Spelstopp: 18.59

1. Wolverhampton - Newcastle 1

Precis bakom topp sex i Premier League finner vi nykomlingen Wolverhampton som gjort det oerhört bra. De orangea är fint slag med tre raka trepoängare med tio mål framåt. Det kan man till stor del tacka Ruben Neves och Raul Jimenez för som tillsammans stått för sju av dessa baljor. Besökarna från nordvästra England håller sig ovanför strecket tack vare bättre målskillnad än Southampton. Bara en ynka pinne på de senaste fyra bortakamperna gör att utsikterna här inte är särskilt goda för Rafa Benítez och hans skator. Med spelare som Paul Dummett och Sung-Yueng Ki blir saken inte enklare. Ettan till bra procent får stå ensam här.

2. Alavés - Levante 1

Då Real Betis åkte på pisk igår har nu Alavés ett utmärkt läge att via seger mot Levante ta sig upp på Europaplats. Två tyngre förluster på sistone efter 0-3 mot Real samt 0-4 mot Getafe, då är det tur att det normalt sett blir fler poäng på hemmabanan. Fyrtornet Borja Bastón längst fram gör ett enorm arbete för laget och är med med sina fyra fullträffar de blåvitas skyttekonung. Besökarna har det tufft just nu på resande fot där 0-5 mot Sevilla var en av säsongens värsta genomklappningar. Faktum är att Valencias andralag inte bortasegrat sedan 2-1 på Bernabeu den 20 oktober. Mittfältsankaret José Campana missar resan till Baskien på grund av avstängning. Värdarna bör ta alla poängen på lilla Mendizorrotza!

3. Vitoria Setubal - Belenenses 1

Över till Primeira Liga och det på förhand jämna ligamötet mellan ett Setúbal som hankar sig fram och ett Belenenses som är lite på nedgång. Två kryss i följd för värdarna, där 1-1 hemma mot jätten Sporting är klart godkänt. Hade “Os Vitorianos” hållit ut i tio minuter till hade den första segern sedan 1 december varit ett faktum. Ingen trepoängare för gästerna på snart en månad vilket innebär att Europaspel nästa säsong börjar kännas som en önskedröm för de blåvita. Spelar många gånger oavgjort mot sämre motstånd på bortagräs, och målproduktionen på resande fot är att jämföras med bottenlagen. Jämnt men vi tar ställning och då känns hemmalaget lite mer på hugget. Strecka dock hela vägen.

4. Vendsyssel - Midtjylland 1

Vinterdvalan är över för dansk ligafotboll, och på Hjörring Stadium ska Jens Berthel Askous Vendsyssel bygga vidare på de positiva prestationerna från december. I cupen slog de vitklädda ut mittenlaget FC Nordsjälland efter Ninos Gouriye mål i strax före paus. Tio dagar senare segrade VFF på Bröndby Stadion med 3-2 och kan börja titta uppåt. FC Midtjylland är absolut inget enkel motståndare men har haft disciplinproblem med röda kort i tid och otid vilket lag som Bröndby och Sönderjyske utnyttjat. Nu är dessutom båda lagen matchotränade vilket kan gynna värdarna. Skräll med dess inspirerande värde får inte förbises, gardera med kryss för att vinna lite extra!

5. Venezia - Lecce 2

Alltid lika knepiga Serie B ger oss en kamp mellan norr och söder. Walter Zengas Venezia har förfärliga problem med målskyttet sedan två månader tillbaka och bara lyckats få in mer än en boll i segermatchen mot jumbon Padova. Jacopo Segre och Francesco Di Mariano gjorde då var sitt. Fyra raka kamper med poäng för US Lecce som har häng på direktuppflyttningsplatserna. Lazioprodukten Simone Palombi har lånats ut av moderklubben och smällt in sju mål på 18 kamper vilket gör 22-åringen till de gulrödas bäste målskytt. Syditalienarna är i bättre slag och bör få med sig minst en poäng ner till Apulien.

6. Hamburg - Dynamo Dresden 1

Hamburg har inga planer på att stanna i 2. Bundesliga längre än ett år, och sett till trupp och resultat hittills torde “Der Dino” klara biffen. Två nederlag på de senaste tre omgångarna ska ses i ljuset av komplicerade bortakamper i Bielefeld och Kiel. Inför hemmafansens ögon har laget sedan slutet av september en svit på sex bataljer utan torsk. Besökarna från forna DDR har bara skrapat ihop fyra poäng av 18 möjliga i december och januari. Burväktaren Marcus Schubert har tvingats släppa hela tolv bollar förbi sig. SGF fick se sig besegrade av rödvitblå i höstas efter 0-1 och får troligtvis lite att säga till om här. HSV löser detta utan större ansträngning, spika ettan på Volkparkstadion!

7. Brest - Auxerre 1

Ligue 2:s vassaste anfallsspel ska ställas mot den nedre halvans klart bäste defensiv. Brest kanske inte öser in mål som i höstas, men petar nästan alltid in minst en boll. Måltjuven Gaëtan Charbonnier är med sina 17 mål och sju assist för bra för denna liga och kommer lämna skulle värdarna missa uppflyttningen. Tolfteplacerade Auxerre har bara ett baklängesmål i december och januari, fransk catenaccio? Endast topplagen Paris FC och Metz har en tätare försvarslinje. Bara en poäng på de senaste två kamperna sätter dock ett litet frågetecken för spelarna längst fram. Liten fördel för SB29, utgå från hemmaseger och fyll på med tecken efter bankkonto.

8. Ross County - Inverness 2

Skotska cupen får runda av raden där två lag från andradivisionen gör upp om en kvartsfinalplats. Längst upp i tabellen finner vi Ross County som kör en Lars-Tommy genom att ha två tränare i Steven Ferguson och Stuart Kettlewell. Värdarna förlorar sällan hemma men har varit slarviga bakåt den senaste tiden vilket passar illa mot seriens bästa bortalag. Iverness har enkom ett bortanederlag och pålitlig målskytt i engelsmannen Nathan Austin. Besökarna, som även kallas Thistle, vann cupen 2015, och vet vad som krävs i dessa sammanhang. Våga vägra favoritettan och satsa på X2!

Kassaskåpet! - Hamburg

Värdarna begraver inte sina motståndare i mål men nätar i precis rätt lägen, och då leder man serien. Åtta av de tretton insläppta på Volkparkstadion har kommit i två plattmatcher, HSV knäcker bortanervösa Dresden.

Varningen! - Vendsyssel

Med ett målskytte som lossnat lite och ett vinteruppehåll för att bygga upp grundspelet och självförtroende kan Vendsyssel skaka ligatvåan FC Midtjylland som emellanåt är lite nonchalanta. Kempe, VFF!

32 rader

1. Wolves - Newcastle 1

2. Alavés - Levante 1

3. V. Setubal - Belenenses 1X

4. Vendsyssel - Midtjylland 1X

5. Venezia - Lecce X2

6. Hamburg - Dynamo Dresden 1

7. Brest - Auxerre 1X

8. Ross County - Inverness X2

144 rader

1. Wolves - Newcastle 1

2. Alavés - Levante 1X

3. V. Setubal - Belenenses 1X2

4. Vendsyssel - Midtjylland 1X

5. Venezia - Lecce X2

6. Hamburg - Dynamo Dresden 1

7. Brest - Auxerre 1X2

8. Ross County - Inverness X2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100