Fredagens Topptips tar oss kors och tvärs över den Europeiska kontinenten.

 

Åtta ligor från sju länder är i spel på kupongen som präglas av flertalet jämna fajter. Först ut är Forsbergs Red Bull när vi tar sats mot 8 rätt!

 

Spelstopp: 20.29

 

1. Hannover - RB Leipzig 2

Kupongen inleds i norra Tyskland där Hannover och Leipzig bjuder på Bundesligafotboll. Hemmalaget har tagit blott två segrar sedan mitten av september i alla turneringar och ligger i botten av Bundesliga. Senaste matchen slutade 1-5 i baken mot Dortmund och inte mycket talar för en scenförändring här när Leipzig kan mönstra ett i det närmaste skadefritt lag. Till och med Forsberg är tillbaka efter flertalet månader i sjukstugan. Gästerna vann med starka 4-0 borta mot Düsseldorf i förra omgången och går mot ny seger här. Tvåa!

 

2. Lille - Nice 1

Även i Frankrike är det de nordligare breddgraderna som står för grannlåten. När “the usual suspects” sviker bakom suveräna PSG gnuggar formstarka Lille på och tack vare en sylvass offensiv ledd av Nicolás Pépé och Jonathan Bamba parkerar hemmalaget på andra plats i Ligue 1. Värdarna har fem raka segrar i alla turneringar. Fotbollslaget Nice speglar i sin tur sin hemstad och ligger precis som semesterfirarna och skvalpar i någon form av ingenmansland. Skadeläget ser okej ut i bägge läger, men Nice får klara sig utan en viss Mario Balotelli som lämnat för krislaget Marseille. Klar fördel hemmalaget!

 

3. Huesca - Real Valladolid

Vidare söderut där ett knivigt möte går av stapeln i Huesca i Spanien. Värdarna ligger förtvivlat sist med elva pinnar upp till säker mark medan “den riktige” Ronaldos Valladolid har fyra poäng tillgodo på strecket. Att det inte lyft för något av lagen kan tillskrivas målproduktionen där de båda är sämst i La Liga. Bäste målskytt står på ynka tre kassar. Även om det blir jämnt har hemmalaget bara vunnit en enda match sedan augusti så det känns helt okej att lämna ettan därhän. X2!

 

4. Preston - Derby 1

På de brittiska öarna jagar Frank Lampards Derby vidare mot playoff. På Deepdale i Preston stöter dock The Rams på oväntad patrull. Hemmalaget har har nämligen stått för två raka kanoninsatser där 4-1 mot QPR följdes upp med urstarka 2-0 mot Stoke. Ivorianen Alan Brown har bombat in sju mål på elva matcher och det kommer bli tufft för gästerna som jagar poäng efter förlusten mot Leeds senast. Värdet ligger på hemmalaget så vi börjar där.

 

5. Mouscron - Charleroi 1

Belgien härnäst där Mouscron kommer med en rejäl skalp i bagaget inför kvällsmatchen på Stade Le Cannonier. Värdarna bortbesegrade nämligen självaste serieledaren Genk med 2-1 i senaste omgången. Genks blott andra ligaförlust för säsongen och Mouscrons tredje seger på fyra matcher. Charleroi blandar och ger i mitten av tabellen men tar merparten av poängen på hemmagräs. På resande fot har det bara blivit tre segrar senaste tio. Utgå från vänster.

 

6. Kilmarnock - Hearts 1

Match från skotska Premiership där formstarka serietrean Kilmarnock tar emot Hearts. Hemmalaget har sju raka matcher (alla turneringar) utan nederlag där bland annat Rangers fick se sig besegrade för en dryg vecka sedan. Hearts har i sin tur bara en seger de sex senaste på resande fot. Höstens matcher slutade med varsin seger men av de fem senaste inbördes mötena har Kilmarnock vunnit tre och Hearts en. Ettan först.

 

7. Lecce - Ascoli 1

Trojkan Mancuso, Palombi och La Mantia har tillsammans pytsat in hela 20 kassar för hemmalaget Lecce efter lika många omgångar. Det är lika många som hela Ascoli gjort tillsammans. Målproduktionen har sinat än mer på sistone och endast lett till ett mål de fyra senaste matcherna. Lecces senaste match slutade med seger efter tidig ledning med 2-0 vilket gör att laget har bra hugg på både första och andra plats i Serie B medan Ascoli står och stampar i mitten av tabellen. Gästerna har en seger på fem matcher och har inget att hämta här. Etta!

 

8. Malaga - Almería 1

Tillbaka till Spanien för Topptipset sista match där vi bjuds på solkustderby. Malaga, som inledde säsongen vansinnigt stark med åtta segrar på de tio inledande omgångarna har efter en lite tyngre period innan jul återfunnit formen. Laget, som trillade ur La Liga förra säsongen, återfinns på andra plats i Segunda Division och är en stark kandidat till uppflyttning. Målskyttet är dock något som oroar med endast 26 mål på 23 matcher. Almería ligger i mitten men derbyn är derbyn och med poäng i tre raka bortamatcher ska gästerna inte räknas bort. Knapp fördel Malaga men allt värde finns hos bortalaget. Större system helgarderas!

 

Kassaskåpet! Leipzig

Efter en skakig inledning börjar vi känna igen RBL från föregående säsonger. 4-0 senast imponerar och fjärdeplatsen är återigen deras. Hannover har 11 poäng på 20 omgångar. Leipzig vinner!

 

Varningen! Almería

Almería är ett lag med tydliga defensiva grunder. Det syns framförallt i bortaspelet där laget alltid är en svår nöt att knäcka. Mot ett Malaga som har svårt att hitta nätet är det kanonläge att lufta tvåan till låg procent.

 

32 rader

1. Hannover - RB Leipzig 2

2. Lille - Nice 1

3. Huesca - Valladolid x2

4. Preston - Derby 12

5. Mouscron - Charleroi 1x

6. Kilmarnock - Hearts 1x

7. Lecce - Ascoli 1

8. Malaga - Almería 12

 

144 rader

1. Hannover - RB Leipzig 2

2. Lille - Nice 1

3. Huesca - Valladolid x2

4. Preston - Derby 1x2

5. Mouscron - Charleroi 1x

6. Kilmarnock - Hearts 1x

7. Lecce - Ascoli 1x

8. Malaga - Almería 1x2

 

 

 

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100