13 nya matcher från Fotbolls-VM och en ny Jackpot står på menyn! Match 3 bjuder på en riktig höjdare sett med svenska ögon. Blågult ställs mot de regerande världsmästarna Tyskland, som mer eller mindre är piskade att vinna. Synar du tysken eller blir Sverige kupongens skräll likt Mexiko?

Spelstopp: 13.59

 


1. Belgien - Tunisien 1

Belgien vann planenligt mot Panama, men utan att imponera. Dries Mertens gjorde 1-0 i början av den andra halvleken och Romelu Lukaku punkterade sedan matchen med sina två kassar. Tunisien är ett försvarsskickligt lag som stod upp bra mot England i öppningsmatchen. Harry Kane avgjorde på stopptid i den matchen. Nu ställs tunisierna mot Belgien, som känns snäppet vassare än England. Om Belgien sätter in sin högsta växel här så bör det dock vara viss klasskillnad. Trots hård streckning spikas ettan!

 


2. Sydkorea - Mexiko 2

Sydkorea gjorde ingen vidare insats mot Sverige. Det såg uddlöst ut offensivt samtidigt som Blågult lyckades skapa mängder av målchanser, och vann till slut helt rättvist. Nu ställs asiaterna mot Mexiko, som långt ifrån har något världslag. Baksmällan ligger nära taco-gubbarna? Mexiko stod för omgångens stora skräll när Tyskland besegrades på ett föredömligt sätt. Här väntar dock ett helt annat motstånd där mexikanerna förväntas föra matchen. Frågan är hur man klarar det? Med tanke på öppningsmatcherna i Grupp F så utgår vi från tvåan, men gardera omgående då Mexiko ser ut att streckas brutalt hårt!

 


3. Tyskland - Sverige 1

20:00 på lördag är det dags för Sveriges andra match i Fotbolls-VM 2018. Nu ställs man mot de regerande världsmästarna som lär vara extremt revanschsugna efter premiärförlusten mot Mexiko. Die Mannschaft lyckades inte få hål på en storspelande Guillermo Ochoa samtidigt som mexikanerna lyckades såra tyskarna med sitt snabba kontringsspel. Blågult gjorde jobbet mot ett blekt Sydkorea, där Pontus Jansson axlade Victor Nilsson Lindelöfs roll utomordentligt. Frågan är om det blir Ponne eller VNL bredvid Granen på lördag? Tyskland misslyckas sällan i mästerskap och när ettan streckas runt 50 procent bör den spikas. Slösa inte med blågula tecken!

 


4. England - Panama 1

England kan tacka Tottenham-stjärnan Harry Kane för segern mot Tunisien. Det var en jämn match som slutade 2-1 där Kanes andra mål på stopptid blev det som fällde avgörandet. Nu är premiärnerverna borta och alla väntar nog sig att man ska lösa tre nya poäng när man ställs mot Panama. Panama stod dock upp relativt bra i den första halvleken mot Belgien, men tröttheten tog nog ut sin rätt allt eftersom och belgarna kunde tillslut vinna ganska tryggt med 3-0. The Three Lions streckas brutalt hårt, men här har inte Panama något att hämta. Kassaskåpssäker etta!

 


5. Japan - Senegal 2

I Grupp H har vi ett intressant läge efter den första omgången. Japan besegrade Colombia i öppningsmatchen, där Colombia-backen Carlos Sánchez orsakade en straff och blev utvisad redan efter sex minuter spel. Trots att Los Cafeteros spelade bra mot De Blå Samurajerna kunde Japan till slut vinna med 2-1. Senegal vann också sin öppningsmatch, mot Polen. Även den matchen slutade 2-1. Afrikanerna visade klass med sitt irrationella anfallsspel och polackerna hade otroligt svårt att ta sig igenom Senegals urstarka defensiv. Senegals seger imponerade mer och de får även tipset här mot Japan som man fortfarande inte riktigt vet var dom står.

 


6. Polen - Colombia 2

Måstematch i Grupp H mellan två lag som förlorade sina öppningsmatcher. Polen hackade en del under genrepet och öppningsmatchen mot Senegal var knappast ett steg framåt. Polen lyckades inte involvera Robert Lewandowski tillräckligt mycket och offensiven såg därmed ganska uddlös ut. Colombia föll snöpligt mot Japan. Som tidigare nämnt fick Los Cafeteros i stort sett spela hela matchen med en man mindre, vilket gör att man inte kan dra alltför stora växlar av förlusten mot samurajerna. Känslan är att sydamerikanerna har ytterligare en växel att lägga i och när tvåan ser ut att streckas lågt utgår vi från höger.

 


7. Uruguay - Ryssland X

Gruppfinal i Grupp A! Värdnationen Ryssland har varit en rejäl positiv överraskning hittills med sex poäng och 8-1 i målskillnad efter de två första matcherna. Eftersom ryssarna har bättre målskillnad räcker ett oavgjort resultat mot Uruguay för att säkra gruppsegern. Uruguay har ett av mästerskapets starkaste defensiver och kommer från två stycken 1-0 segrar mot Saudiarabien och Egypten. Känslan är dock att det finns mer att ta av offensivt, inte minst i Edison Cavani som gått mållös i båda matcherna, trots två fina insatser. Eftersom Putin nöjer sig med krysset så spelas 1X med riktigt god känsla!

