16:e augusti blir det som de första ATP-matcherna efter uppehållet spelas. Det blir därmed ungefär ett halvår som försvann av årets säsong. Men årets säsong kommer i alla fall avslutas med minst två turneringar, troligtvis många fler.

US Open blir av på utsatt tid

Planeringen har hela tiden varit att US Open skulle genomföras. Ingenting har varit klart, men nu är det klart. US Open kommer spelas på utsatt plats och utsatta datum. 31:a augusti är det dags för det som ovanligt nog blir årets andra Grand Slam-turnering. Franska Öppna och Wimbledon spelas normalt mellan Australian Open och US Open men nu blir alltså US Open den andra för 2020. Planen är sen att även Franska Öppna ska spelas senare under september månad. Wimbledon är däremot inställd och kommer inte spelas i år.

Det är emellertid inte bara US Open som nu är spikad att spelas. 

Även Cincinnati spelas

Mastersturneringen i Cincinnati med start den 16:e augusti har gett klartecken. Men med en tvist. Cincinnati kommer i år spelas i New York, på samma spelplats där US Open spelas. Spelarna kommer alltså kunna hålla till i New York under en lång tid istället för att behöva resa omkring i landet som de vanligtvis gör inför det som normalt är årets sista Grand Slam-turnering.

Klart är sen tidigare att Roger Federer inte spelar mer i år. Rafael Nadal har ställt sig tveksam till om det är säkert nog att spela mer i år, och från Novak Djokovic håll har det knorrats om att man antagligen inte kommer få ta med sig all personal man vill till US Open utan kommer behöva klara sig utan en viss expertis för att minska på antalet människor på plats. Utgångsbudet får nog dock vara att alla de stora förutom Federer kommer dyka upp.

Ingen publik, men massor av fantastisk tennis, det är vad vi har framför oss i avslutningen av detta ganska mörka 2020.

Oddsen då?

Det finns faktiskt ännu inga odds ute på US Open. Förklaringen är ganska enkel. De stora spelarna har inte gett klartecken för spel ännu, och därmed vågar inte spelbolagen ha några slutsegrarodds ute. Detta lär emellertid klarna inom kort och då återkommer jag givetvis med odds och speltips här på Betting.

Lättnavigerad sajt
Höga odds
Snabba utbetalningar