Sommarlovet är här, men Topptipset är fortfarande igång. Från Småland och Superettan kommer vi röra oss vidare till Frankrike, Brasilien, och Italien för att avsluta det hela i ett (förhoppningsvis) somrigt Skåne och Division 1. Åtta rätt kan ge ett sommarlov med guldkant!

 

Spelstopp: 18.29

 

1. Jönköpings Södra - Varberg 1

Startskottet för raden sker vid södra Vättern där värdarna är glada att vara tillbaka på Stadsparksvallen efter två bortakamper och lika många nederlag. Inför sina grönvita hemmafans är J-Södra ett annat lag, endast en torsk har inkasserats här på hemmabanan. Det blev lite pressat läge för Varberg i slutet av andra halvlek mot Norrby (3-2) när hallänningarna inte var långt borta från tappa 3-0 till 3-3. Serieledarna var visat sig lite mänskligare på sistone och med bra värde på hemmalaget sitter 1x i Småland fint!

 

2. Japan D - England D 2

I Nice ska en gruppvinnare koras när grupp D i damernas VM avslutas. England har gått rent efter sköna uddamålssegrar mot rivalerna Skottland (2-1) och Argentina (1-0). Japan är god tvåa med fyra poäng och är vidare till åttondelen. Mot Skottland (2-1) lyckades Mana Iwabuchi mana på sina kamrater efter öppningsmålet i den 23:e matchminuten. Med fin utdelning på England känns spiken given. Come on you, Lionesses!

 

3. Skottland D - Argentina D 1

Vi håller oss kvar i samma grupp där skotskorna lite oförtjänt är jumbo. Två gånger om har brittiskorna varit på gång att hämta in 0-2-underlägen, men inte hunnit. Revansch nu? Argentinas Vanina Correa stod för en finfin insats mot England (0-1), men överlag räcker inte sydamerikanskorna till offensivt - ännu inget måljubel för de blåvitrandiga. Den trevlig ettan på Parc des Princes kan eventuellt stärkas upp med ett kryss på större system.

 

4. Argentina - Paraguay 2

Vi simmar över Atlanten och tar oss till Brasilien och Copa América. Lionel Messi fortsätter att vara hemsökt så fort han drar på sig den blåvita landslagsdressen - 0-2 mot Colombia spär bara på de elaka tungor som säger att han är högst ordinär utan sin katalanska omgivning. Det luktar faktiskt lite fiasko över “La Albiceleste” redan nu. Tufft för Paraguay att tappa sin 2-0-ledning mot Qatar (2-2) men “La Albiroja” är fortfarande obesegrade i juni månad. Fram med voodoo-dockorna och strecka från höger!

 

5. Colombia - Qatar X

Med fötterna kvar i samma grupp, men i Sao Paulo, ska vi skåda två lag med en positiv självbild. Colombia har de senaste åren visat prov på vägvinnande fotboll och bra resultat. I Salvador firades en stor triumf när Argentina besegrades (2-0). Atalantas braksuccé Duván Zapata dödade matchen med sitt 2-0-mål och kommer säkerligen göra livet surt för fler burväktare. Asiatiska mästarna Qatar hämtade upp 0-2 till 2-2 i andra mot Paraguay, och visade därmed att titeln man vann i vintras inte var en slump. Smaskig utdelning på oavgjort, men ettan måste också med.

 

6. Spanien U21 - Belgien U21 1

U21-EM har redan nu gett oss ett par oväntade resultat, och två av dem har dessa kombattanter stått för, dock i negativ bemärkelse. Spanien åkte på smisk i medelhavsderbyt mot värdnationen Italien (1-3), trots ledningsmål av Reals supertalang Dani Ceballos. La Roja har dock en lång vinnartradition i dessa sammanhang och torde höja sig. Även för Belgien blev starten en besvikelse då laget föll mot anonyma Polen (2-3). De ska dock inte räknas bort eftersom resultaten i kvalet var klart godkända. De unga ibererna bjuder på ypperlig utdelning, kör på ett-två och bättra på med krysset om pengar finns.

 

7. Italien U21 - Polen U21 1

Värdarnas start på turneringen kunde inte varit bättre då segern mot Spanien (3-1) inte bara är meriterande i sig, men även den mentala styrkan Gli Azzurrini visade genom vändningen efter det tidiga underläget. Federico Chiesa är i delad skytteligaledning efter två mål och har säkerligen gjort far Enrico stolt. Polen stod för en överraskning när Belgien slogs tillbaka i en målrik tillställning (3-2), men nu är värdnationen förvarnad. Italien är verkligen på gång, och den värdespäckade ettan dunkas in när värdarna stannar kvar på vinnarstadion i Bologna!

 

8. Kristianstad - Torns IF 2

Längst ner i Sverige avslutas raden med ett Skånederby i Division 1 Södra. Juni har varit lite upp och ned för gästerna, men 23-årige Anton Kinnander har i alla fall visat framfötterna med två mål. Efter den horribla inledningen på seriespelet (ett poäng på åtta omgångar) har Kristianstad vänt och är ett av seriens formstarkaste lag. 0-0 mot Assyriska har dock blåst av de glödheta värdarnas framfart. Med en derbyseger mot BoIS redan inhåvad denna säsong och fin bortaform vågar vi oss på en halvgardering med högerlut i det jämna derbyt!

 

Kassaskåpet! - Italien

Värdnationen har alltid en fördel, och med den smakstart Gli Azzurrini fick kan de blåklädda bli svårstoppade. Polen har inte spelarmaterialet för att stå emot värdarna. Tre stabila poäng till Italien!

 

Varningen! - Paraguay

En del rutinerade herrar återfinns i de rödvita leden, och med tre kamper utan förlust finns tilltro till den egna förmågan. Argentina går mot ett misslyckade större än baconförsäljningen i Saudiarabien. Skräll på, Para!

 

Topptipset 32 rader

1. J-Södra - Varberg 1x

2. Japan - England 2

3. Skottland - Argentina 1

4. Argentina - Paraguay x2

5. Colombia - Qatar 1x

6. Spanien - Belgien 12

7. Italien - Polen 1

8. Kristianstad - Torn X2

 

Topptipset 144 rader

1. J-Södra - Varberg 1x

2. Japan - England 2

3. Skottland - Argentina 1x

4. Argentina - Paraguay 1x2

5. Colombia - Qatar 1x

6. Spanien - Belgien 1x2

7. Italien - Polen 1

8. Kristianstad - Torn X2

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100