 


8. Saudiarabien - Egypten 1

Fotbolls-VM är över för båda Saudiarabien och Egypten. Båda lagen står på noll poäng och här handlar allt om heder. Sett till de två inledande matcherna och spelarmaterialet får faraonerna råda som favoriter. Men araberna från Saudi visade ett betydligt bättre go i laget mot Uruguay senast och här har favoritskapet blivit alldeles för överdrivet. 2-1 förlusten mot Tyskland i genrepet är som bortglömt för många! Tvåan streckas brutalt hårt så plocka med alla tecken och hoppas på Saudi som kommer att rensa bort en hel del kuponger!

 


9. Spanien - Marocko 1

Spanien tog tre poäng mot Iran senast, men segern satt oerhört långt inne. Matchen slutade 1-0 och Iran hade ett par bra lägen där de inte alls var speciellt långt ifrån ett oavgjort resultat. Nu när man ställs mot Marocko som är helt avsågade så ska det här bara kunna gå åt ett håll. Marockanerna har förvisso gjort två bra insatser mot både Iran och Portugal, men nu när det inte finns mer än heder att spela för kommer man inte räcka till mot ett fullt motiverat Spanien. Trots att ettan streckas extremt hårt så spikar vi Spanien!

 


10. Iran - Portugal 2

Iran fick ett bortdömt mål mot Spanien och som tidigare nämnts satt den spanska segern långt inne. Det finns fortfarande hopp för asiaterna att avancera i turneringen, men då måste det bärgas tre poäng mot Portugal. Portugiserna har fått förlita sig oerhört mycket på sin stora stjärna, Cristiano Ronaldo, som var helt avgörande i båda matcherna med sina fyra mål. Spelmässigt har inte Portugal imponerat och känslan är att man ska vara väldigt tacksamma över att ha fyra poäng efter två omgångar. För att vinna gruppen kommer Portugal behöva gå för seger mot Iran. Europeerna är naturligtvis favoriter, men Portugal streckas brutalt hårt precis som mot Marocko, därför garderas ettan upp i samtliga system.

 


11. Australien - Peru 2

Efter Perus nederlag mot Frankrike är sydamerikanerna redan utslagna. Trots att insatserna i mötena mot både Danmark och Frankrike varit fullt godkända. Australien bärgade en poäng mot Danmark senast, där Aston Villas Mile Jedinak gjorde sitt andra straffmål i det här VM-slutspelet. Det betyder att australiensarna fortfarande har en liten chans att nå en åttondelsfinal. Men då behöver Australien vinna mot Peru, samtidigt som Frankrike måste besegra Danmark. Eftersom krysset inte kommer tilltala någon part plitar vi ner en etta-tvåa i kupongen.

 


12. Danmark - Frankrike X

Förutsättningarna är enkla. Slutar matchen oavgjort tar båda lagen sig vidare till åttondelsfinal, med Frankrike som gruppetta. Vinner däremot Danmark blir det omvända roller på förstaplatsen i gruppen. Blir det en liknande matchbild som mötet mellan Sverige-Danmark EM 2004? “Due Due”! Känslan är att Les Bleus växlade upp senast mot Peru och inte förlorar den här matchen. Krysset känns onekligen som en väldigt intressant spik!

 


13. Nigeria - Argentina 2

Nu är fiaskot nära ett faktum för Argentinas del. De himmelsblå sydamerikanerna förlorade mot Kroatien med 0-3! Målvakten Willy Caballero spelade en minst sagt avgörande roll då han bjöd kroaterna på 0-1 målet. Nu måste Argentina vinna med ett par bollar mot Nigeria för att överhuvudtaget ens ha en chans att nå slutspel. Känslan är dock att man bör klara av Nigeria, som inte alls är lika organiserade bakåt som Kroatien och Island. Men att det ska räcka till någon åttondelsfinal känns väldigt tveksamt. Nu är det dags för alla dessa stjärnspelare att visa vad dem går för. Trots de tidigare resultaten spikar vi tvåan, men med viss tvekan.


 

 

Kassaskåpet! - England

Alla räknar med att The Three Lions bara ska köra över Panama. Och ingenting talar väl emot engelsmännen? Det är en enorm klasskillnad mellan lagen och nu när premiärnerverna är borta så är ettan som inlåst i ett kassaskåp. Med en borttappad nyckel!

 

Varningen! - Saudiarabien

Varken Saudiarabien eller Egypten har någonting att spela för. Båda lagen står på noll poäng, men trots det streckas faraonerna extremt hårt. Saudi visade upp ett par fina resultat i genrepet och den senaste matchen mot Uruguay var ett steg i rätt riktning. Det är bara att tacka och ta emot på spelvärdet som dukas upp på araberna.

 

 

144 rader

1. Belgien - Tunisien 1
2. Sydkorea - Mexiko 1x2
3. Tyskland - Sverige 1
4. England - Panama 1
5. Japan - Senegal x2
6. Polen - Colombia 2
7. Uruguay - Ryssland 1x
8. Saudiarabien - Egypten 1x2
9. Spanien - Marocko 1
10. Iran - Portugal x2
11. Australien - Peru 12
12. Danmark - Frankrike x
13. Nigeria - Argentina 2

 

1296 rader

1. Belgien - Tunisien 1
2. Sydkorea - Mexiko 1x2
3. Tyskland - Sverige 1
4. England - Panama 1
5. Japan - Senegal x2
6. Polen - Colombia x2
7. Uruguay - Ryssland 1x
8. Saudiarabien - Egypten 1x2
9. Spanien - Marocko 1
10. Iran - Portugal 1x2
11. Australien - Peru 1x2
12. Danmark - Frankrike x2
13. Nigeria - Argentina 2