Topptipset 10/11 och temperaturerna stiger inför Sveriges avgörande VM-kval. Förutom det så är det dags för Häcken att spela Champions League-fotboll under onsdagen. Uppgiften mot Benfica blir inte omöjlig. Utöver damernas Champions League är det Brasileiro Série A som gäller. Vamos!

Spelstopp: 20:59

1. Benfica - Häcken 2

Vi inleder med vad som i vårt tycke är kupongens trevligaste skrälläge. Häcken har som väntat torskat mot både Lyon och Bayern München, men trots den totala målskillnaden 0-7 har Getingarna bitvis stått upp bra. Den traditionella svenska organisationen är det inget fel på och när svenskorna beger sig till Lissabon finns större chans till poäng än vad tipparna vill tro. Benfica trivs som bäst när de slipper föra matchbilden, en mantel som portugisiskorna kommer att få axla under onsdagen. Det tror vi kan passa värdinnorna illa och med en sönderstreckad etta är det läge att blicka åt andra hållet. X2 till smakligt värde.

2. Lyon - Bayern München 1

I samma grupp som Häcken ska Lyon mäta svärd med Bayern München i en ren gruppfinal. Lyon står som väntat noterade för två raka segrar och med Ada Hegerberg tillbaka i laget är värdinnornas högstanivå en ruggig sådan. Malard, Cascarino och van de Donk är andra klasslirare som Bayern får fullt sjå att hantera. Tyskorna tog sig hela vägen till semifinal i fjol och är ett storlag i vardande, men här vill vi ändå flagga för att Lyon ges rättmätigt favoritskap av oddsmakarna. Det håller inte tipparna med om än så länge vilket innebär smarrigt värde på ettan. Spika densamma upp till åtminstone 55-60 procent.

3. Atlético PR - Ceará 1

Över till Brasileiro Série A där ett helt smörgåsbord med nattmackor väntar. Ceará är sämst i klassen när det gäller spel på resande fot och gästernas nio poäng i denna spelform har faktiskt kommit efter nio oavgjorda tillställningar. Att säsongens första bortaseger ska komma mot Atlético Paranaense känns långsökt. Värdarna kommer stärkta efter segern mot topplaget Bragantino och hemma i Curitiba är Atlético normalt inte lätta att tas med. Bägge aktörerna spelar för att cementera en plats i Copa Sudamericana vilket gör krysset lockande. Ceará har med det sagt ett knippe avstängningar att förhålla sig till vilket gör ettan sund. 1X bildar därmed ett lås.

4. Santos - Bragantino 1

Red Bull har flugit hela vägen till Brasilien och satt sina klor i Bragantino. Med nyfunna rikedomar har gästerna flugit upp till toppstrid i Série A, men två raka nederlag och noll gjorda mål skvallrar om att formen är i behov av renovering. Den tror vi däremot inte kommer borta mot ett högmotiverat Santos. Pelés gamla klubb gynnas dessutom av att Bragantino saknar en mängd spelare av en mängd olika anledningar. Santos visar gott gry med två segrar på de tre senaste och fortsätter de svartvita på samma vis är kontraktet snart i hamn. Tipparna stirrar sig blinda på tabellen vilket innebär smaskigt värde till vänster. Ettan får vårt fulla förtroende.

5. Atlético MG - Corinthians X

Med tio poäng ned till tabelltvåan Palmeiras ser Atlético MG ut att lägga beslag på ligatiteln. Hulk har varit starkt bidragande till succén med sina elva mål och sju assist, men denna afton saknar den hårdskjutande anfallaren flera lekkamrater. Franco, Alonso, Savarino och Vargas är alla iväg med respektive landslag och utan kvartetten spås Hulk bli ensam i de främre leden. Då är det omöjligt att köpa över 70 procent på ettan. Corinthians är på intet sätt några duvungar och även om gästerna saknar Víctor Cantillo ska de kunna stå upp betydligt bättre än vad tipparna tycks tro. Till rådande streck är alla tecken och skrälljobb rätt väg att gå.

6. Juventude - Internacional 1

Internacional visade inte ärkerivalen Gremio någon som helst respekt efter derbysegern. Såväl spelare som publik sprang runt med kartong-kistor i Gremios färger och givetvis uppstod full kalabalik. Karma har straffat gästerna som får klara sig utan Saravia och Patrick denna afton. Avbräck som innebär att vi lockas av vänstersidan. Juventude har ännu inte löst kontraktet och med fem poäng upp till säker mark behöver värdarna lägga i en högre växel. 21 av Papos totalt 30 poäng har kommit på egen matta och med korrekta streck anser vi vänstersidan som den mest motiverade. 1X är ett fräckt val. 

7. Fortaleza - São Paulo 2

En förmodat svängig tillställning är att vänta i Ceará. Fortaleza skuggar Bragantino på den sista direktplatsen till Copa Libertadores, en placering värdarna gärna snor åt sig innan säsongen går i mål. Robson är en skicklig lirare i offensiven, men här får 30-åringen och hans kamrater se upp. Sao Paulo har haft en dyster säsong med deras mått mätt, men det finns fortfarande chans att nå Copa Sudamericana. Får gästerna fart på sitt målskytte går Fortaleza inte säkra. Gubben (etta-tvåa) är lämplig med dessa förutsättningar i åtanke.

8. Sport Recife - América MG X

Sport Recife lever farligt i bottenstriden. Lejonen har fem poäng upp till säker mark, något de inte kommer nå i nuvarande form. Blott en seger på de sex senaste är inte ett facit som skrämmer gästande América MG. Kaninerna spelar i sin tur för att behålla den sista direktplatsen till Copa Sudamericana och vi blir inte förvånade om vi får se en ängslig strid i Pernambuco. Krysset är därför en lämplig utgång och finns det sedan deg över är det tvåan som lockar mest. X2 ramar in detta väl. 

Singelstrecket! - Lyon

Lyon är en urkraft på denna nivå och även om Bayern München tagit stora kliv får tyskorna ändå svårt att stå emot i Frankrike. Hegerberg och company vinner.

Kupongrensaren! - Häcken

Benfica får alldeles för stort förtroende mot Häcken. Getingarna har bitvis imponerat och i Lissabon är skillnaden inte alls så stor som strecken vittnar om. Högersidan prioriteras.

96 rader

1. Benfica - Häcken x2

2. Lyon - Bayern München 1

3. Atlético PR - Ceará 1x

4. Santos - Bragantino 1

5. Atlético MG - Corinthians 1x2

6. Juventude - Internacional 1x

7. Fortaleza - São Paulo 12

8. Sport Recife - América MG x2

I samarbete med Svenska Spel* Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100