Nations League-slutspel, träningslandskamper, MLS och fler slutspelsmatcher från Brasilien är vad onsdagens Topptipset innehåller. Vi börjar med Nations League där Schweiz slår ur underläge i Portugal, men är det med rätta?
Åttlingen ska jobbas in, nu kör vi!

 

Spelstopp: 20.44

 

1. Portugal - Schweiz 1

På Estádio do Dragao i Porto agerar värdnationen tämligen stora favoriter inför mötet med Schweiz. Värdnationen har fyra raka tävlingsmatcher utan seger och samtliga dessa har de “bara” kryssat sig fram i. Det mest anmärkningsvärda vad gäller portugiserna är att de bara noterats för två mål framåt på de fyra senaste och detta efter att ha ställts mot nationer som Serbien, Ukraina, Polen och Italien. Schweiz ska inte vara favorit på bortagräs, men de ska heller inte räknas bort helt. 1X räcker att starta med i de mindre systemen.

 

2. Brasilien - Qatar 1

Träningsmatch väntar på Estádio Nacional de Brasília där Qatar gästar. Brasilien är naturligtvis glasklara favoriter och här ska det till ett större under för att brassarna ska gå miste om segern. Med spelare som Alisson, Jesus, Firmino, Coutinho, Arthur och Neymar tillgängliga i hemmanationen finner vi ettan som kupongens klaraste tecken. Det här fixar Brasilien! Banka ettan.

 

3. USA - Jamaica 1

Ravel Morrisons Jamaica gästar Washington och Audi Field för ett möte med USA i nästa träningslandskamp. Jänkarna bär favoritskapet här och då Jamaica är en överkomlig uppgift finns det förståelse för att Topptipparna streckar USA högt. Ettan ska absolut tas med tidigt, men vi ser värde i att slänga med krysset också då en skräll här skulle höja värdet avsevärt. 1X ska absolut räcka!

4. Peru - Costa Rica 2

Nästa stopp gör vi på Estadio Monumental de Lima där Peru tar emot Costa Rica. Nationerna drabbade samman så sent som i november i fjol, även då i en träningslandskamp, som då slutade med Costa Rica-seger 3-2. Peru har sedan dess besegrat Paraguay med 1-0 och förlorat med 0-2 hemma mot El Salvador. Här streckas hemmalaget upp som lite väl stora favoriter och vi finner tycke för att välja bort ettan för att gå för skrällen i Lima.

 

5. Paraguay - Honduras X

Härnäst blickar vi mot Estadio Antonio Aranda där den fjärde och sista träningslandskampen för den här gången utspelar sig. För att sammanfatta detta möte kan man säga att det blir ett möte mellan två nationer som sällan vinner. Såväl värdnationen som gästande nationen har endast mäktat med två segrar på sina tio senaste, vilket inte lovar gott inför detta möte. Krysset lockar mest i utgångsraden, därefter går vi för skräll då tvåan är understreckad i vårt tycke.

 

6. Montreal - Seattle X

Nu rundar vi av med klubblagsfotboll, först ut Saputo Stadium och då hamnar vi i MLS. Hemmalaget har bara mäktat med en seger på sina fem senaste så formen är något av ett frågetecken. Så även defensiven då tio baklängesmål letat sig in på dessa matcher och endast fem framåt. Gästerna har en tajtare defensiv, men nästintill lika snål offensiv. Krysset bör testas, därefter frisk streckning om stålarna räcker till. 

 

7. Atlético PR - Fortaleza 1

Vidare till Brasilien där det vankas åttondelsfinaler i Copa do Brasil. Returtöte är vad som gäller och då första mötet slutade 0-0 är det absolut fördel hemmalaget i kraft av just hemmagräs. På Arena da Baixada har hemmalaget bara en förlust på de 15 senaste och vi tror att chansen för att sviten står sig är god. Gästerna är inte så pjåkiga, men på bortagräs slår de ur underläge - så enkelt är det. Ettan är en vettig spik till runt 45 procent.

 

8. Cruzeiro - Fluminense

Avslutar gör vi på Mineirao i Belo Horizonte. Hemmalaget här är regerande mästare i cupen och i rond ett lyckades de få med sig 1-1 från bortaplan, vilket gör att chansen till avancemang bör betraktas som god. Formmässigt är detta två lag som har det tungt för tillfället då gästerna kommer från tre raka nederlag medan värdarna noteras för sex raka utan seger. På hemmagräs har dock Cruzeiro tre raka i inbördes möten och återigen tror vi att sviten står sig. Ettan känns bäst.

 

Kassaskåpet! - Brasilien

Tite har plockat ut en bra trupp och då Brasilien sällan matchar ett svagt lag (det är ju trots allt brassar) så ska Qatar hemma vara en överkomlig uppgift. Klockren etta!

 

Varningen! - Costa Rica

Peru besegrades så sent som i november i fjol och då vann Costa Rica ett målkalas med 3-2. Streckfördelningen gör Peru till alldeles för stora favoriter och här bör man våga testa skrällen då den betalar bra!

 

Topptipset 32 rader

1. Portugal - Schweiz 1X

2. Brasilien - Qatar 1

3. USA - Jamaica 1X

4. Peru - Costa Rica X2

5. Paraguay - Honduras X2

6. Montreal - Seattle X2

7. Atlético PR - Fortaleza 1

8. Cruzeiro - Fluminense 1

 

Topptipset 144 rader

1. Portugal - Schweiz 1X

2. Brasilien - Qatar 1

3. USA - Jamaica 1X

4. Peru - Costa Rica X2

5. Paraguay - Honduras 1X2

6. Montreal - Seattle 1X2

7. Atlético PR - Fortaleza 1

8. Cruzeiro - Fluminense 1X

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100