Utöver Champions League kvällar är det inte ofta man gläder sig specifikt över en tisdag. Idag är det dock undantag när vi finner vårt svenska landslag på spelschemat. Det är nämligen dags för Janne och kompani att kliva in VM-kvalet och man gör det på nästintill tuffast möjliga vis. Häng med när betting.se drar fram förutsättningarna!

Grupp A


Sverige lottades in i grupp A tillsammans med kvällens motståndare Nederländerna, Vitryssland, Bulgarien, Luxemburg och slutligen, inga mindre än EM-finalisten och gruppfavoriten Frankrike.

Frankrike tippas föga oväntat till gruppseger och kommer med stor sannolikhet också befinna sig i toppen av tabellen när alla matcher färdigspelats. Du finner Frankrike till gruppsegrare till oddset 1.52 hos Mobilbet. Gruppens nästa favorit finner vi i Sveriges motståndare för kvällen, nämligen Nederländerna till oddset 2.65. Sverige finner du först på en tredje plats vad gäller oddsen för gruppvinnare och spelar du långtidsspelet idag får du 12 gånger pengarna för Janne och kompani.Frankrike-1.52
Nederländerna-2.65
Sverige-12.00
Bulgarien-71.00
Vitryssland-101.00
Luxemburg-101.00

Det nya landslaget


Janne Andersson tog över som förbundskapten bara för några månader sedan när Hamrén meddelat sin avgång från landslaget. Efter ett misslyckat EM-slutspel och numera utan spelare som Zlatan Ibrahimovic, Kim Källström, Andreas Isaksson i laget är det dags för generationsskiftet många suktat efter.

Det är en på förhand svår grupp för Sverige och med Zlatans frånvaro från det svenska landslaget är frågan om Janne lyckats forma om gruppen till ett kollektiv utan tyngd på en specifik spelare. Vi finner i truppen ledargestalter som Andreas ”Granen” Granqvist, John Guidetti, Mikael Lustig och faktiskt även unge Victor ”Vigge” Nilsson Lindelöf. Sedan finner en rad nya och nygamla spelare i Jannes första upplaga av landslagstruppen. Bland annat är Panathinaikos Niklas Hult tillbaka i truppen och han får sällskap av två andra spelare med bakgrund i Elfsborg, nämligen nuvarande Boråsbon Viktor Claesson och den nyblivne Crotone spelaren Marcus Rohdén. Dessutom är Oscar Wendt tillbaka och ryktas direkt in i startelvan, en spelare som bara bör spela med tanke på hans framgångar i Mönchengladbach.

Någon som kan gynnas positivt av tränarbytet och Zlatans frånvaro är anfallarna Marcus Berg och John Guidetti som båda känns givna i startelvan. Utan press för första gången i landslagskarriären har de chansen att leverera.

Troligast finner vi dessa herrar på banan ikväll:

Robin Olsen; Mikael Lustig, Andreas Granqvist, Viktor Nilsson Lindelöf, Oscar Wendt; Marcus Rohdén, Alexander Fransson, Oscar Hiljemark, Emil Forsberg; Marcus Berg, John Guidetti

Det återstår dock att se hur motståndarna ställer upp ikväll, ifall vi får se några avvikelser från ovanstående startelva och ifall Sverige kan prestera efter det tunga EM-slutspelet i Frankrike. Positivt är att det inte kan gå sämre än vad det gjort senaste tiden och det "nya" landslaget har ett ypperligt tillfälle att vinna svenska folkets hjärtan.

Nederländerna – Missade EM, missar VM?


Nej, kanske inte riktigt, men Nederländerna är inte det lag som de en gång var. Ser vi till truppen är det inte lika många välkända namn som förr. Galatasaray-spelande Wesley Sneijder har sett sina bästa dagar, en United-bänkad Memphis Depay går inte att jämföra med Arjen Robben och den enda riktiga farligheten offensivt är Schalkes Hunterlaar. Frågan återstår hur lagen ställer upp och vilka som lämnar Friends Arena med ett leende på läpparna. Oavsett så är det en match man bara ser fram emot.Hos Mobilbet kan du spela på rakt spel eller välja mellan massor av andra spelalternativ. Till rakt spel får du följande odds.

Sverige – 3.20 | Oavgjort – 3.25 | Nederländerna – 2.30

Övriga matcher i VM-kvalet20.45AndorravsLettland(1) 9.25 (X) 4.85 (2) 1.35
20.45VitrysslandvsFrankrike(1) 10.50 (X) 4.90 (2) 1.32
20.45BosnienvsEstland(1) 1.24 (X) 5.70 (2) 13.50
20.45BulgarienvsLuxemburg(1) 1.17 (X) 7.00 (2) 17.50 
20.45CypernvsBelgien(1) 11.00 (X) 5.60 (2) 1.27
20.45FäröarnavsUngern(1) 8.00 (X) 4.80 (2) 1.38 
20.45GibraltarvsGrekland(1) 50.25 (X) 15.75 (2) 1.03
20.45SchweizvsPortugal(1) 2.70 (X) 3.00 (2) 2.85

Spela på VM-kvalet hos Mobilbet!