Sverige är efter segern mot Danmark klara för EM i Frankrike 2016. Det satt långt inne men tillslut klev vår stora hjälte Zlatan fram och stänkte dit två baljor och Sveriges biljett till EM. Matchen kändes avgjord mot Danmark men det blev lite nervkittlande när danskarna tryckte in 2-2 bakom Isaksson. Svenskmålvakten stod för en klart godkänd insats även om det kan kännas lite osäkert ibland.

Zlatans andra mål var en riktigt pärla. En frispark som han skruvade in med högerfoten bakom danske Schmeichel. Här kan ni kolla på målet https://www.youtube.com/watch?v=Te6ZrPMP2fs

Synd att inte fler unga spelare får chansen i landslaget. Med ett U21 lag som vann EM känns det som om att någon av de hungriga unga spelarna borde få chansen mer i landslaget. Hamren kör på med samma gamla backlinje som uppenbarligen inte håller. Det är bara att titta vad som hände i gruppspelet mot Österrike. Visst att deras inkastsvariant fungerar en gång, men två? Alldeles för dåligt och att inte se en förändring är lite oroväckande.

Om 11 dagar är det lottning om grupperna till EM 2016 och förhoppningsvis får Sverige en hanterbar grupp.