Lördag den 11 maj är det dags för 2024 års upplaga av Eurovision Song Contest. Störst intresse för att söka online efter Eurovision har invånarna i Skåne, Blekinge och Kronoberg. Det visar en undersökning av Betting.se, som har analyserat data från Google.

Loreen blev historisk när hon vann tävlingen 2023 med låten “Tattoo”. Segern gjorde henne till den första kvinnan som har vunnit Eurovision två gånger, och den andra artisten totalt. Hennes första seger var 2012 med “Euphoria”. Årets tävling avgörs i Malmö den 11 maj.

När det gäller hur pass intresserade svenskarna är av Eurovision är det några län som sticker ut, enligt data från Google Trends som Betting.se har tittat närmare på. De län som har haft det största sökintresset under det senaste året är Skåne, Blekinge, Kronoberg, Kalmar och Uppsala.

– Det märks att intresset stiger ju närmare vi kommer Eurovisionfinalen, även om den inte har samma stora intresse som Melodifestivalen, säger Leopold Neurath, spelexpert på Betting.se.

Förhandsfavoriterna till segern i Eurovision är bidragen från Schweiz, Kroatien, Nederländerna och Italien, med odds mellan 3,0 till 6,25. Att Sverige ska vinna igen, genom den norska duon Marcus & Martinus, har ett odds på 51.

– De får slå ur underläge, helt klart. Just nu har Marcus & Martinus det nionde högsta oddset. Schweiz har setts som favorit en längre tid nu, det blir intressant att se om den europeiska publiken håller med, säger Leopold Neurath.

För allt om odds på årets tävling, se Eurovision 2024 odds.

Län

SÖKINTRESSE

Skåne län

100

Blekinge län

68

Kronobergs län

64

Kalmar län

63

Uppsala län

63

Hallands län

62

Västra Götalands län

58

Stockholms län

57

Jönköpings län

57

Örebro län

57

Södermanlands län

57

Värmlands län

56

Östergötlands län

56

Västmanlands län

55

Västerbottens län

55

Västernorrlands län

49

Gävleborgs län

48

Dalarnas län

47

Jämtlands län

44

Norrbottens län

42

Gotlands län

42

Om undersökningen

Sökintresset beräknas på en skala från 0-100, där Google Trends jämför hur pass många sökningar som gjordes på den aktuella söktermen, jämfört med den totala andelen sökningar på Google. Ett högt värde innebär inte per automatik ett högre antal sökningar, utan att andelen av alla sökningar totalt var större.

Siffrorna för länslistan var aktuellt värde den 3 maj. För kommunerna var det värdet den 25 april.

Se: Länk till pressmeddelandet.

För mer information, vänligen kontakta:

Andreas Norinder, PR-konsult, 56K digital, [email protected]

Leopold Neurath, Spelexpert, Betting.se, [email protected]

Om Betting.se

Betting.se är en community om spel där både experter och användare delar med sig av speltips, nyheter och recensioner av oddsbonusar. Här hittar du de senaste nyheterna inom betting och dagliga rekar. Allt är skapat av riktiga spelare med passion för betting.