Måndagens kupong spelas över två dagar. Där ligger stort fokus på den första semifinalen i Fotbolls-VM och Malmö FF, som ska ut i Europa. Vi börjar dock med ett superintressant möte mellan Hammarby - Östersund i Allsvenskan!

Spelstopp: 18.59

 


1. Hammarby - Östersund 2

Östersunds vårsäsong i Allsvenskan var klart under förväntningarna, men jämtlänningarna avslutade våren med tre raka segrar innan uppehållet. Under sommarfönstret har ÖFK tappat Sotirios Papagiannopoulos, Ken Sema och kanske framförallt Graham Potter. Hammarby var Sveriges bästa lag under våren, och kan vid seger här återta serieledningen från AIK. Bajen saknar dock målvakten Johan Wiland, som är skadad. Dessutom är David Fällman avstängd. De grönvita har inte lyckats vinna mot norrlänningarna på fem raka möten. Helgardera och gå för skrällen är rätt väg att gå!

 

2. Oddevold - Tvååker 1

Oddevold och Tvååker är två jämna lag. I Division 1 Södra skiljer det bara två poäng mellan lagen, där gästerna har försprånget. Hallänningarna besegrade jumbon Åtvidaberg på hemmagräs senast. På resande fot har dock Tvååker tre raka förluster. Fyra raka bortaförluster om man räknar med torsken i Svenska Cupen mot Lindome. Oddevold är seriens bästa hemmalag tillsammans med Mjällby. Laget från Uddevalla har tagit 19 av 21 möjliga poäng hemma på Rimnersvallen den här säsongen i Söderettan. Därav känns ettan definitivt mest trolig. Lägg därtill att gästerna får klara sig utan Oliver Nedanovski som är avstängd.

 

3. Strömsgodset - Kristiansund 1

Efter 0-4 förlusten mot Kristiansund i slutet av maj har Strömsgodset gått obesegrade i fyra raka matcher i norska Eliteserien. Hemma på Marienlyst Stadion, där Kristiansund fick stryk med 2-4 i fjol, är hemmalaget svårslagna. Laget från Drammen har varit en besvikelse i den första halvan av säsongen, men formen pekar uppåt, och vi räknar med att hemmalaget kommer att klättra ett par placeringar under våren. Kristiansund som bara vunnit en bortamatch den här säsongen får det tufft här. Ettan tippas.

 

4. Fylkir - Vikingur 1

I den isländska huvudstaden väntar ett bottenmöte i Urvalsdeild mellan Fylkir och Vikingur Reykjavík. Nykomlingarna Fylkir har fått en tuff start i den isländska högstaligan, inte minst med tanke på att hemmalaget fått spela sju av sina tio inledande matcher på bortagräs. Hemma på Floridana Völlurin har alla Fylkirs tre matcher slutat med segrar. Vikingur var ett bottenlag i fjol, och mycket tyder på att gästerna kommer vara det även den här säsongen. Ettan tippas knappt, men känslan är att en helgardering är rätt väg att gå.

 

5. Guarani - Coritiba X

Guarani besegrade Oeste senast med 1-0. Dessförinnan hade östkustlaget spelat fyra raka oavgjorda matcher i Serie B. Gästande Coritiba spelade i Serie A i fjol, och förväntas vara ett topplag i Serie B den här säsongen. Gästerna återfinns på en fjärdeplats inför omgång 15, till stor del på grund av det formidabla hemmaspelet. På resande fot har gästerna det tuffare. Vi utgår därmed från krysset, men med tanke på att Coritiba är det bättre laget i grunden börjar vi med att gardera från höger.

 

6. Frankrike - Belgien 1

På tisdag återupptas kupongen och det hela börjar med semifinalen mellan Frankrike - Belgien på ST Petersburg-stadion. Fransmännen har imponerat på många i sommar och får nog råda som knappa favoriter att lyfta bucklan den 15:e juli. Här ställs Les Bleus mot Belgien, som har vunnit alla sina matcher i sommarens VM-slutspel. Spelmässigt har dock Roberto Martínez mannar blandat lite i sina prestationer, inte minst i åttondelsfinalen mot Japan. Om något tecken ska plockas ut först är det ettan, men känslan är att det här i princip kan gå hur som helst, så gardera omgående.

 

7. KF Drita - Malmö FF 2

Nu börjar klubblagsfotbollen dra igång på allvar! Malmö FF ställs mot KF Drita, från Kosovo, i den första rundan i Champions League-kvalet. Laget från Kosovo vann den inhemska ligan med tre poäng förra säsongen. Men ligatiteln säkrades i den sista omgången som var den 20:e maj. Frågan är hur statusen är på laget nu? Malmö krossade Sirius senast och även fast skåningarna inte alls hade någon lyckad vårsäsong, så vet vi att de himmelsblå besitter en enormt hög högstanivå. Det här ska MFF greja!

 

8. Vikingur - HJK Helsingfors X

På Färöarna ställs Vikingur mot finska HJK i Champions League-kvalet. Laget från Helsingfors är regerande finska mästare och toppar även den finska ligan i skrivande stund med god marginal. Fjolårets mästare på Färöarna, Vikingur, ser inte alls lika heta ut den här säsongen. Ska hemmalaget ha någon som helst chans i det här dubbelmötet måste Vikingur pricka in toppformen! Det första mötet på Färöarna känns dock helt öppet, därför utgår vi från krysset. Men börja med att strecka från höger, då det finska laget känns klart hetare för stunden.

 


 

Kassaskåpet! - Malmö FF

Malmö visade klass mot Sirius senast och alla förväntar väl sig en rejäl uppryckning från de himmelsblåa skåningarna under våren? Lag från Kosovo ska vara riktigt tacksamt motstånd!

 

Varningen! - Östersund

Östersund har fortfarande en enormt hög kapacitet med svenska mått mätt och mot Hammarby brukar jämtlänningarna trivas riktigt bra. Faktum är att Bajen inte besegrat ÖFK sedan 2014.

 

72 rader

1. Hammarby - Östersund 1x2
2. Oddevold - Tvååker 1
3. Strömsgodset - Kristiansund 1
4. Fylkir - Vikingur 1x2
5. Guarani - Coritiba x2
6. Frankrike - Belgien x2
7. KF Drita - Malmö FF 2
8. Vikingur - HJK Helsingfors x2

324 rader

1. Hammarby - Östersund 1x2
2. Oddevold - Tvååker 12
3. Strömsgodset - Kristiansund 1
4. Fylkir - Vikingur 1x2
5. Guarani - Coritiba 1x2
6. Frankrike - Belgien 1x2
7. KF Drita - Malmö FF 2
8. Vikingur - HJK Helsingfors x2