Det har varit en stökig ingång till JVM i Kanada den här gången, minst sagt. Det mesta som gått fel för Sverige har gått fel, och en på papperet kanske inte jättestark årgång svenska juniorer riskerar denna gång att bli lite uppätna i JVM i hockey.

Sverige har blivit av med både spelare och ännu mer ledare på löpande band inför denna premiär mot Tjeckien men även om det ser tufft ut för Sverige, det ser faktiskt klart värre ut för Tjeckien som står för motståndet under lördagskvällen.

Tjeckien, som inom seniorhockeyn återhämtat sig fint de senaste åren kommer med ett direkt svagt lag och det är egentligen bara att titta på oddsen. Sverige är det sista av de större nationerna som anses ha en möjlighet att vinna mästerskapet. Kanada är som vanligt favorit, delvis för att man som vanligt har hemmaplan. Rättvisan i detta kan väl diskuteras, men intresset för juniorhockey är inte stort i något annat land, i Kanada är det enormt, och därför landar nästan alltid detta mästerskap i Kanada. Ryssland första utmanare, sen USA, sen Finland, därefter ett litet hopp, och så Sverige. Lite annorlunda mot hur det brukar vara alltså då Sverige nästan alltid brukar tillhör de främsta utmanarna till Kanada. Tjeckien? De är inte med i den främre träffen, så att säga. Tjeckien spelas inför turneringen till uppemot 40 gånger pengarna som slutsegrare.

Vill du lägga vinnarspel för JVM borde du kolla in vår sida med odds på JVM 2020 / 2021

Odds Sverige - Tjeckien ordinarie matchtid

Sverige är klar favorit och spelas till knappa 1,37. Tjeckien till över 6 gånger pengarna. Det ska alltså vara, kanske inte en skrattmatch, men en match Sverige bara ska vinna.

Landslag Högsta odds Spelbolag
Sverige 1,37
Oavgjort 6,00
Tjeckien 6,25

Odds Sverige - Tjeckien förlängning och straffläggning

Att Sverige inte tar hem matchen med förlägning och straffläggning ser rätt osannolikt ut. Här kan vi höja vår vinstmarginal genom att spela en etta på detta spel också.

Landslag Högsta odds Spelbolag
Sverige 1,26
Tjeckien 4,00

Hur många baljor blir det?

De senaste matcherna mellan Sverige och Tjeckien har varit målsnåla. Vi tror att främst de svenska grabbarna efter ett rätt lugnt år i hockeysammanhang är riktigt hungriga. Vi tror dock att det blir under sex mål totalt på grund av att tjeckerna inte ser lika heta ut.

Över/Under Högsta odds Spelbolag
Över 6 mål 2,16
Under 6 mål 1,71

Hur viktig är då matchen?

Helt oviktig, men kanske samtidigt viktig.

Tio lag deltar i JVM. Åtta av dessa tar sig till kvartsfinal. Gruppspelet är alltså till stor del en transportsträcka. Men det finns ett men.

Den andra gruppen, den där Sverige inte spelar, är mycket svagare. Där finns det två rena blåbärslag i Slovakien och Tyskland. Dessutom har Schweiz fortfarande mycket att bevisa innan man kan betrakta dem som ett av de starkare länderna i juniorsammanhang. Kvar finns Kanada och Finland.

Missa inte att kolla in våra rekar!

I Sveriges grupp handlar det alltså om att komma etta eller tvåa för att slippa möta Kanada eller Finland i kvartsfinal och det handlar i synnerhet om att inte sluta fyra i gruppen då man kan räkna kallt med att Kanada vinner sin grupp.

Sverige har USA och Ryssland i gruppen förutom Tjeckien och Österrike. Österrike kommer vara det lag som missar kvartsfinal. Men sen kan det alltså vara viktigt var man placerar sig. Vinner Sverige öppningsmatchen mot Tjeckien ska man kunna slippa Kanada. Slår man sen också antingen USA eller Ryssland ska man kunna räkna in en semifinalplats om inget konstigt inträffar i den andra gruppen.

Vid förlust i denna öppningsmatch mot Tjeckien luktar det Kanada lång väg i kvarten, och det är det nog ingen i det svenska lägret som är särskilt sugen på.