Stockholm Open i tennis, det är dags nu. Under måndagen drar 2018 års upplaga igång, och den här gången har arrangören lyckats sy ihop ett mycket intressant startfält.

Vi går igenom vilka som är med, vilka chanser det har, och vilka odds spelarna står i. Vi plockar oddsen från Bethard som de sitter precis innan turneringen drar igång.

Favorit är John Isner som just nu står i 4,90. Han är högst rankad, förstaseedad, och jag tycker han är rättmätig favorit. Dessutom lite piggare än de andra favoriterna som slitit ut sig i Asien senaste veckorna. Man ska också veta att favoriterna väldigt ofta vinner Stockholm Open. Tittar man på de senaste 15 årens resultat är skrällarna klart sällsynta.

Andrahandsfavorit är Stefanos Tsitsipas som slagit igenom stort det senaste halvåret. Ingen titel ännu men topp-15 i världen och kanonform. Har inte presterat mycket inomhus på högsta nivå ännu dock och kanske ändå att han ännu inte har den där ultimata stabiliteten. Kapaciteten däremot, den finns där. 6,75 på Tsitsipas just nu.

  Odds Spelsida
John Isner vinner Stockholm Open  4,90

​​​

Stefanos Tsitsipas vinner Stockholm Open  6,75
Denis Shapovalov  vinner Stockholm Open  6,75

Delad andrahandsfavorit är turneringens största affischnamnet, 19-åringen Denis Shapovalov som de flesta tror är en kommande världsetta. "Bara" rankad 29:a i världen dock och ännu ingen titel. Han har visat kapacitet, men poängen har inte kommit riktigt ännu och kanske att han värderas väl högt. Men det där riktiga genombrottet kommer komma precis när som helst och vem vet, varför inte den här veckan. 6,75 på Shapovalov, precis som på Tsitsipas.

Fjärdehandsfavorit är spelaren som antagligen var tänkt som det stora affischnamnet när man kontrakterade honom till turneringen, men som sen dess inte riktigt presterat. Lucas Pouille har inte spelat som bäst de senaste månaderna och känns ganska sval. 8,25 på Pouille just nu.

Femtehandsfavorit är den minst sagt lynnige italienaren Fabio Fognini. Bra form. Han spelade riktigt bra Kina för två veckor sen men lämnade återbud till Shanghai med en knä/fotskada som han ådrog sig i slutet av semifinalen i Beijing innan han lämnade walkover i finalen där. Vi får se om han kommer till start, och i vilket skick han är. Oavsett vilket är han ingen vidare inomhusspelare och vinner knappast. 

Fältet kommer innehålla ytterligare 23 spelare och alla går givetvis att spela på. Högst odds får man just nu på hemmaspelaren Mikael Ymer som spelas till 91 gånger pengarna.