Rom, en av de absolut mest sevärda mastersturneringarna och därmed också tennisturneringarna totalt sett. Den här gången tyvärr utan publik. Normalt en av de främsta publikturneringarna, men den här gången blir det tyvärr inte så. 

De flesta är på plats. Roger Federer saknas fortsatt. Han spelar bara en grusturnering innan Franska öppna. Han ska spela den lilla 250-turneringen hemma i Geneve som uppvärmning. I övrigt dock väldigt bra uppslutning i Rom. Exempelvis tillkommer en viss Novak Djokovic jämfört med förra veckan i Madrid.

Djokovic toppseedad i Rom

De åtta högst seedade spelarna i Rom:

  1. Novak Djokovic
  2. Rafael Nadal
  3. Daniil Medvedev
  4. Dominic Thiem
  5. Stefanos Tsitsipas
  6. Alexander Zverev
  7. Andrey Rublev
  8. Diego Schwartzman

Faktum är att det bara är Federer som saknas. 16 spelare är seedade och det krävs plats 17 på världsrankingen för att vara seedad. Nivån är alltså skyhög den här veckan.

Alltid högst odds hos Bethard*

Hur ser då oddsen ut? Vi plockar dem som alltid från Bethard*. Bethard*, där min blogg vamosrafa.se ligger och där det alltid är världens högsta odds på tennis. Mellan 98 och 99% återbetalas till spelarna på varje tennismatch på hög nivå. Helt unikt bland spelbolagen. Om man spelar på tennis ska man ha Bethard* som ett av sina alternativ. 

oddsrom

Där är spelarna som står i under 100 gånger pengarna och att vinnaren inte skulle finnas bland dessa spelare kan nog betraktas som helt orealistiskt. Nog för att Zverev var en skräll förra veckan i Madrid, men han stod i omkring 20 gånger pengarna. En skräll med måtta alltså.

Hur ska man då tänka kring det här?

Det viktigaste att veta är att det är väldigt speciella förhållanden i Madrid. Att Zverev vann där kan till stor del förklaras med att bollen flyger väldigt snabbt genom luften och att hans spelstil gynnas kraftigt där. Jag ser inte honom som ens en utmanare här i Rom.

Nadal och Thiem floppade båda i Madrid. Thiem var visserligen i semi, men han hade spelat dåligt på vägen fram dit och han var helt under isen i semin. De kan båda två mycket väl vara förbättrade hit. För Thiems del både att han fått några matcher innanför västen och att förhållandena här passar honom bättre. För Nadals del framför allt att förhållandena här är mer normala. Han har aldrig varit som bäst i Madrid. 

Djokovic tillkommer. Han föll i semin i Belgrad mot Karatsev i sin senaste match. Han var inte som bäst, men heller inte direkt dålig i den matchen. Han är sämre på grus än på andra underlag, Djokovic, men jag är inte så övertygad om att det är något fel på formen. Han kan bli farlig.

Tsitsipas har varit grussäsongens kanske bästa spelare hittills med titel i Monte Carlo och final i Barcelona. En lite sämre insats i Madrid, men han kan bli farlig här. 

Jag är övertygad om att vi hittar vinnarne bland de där fyra favoriterna. 

Jag tror inte att Tsitsipas vinner.

Återstår gör då tre spelare, Nadal, Djokovic, och Thiem.

Thiem spelas av Thorstensson

Jag tvekar inte att ta Thiem på oddset.

Spela Thiem till 9 gånger pengarna hos Bethard*

Bethard*

Thiem har de senaste året varit precis i hälarna på Nadal som världens klart näst bästa grusspelare. Det finns frågetecken kring hans form, men bara det att han får normala grusförutsättningar här kan göra att han hittar sitt spel. Med tanke på att Nadal knappast är som bäst just nu, hittar Thiem sin nivå från de senaste somrarna, då kan han plötsligt vara bäst.

Jag kommer mata ut speltips från Rom under hela veckan här på Betting. Missa inte det!

Lättnavigerad sajt
Höga odds
Snabba utbetalningar
Ytterligare villkor: 18+ | Endast nya spelare | www.stodlinjen.se | Spela ansvarsfullt | regler och villkor gäller