Inför EM försöker förbundstränarna få ihop några vänskapsmatcher för att kunna spela ihop laget och testa lite nytt. Sverige har en del att testa speciellt vem som ska spela med Zlatan i anfallet. Nu har förbundet gjort klart med Wales, där Gareth Bale är den stora stjärnan. Svenska fotbollsförbundet har sen tidigare gjort klart med Tjeckien och Slovenien. Det har ryktats om en match mot Turkiet också men återstår och se om det händer. Matchen mot Wales ska spelas på nationalarenan Friends Arena i Stockholm avspark 16:00 den 5 juni.

Både Sverige och Wales är vidare i EM och en match mot ett starkt lag kan vara bra för landslaget att veta var man ligger till inför mästerskapet. Det blir också den sista chansen för svenskarna att se svenska landslaget spela i Sverige innan man reser till Frankrike.

Landslagschefen Lars Richt berättade för svenskfotboll.se att det här är perfekt tid för barnfamiljer innan avresa till Frankrike, och att motståndaren är ett kvalificerat lag vilket betyder en bra matchning inför turnering

Det här är Sveriges vänskapsmatcher inför EM2016:

29/3 Sverige - Tjecken

30/5 Sverige - Slovenien

5/6 Sverige - Wales

Vi får hoppas att Sverige lyckas få in en match mot Turkiet som förväntas spelas 24 eller 25 mars borta i Turkiet. Det skadar aldrig för ett landslag att ha fler matcher. Det betyder bara fler chanser att experimentera och hitta lösningar.