The Championship är tillbaka, ligan som av många anses vara den tuffaste och mest krävande. 46 matcher ska spelas innan vi vet vilka som tar steget upp till Premier League. Förra säsongen blev det Newcastle, Brighton Hove & Albion som tillsammans med Huddersfield Town tog steget upp. Häng med när Betting.se går igenom favoriterna i årets upplaga av The Championship!

 

Middlesbrough – En snabb uppryckning att vänta?

Det blev en kortvarig sejour för Middlesbrough i Premier League. Aitor Karanka lyckades inte rädda laget kvar och fick således kliva åt sidan i slutet av föregående säsong. Tränare när den nya säsongen drar igång är Swansea-bekantingen Garry Monk som med en stark spelar trupp, med Championship-mått mätt ska göra tiden utanför Premier League kortvarig.

Man har fått behålla i stort sett hela spelartruppen ifrån förra säsongen och ska såklart ses som en utav de stora favoriterna till att ta klivet upp. Garry Monk är en erkänt skicklig tränare, trots sin ringa erfarenhet. Allt annat än minst än kvalplats vore något utav ett misslyckande för klubben uppe i norr.

 

Aston Villa – Gammal är äldst

Steven Bruce, John Terry, Chris Samba, Ahmed Elmohamady, Glenn Whelan. Listan kan göras lång över alla rutinerade pjäser i säsongens upplaga av Aston Villa. Man satsar stenhårt inför säsongen 2017/18 och allt annat än en uppflyttning vore en skräll, vilket även oddsen ifrån spelbolagen visar på. Tränare Steve Bruce har lyckats ta upp lag till Premier League fler gånger än någon annan manager, något som visar på vilken kunskap och rutin det finns i klubben.

Förra säsongens 13:e-plats får inte upprepas, något som John Terry är på det klara med då han går ut och säger att han är övertygad om att laget har vad som krävs för att gå upp. En stor och anrik klubb likt Aston Villa ska tillhöra Premier League och i år känns som året då man, om än tillfälligt, lämnar de tuffa åren bakom sig.

 

Fulham – Premier League på Craven Cottage nästa säsong?

6:e-plats och kval förra säsongen, till kommande säsong hoppas Fulham FC att komma än högre i tabellen och på så sätt knipa en utav de två direktplatserna till Premier League. Slavisa Jokanovic hoppas med hjälp av Tom Cairney, en utav ligans bästa mittfältare lyfta Londonklubben tillbaka till fotbollens finrum.

Marcelo Djalo, Ibrahima Cisse och Tomas Kalas är tre bärande spelare som hämtats in under sommarfönstret. Lyckas man fortsätta på samma sätt som man avslutade förra säsongen där man endast förlorade fem matcher, ej kvalet inräknat, under hela 2017 så blir kommande säsong intressant för Fulham och dess supportrar.

 

Wolverhampton – Ett verk signerat Jorge Mendes

Tillsammans med superagenten Jorge Mendes så har Wolverhampton lagt ner en utav de större satsningarna i ligan för att nå Premier League. Drygt en halv miljard kronor har spenderats under de senaste 12 månaderna med värvningen utav Ruben Neves, tidigare FC Porto, som den allra största. Att man på något sätt lyckats inleda ett nära samarbete med agenten Mendes kan det råda delade meningar kring huruvida det är rent spel eller ej. Faktum kvarstår att truppen som laget kommer med till den kommande säsongen ska innehålla nog med kvalitet för att blanda sig i minst kvalplatserna. Frågan är om klubben har råd med ett misslyckande? Högt spel ifrån Wolverhampton inför The Championship 2017/18!

 

Norwich – Alltid med i toppen

Det är få lag som åkt upp och ner mellan Premier League och The Championship likt Norwich City gjort de senaste säsongerna. Till årets säsong har man anställt den före detta reservlagstränaren för Borussia Dortmund, Daniel Farke.

Laget består till stora delar av samma material likt det som åkte ur Premier League för två säsonger sedan. En styrka i sig, vilket man hoppas kunna leda till minst en kvalplats. Det vore inte realistiskt att kräva en direktuppflyttning av Norwich, så bra är inte truppen jämfört med konkurrenterna. Laget är alltid med i toppen av tabellen när säsongen summeras och ser man till att truppen inte försämrats under sommaren så ska man absolut satsa på en topp 6-placering.

 

 

Topp 6 i The Championship:

 

1. Middlesbrough

2. Aston Villa

3. Norwich

4. Fulham FC

5. Derby County

6. Wolverhampton

 

 

Åker ur The Championship

 

Burton Albion

Barnsley FC

Queens Park Rangers