Den allsvenska premiären rullar vidare när en ny vecka inleds och det är också denna som tar plats på veckans första Topptipset. Storfavoriterna till att kamma hem serien är Malmö FF. MFF gästas av en tänkbar utmanare då BK Häcken kommer till Skåne. Är guldfavoriterna en favorit att lita på i en premiär på hemmaplan?

 

Spelstopp: 18.59

 

1. Arsenal - Newcastle 1

Vi inleder på Emirates Stadium i den engelska huvudstaden där Arsenals jakt på Champions League-spel fortsätter. Unai Emerys mannar har sex raka hemma mot Newcastle och går överlag bra inför sin hemmapublik. The Gunners har bara gått och förlorat en av sina tio senaste hemma och det var när Man United gästade i slutet av januari. Rafael Benítez har bara sett sitt lag segerjubla vid två av 15 tillfällen på bortaplan och här lär de inte förbättra den statistiken. Vettig spik att inleda med!

 

2. Djurgården - GIF Sundsvall 1

Från England till Sverige, där den allsvenska premiären fortsätter. På Tele2 Arena sparkar Djurgården igång säsongen och detta mot ett GIF Sundsvall som ska bli intressanta att följa. På Tele2 slår de ändå ur underläge och historiskt sett trivs de inte något nämnvärt bra här, i alla fall inte mot Djurgården. Fyra poäng har gästerna tagit av 15 möjliga på bortagräs mot blåränderna och i första läget får hemmalaget förtroendet, men släng gärna med krysset om plånboken tillåter.

 

3. Elfsborg - Hammarby X

Vidare till Borås där ett annat Stockholmslag inleder säsongen, men då på bortaplan. Elfsborg kommer från en riktigt svag säsong och förväntas inte gå mycket bättre i år. Bajen inledde säsongen lysande i fjol och mycket talar för att de gör det i år också då truppen är nästintill lika stark nu som då. Vi känner ändå ett boråsarna kan hota här, speciellt i kraft av hemmaplan. Krysset lockar, men vi säkrar upp här och väljer samtliga tecken när det större systemet klickas i.

 

4. Malmö FF - Häcken 1

På Malmö Stadion kliver guldfavoriten MFF in i årets upplaga av Allsvenskan. BK Häcken står för motståndet och även om Uwe Röslers mannar är befogade favoriter till att vinna Lennart Johanssons pokal så är en premiär alltid lurig. MFF har en trupp som talar för guld, men Häcken är en vettig utmanare och ska absolut inte räknas bort. Andreas Alm har redan hunnit coacha sitt Häcken till final i cupen. Vi tror inte att MFF tappar poäng på hemmagräs och även om ettan är det naturliga valet finns det värde i att säkra upp med krysset, vilket ska räcka här. 

 

5. Brage - IK Frej X

Nästa stopp är Domnarvsvallen och då är vi i den svenska andradivisionen, Superettan. Även här bjuds vi på säsongspremiär och på pappret är det två hyggligt jämnstarka lag. Gästerna slår ur underläge i kraft av bortagräs, men avslutade försäsongen med tre raka utan nederlag. Brage vann fjolårets möte med uddamålet på hemmaplan och spelade 0-0 i bortamötet. Vi tror på en jämn match även i år och drar till med krysset tidigt, men säkrar upp med 1X, möjligen tvåan också om plånboken tillåter då den ser ut att streckas lågt!

 

6. Aarhus - Vejle 1

Vi förflyttar oss till grannländerna härnäst och först ut är Ceres Park i Århus. Slutspelsmatch är vad som råder och det är hemmalaget som är i förarsätet. Inget av lagen har någon vidare form att tala om, men gästerna är snäppet sämre och det får oss att fatta tycke för hemmalaget. Tabellmässigt tyder mycket på att gästerna får sikta in sig på ett förnyat kontrakt genom play off och kanske är tankarna redan där? Ettan är helt klart vettigast.

 

7. Stabaek - Lilleström 1

I vårt andra glannland, Norge, är det precis som här hemma säsongspremiär som stundar. Stabaek kvalade sig kvar i Elitserien i fjol och inleder nu på hemmagräs mot ett Lilleström som också hade det tufft i fjol. Lagen vann varsin hemmamatch mot varandra förra året och känslan i utgångsläget är att hemmagräs kan fälla avgörandet i år igen. Ettan känns vettigast i utgångsläget, men säkra gärna upp ordentligt om stålarna räcker.

 

8. Lens - Le Havre 2

Vi avslutar kupongen på Stade Bollaert-Delelis. Lens går starkt för tillfället och noteras för fem raka hemmamatcher utan nederlag, där dessutom fyra av dessa är rena trepoängare. Le Havre har bara en seger på den här arenan av de fem senaste besöken, vilket också är gästernas enda någonsin. På bortagräs har gästerna inte segerjublat sedan vi inledde 2019 och det är sju raka på bortaplan utan seger sedan dess. Formen talar för hemmalaget, men den väljs bort helt då ettan ser ut att bli överstreckad och här finns det skrällvärde som lockar!

 

Kassaskåpet: Arsenal

Går en tuff kamp om Champions League-plats och i kraft av hemmaplan mot ett bortasvagt Newcastle ska det mycket till för att Gunners tappar poäng.

 

Varningen: Le Havre

Har sju raka på resande fot utan seger, även om Lens har formen på sin sida ser gästerna ut att bli duktigt understreckade.

 

Spela på Topptipset hos Svenska Spel 

Topptipset 32 rader

1. Arsenal - Newcastle 1

2. Djurgården - Sundsvall 1X

3. Elfsborg - Hammarby X2

4. Malmö FF - Häcken 1X

5. Brage - IK Frej 1X

6. Aarhus - Vejle 1

7. Stabaek - Lilleström 1X

8. Lens - Le Havre X

 

Topptipset 144 rader

1. Arsenal - Newcastle 1

2. Djurgården - Sundsvall 1X

3. Elfsborg - Hammarby X2

4. Malmö FF - Häcken 1X

5. Brage - IK Frej 1X2

6. Aarhus - Vejle 1

7. Stabaek - Lilleström 1X2

8. Lens - Le Havre X2

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100