Nästa vecka är det dags för två stycken landskamper mellan Sverige och Finland i ishockey. Matcherna spelas i Örebro och Stockholm på torsdag samt lördag. Det finns två stycken debutanter med i truppen. Båda spelade i året JVM-lag och det är backarna Hampus Forsling och Andreas Englund. Lite förvånande att en spelare som Andreas Englund kom med faktiskt då han inte imponerat speciellt mycket under säsongen. Han imponerade inte heller under JVM. Men det är Pär Mårts som tar ut truppen, sen får man givetvis ha synpunkter på hans tillvägagångssätt. Det är märkligt hur en spelare som Jacob Larsson inte får chansen, eller Henrik Tömmernes för den delen. Lite mycket Frölundafokus kanske men de är trots allt bäst i SHL.

Jacob Larsson går in som ordinarie back i Frölunda och spelar i en spelskicklig femma. Kontra Andreas Englund som spelar i tredjefemman i ett betydligt sämre lag. Nils Andersson är ett annat bra exempel på en back som aldrig fått chansen. Han har med denna säsongen visat att han inte bara producerar på allsvensk nivå utan han har visat att han tillhör en av de absolut bästa backarna i SHL. 24 poäng på 36 matcher placerar honom på en fjärdeplats i poängligan för backar och det säger väl sitt.

Det positiva är att unga spelare får chansen, sen om det är rätt spelare eller inte är en annan fråga. En annan spelare som hade varit helt klockren att ta med till dessa två landskamper är Nick Sörensen. Han har trots två långtidsskador de senaste fyra åren lyckats komma tillbaka och utvecklas till en producerande spelare i SHL. Trots att han är född 94. Istället tar man med Fredrik Pettersson, Linus Klasen, Dick Axelsson med flera. Spelare som Mårts redan vet vart han har, inte kommer dessa två matcher påverka hans beslut om de platsar i ett World Cup lag eller inte. Varför inte då ta med andra hungriga spelare som hade fått glädjetårar av ett besked att de ska representera Tre Kronor? Spelarna ska inte tas med bara för att utan med en tanke på att de kommer utvecklas till ledande spelare i Sverige eller utomlands.

Sveriges trupp


Viktor Fasth, CSKA
Markus Svensson, Skellefteå

Niclas Burström, Skellefteå
Andreas Englund, Djurgården
Oscar Fantenberg, Frölunda
Gustav Forsling, Linköping
Tim Heed, Skellefteå,
Magnus Nygren, Färjestad
Jonas Junland, Linköping

Fredrik Pettersson, Lugano
Richard Gynge, Växjö
Johan Sundström, Frölunda
Joel Lundqvist, Frölunda
Jimmie Ericsson, Skellefteå
André Pettersson, Sotji
Lucas Wallmark, Luleå
Martin Lundberg, Skellefteå
Dick Axelsson, Davos
John Norman, Skellefteå
Nicklas Danielsson, Lausanne
Marcus Sörensen, Djurgården
Linus Klasen, Lugano
Andreas Thuresson, Malmö

Sen kan man också fråga sig vart Lars Johansson är...