Erik Gustafsson har tackat ja till VM i Ryssland


Att Sverige är en av de nationerna som producerar flest stjärnbackar för tillfället är ingen hemlighet. Och även om de största namnen på backsidan inte kommer att delta i VM finns det mängder av andra riktigt duktiga backar som mer än gärna ställer upp. Erik Gustafsson är en av dessa. Han tillbringade ungefär hälften av säsongen i AHL och andra halvan i NHL där han tyvärr åkte ur slutspelet med Chicago Blackhawks. Han har gjort 0+14 på 41 matcher i NHL och en assist på fem matcher i slutspelet. I AHL stod stockholmaren för 11 poäng på 27 matcher. Det är en back som håller på att etablera sig i NHL och med tanke på hur hård konkurrensen på backsidan i Chicago är så är det inte helt enkelt.

Missa inte vår sida om Junior-VM 20/21

Odds & Speltips Junior-VM 20/21

Kommer att tillföra mycket till truppen


Gustafsson kommer helt klart att ha en stor och betydande roll på isen under VM. Det är en offensivt skicklig back med bra skott, händer och spelförståelse. Det verkar vara den typen av backar Pär Mårts snöat in sig på när truppen tagits ut. Frågan är om det inte skulle behövas någon eller några fler defensivt inriktade backar.

Förhoppningsvis får vi se Gustafsson bilda backpar tillsammans med Adam Larsson som till vardags huserar i New Jersey Devils. Det är ett backpar som hade kompletterat varandra otroligt bra i det offensiva/defensiva spelet.

 En vecka kvar till debutmatchen mot Lettland


Nu börjar det närma sig och stämningen börjar byggas upp ordentligt. Om det tillkommer några fler spelare till Sveriges trupp återstår att se. Det som saknas är några fler forwards som kan komma in och ta ett stort ansvar. En spelare som ska bli otroligt rolig att följa är den spektakuläre Linus Omark som har stått för många hockeyhöjdpunkter i sin karriär. Det är hans första VM sedan 2010 och tredje i karriären.