Under torsdagen bjuds vi på åtta matcher från Europas alla hörn när andra omgången av Europa League går av stapeln. Spelet inleds med en svensk representant i form av Malmö FF och avslutas i södra Ryssland med en match från grupp J mellan Krasnodar och Sevilla. Häng med på en spännande fotbollskväll med flera europeiska toppklubbar i spel!

 

 

Spelstopp: 18.54

 

1. Malmö FF - Besiktas 1

Det har gått elva år sedan MFF senast tog sig an den turkiska storklubben Besiktas och det är väl tur att det var längesen då svenskarna förlorade det dubbelmötet med totalt 2-5. Det lär vara glömt nu men inför torsdagens match står gästerna från Turkiet som favoriter. MFF förlorade inledningsmatchen i Europa League mot belgiska Genk och med nedåtpekande form kommer det bli svårt mot Besiktas som har sex raka matcher utan förlust. De har dock haft det svårt på bortaplan i tidigare matcher i Europa och de himmelsblå har kniven på strupen inför matchen. Förlust här skulle innebära att Malmö får det tufft att kvalificera sig för slutspelet och i måstematchen mot ett bortasvagt Besiktas kan de skrälla. Börja med 1X.

 

2. Rosenborg - RB Leipzig 2

Emil Forsbergs Leipzig anländer hårt pressade till Trondheim efter den oväntade förlusten hemma mot Salzburg i första omgången. Förlust här och de kan få det svårt att ta sig vidare från gruppen vilket skulle vara en rejäl missräkning för tyskarna. På förhand är det frågetecken kring Forsbergs medverkan men med två raka segrar i Bundesliga borde de ha tillräckligt kvalité även utan svensken på plan. Rosenborg förlorade även de första matchen, borta mot Celtic med 0-1, och de kan få det tufft att ta sig vidare från gruppen. Tvåan är inte spiksäker. X2.

 

3. RB Salzburg - Celtic 1

Österrikarna går som tåget och radar upp segrar vart de än går, de är obesegrade den här säsongen med smått otroliga 14 segrar på 16 matcher (alla tävlingar). RB Salzburg kommer gå in i matchen med stort självförtroende efter sin fina form och på hemmaplan blir de svåra att stoppa. Celtic vann visserligen första matchen i gruppspelet men de har inte haft den start på säsongen de hoppats på och ligger bara på femteplats i skotska Premiership. Ettan spikas till att börja med.

 

4. Bordeaux - FC Köpenhamn 1

Det franska hemmalaget har haft det svårt i inledningen av Ligue 1 och i första matchen av Europa League åkte de på en rättvis förlust borta mot Slavia Prague. Tjeckerna såg snäppet vassare ut i den matchen och ska Bordeaux kunna ta sig ur gruppen måste de spela upp sig. Hemma mot FC Köpenhamn ska de kunna ta med sig alla poäng då danskarnas form ser ut att vara på väg ner efter förlust mot bottenlaget Vendsyssel i helgen. Dags för de Bordeaux att ta ett kliv framåt för att hålla sig kvar i gruppen. Spika ettan!

 

5. Milan - Olympiakos 1

Trots reservlag vann Milan första matchen borta mot Dudelange med 1-0 och i torsdagens match hemma mot Olympiakos kan koppla grepp om ledningen i grupp F. Grekerna spelade oavgjort i den inledande omgången mot Real Betis så vinner Milan här drar de ifrån i toppen av gruppen. Hemmalaget har varit lite upp och ner den här säsongen, men med fem raka ligamatcher utan förlust ligger de strax bakom topplagen i Serie A. Det är risk att de rödsvarta kommer till spel utan målkungen Gonzalo Higuain men de har tillräckligt offensivt sparkapital för att kunna täcka upp det hålet. Etta även här.

 

6. Spartak Moskva - Villarreal 2

En av kvällens tuffaste matcher spelas i Ryssland mellan Spartak Moskva och Villarreal som båda behöver en seger för att hänga med i gruppen efter att ha tappat poäng i första omgången. Spartak är inte alls i form och förlorade mot Rapid Wien med 0-2 i den inledande gruppspelsmatchen. Lika illa har det gått i de senaste omgångarna av ryska Premier League där laget inte har vunnit på fyra raka ligamatcher. Nu ställs de mot Villarreal som inte de heller lyckades vinna i den inledande matchen mot Glasgow Rangers (2-2). Villarreal har fördel men Spartak Moskva är traditionellt starka på hemmaplan och ska inte räknas bort. Öppet. Tryck in så många tecken det går.

 

7. Eintracht Frankfurt - Lazio 1

Derbyförlusten mot Roma förra helgen sved nog rejält för Lazio som var en besvikelse efter en fin inledning på säsongen. 1-3 förlusten satte punkt för en fin vinstrad med fem raka segrar och de kommer vara revanschsugna när de reser till Frankfurt för andra omgången av Europa League-gruppspelet. Det mindre namnkunniga hemmalaget från Tyskland ser ut att vara rejält underskattade i streckningen och fördelen av hemmaplan är tillräckligt för att de ska kunna ställa till det för de himmelsblå. Båda lagen vann första matchen men Frankfurts seger borta mot Marseille är betydligt mer imponerande och en vinst här skulle ge dem grepp om gruppen. Öppet men fördel Frankfurt.

 

8. Krasnodar - Sevilla 2

Krasnodar har imponerat stort den senaste tiden i ryska Premier League och Viktor Claessons klubb har vunnit fyra raka matcher i ligan. De vann även första gruppspelsmatchen mot turkiska Akhisarspor med 1-0 men Sevilla blir en svårare nöt att knäcka. Bortalaget har tre raka segrar i ligan, bland annat en imponerande 3-0 seger mot Real Madrid, och kommer ha starkt självförtroende när de anländer i Ryssland. De vann dessutom övertygande i första omgången mot Anderlecht med 4-0 och seger här innebär att de drar ifrån i toppen. Räkna med en tuff match men de femfaldiga Europa League-mästarna Sevilla borde vara snäppet starkare. X2 spelas.

 

Kassaskåpet! - Milan

Seger med 4-1 borta mot Sassuolo i helgen gav stärkt självförtroende efter ett gäng oavgjorda matcher och hemma på San Siro är de rödsvarta svåra att slå. Olympiakos tar många av de europeiska poängerna på hemmaplan och borde inte ha en chans här.

 

Varningen! - Malmö FF

Besiktas har visserligen redan tagit en seger i gruppen men det var på hemmaplan mot norska Sarpsborg och i kvalet hade turkarna det tufft på resande fot. Malmö måste ta poäng här, optimalt alla tre, för att ha en chans till vidare avancemang i Europa. De regerande svenska mästarna borde kunna störa.

 

32 rader

 

1. Malmö FF - Besiktas 1X

2. Rosenborg - RB Leipzig X2

3. RB Salzburg - Celtic 1

4. Bordeaux - FC Köpenhamn 1

5. Milan - Olympiakos 1

6. Spartak Moskva - Villarreal 12

7. Eintracht Frankfurt - Lazio 1X

8. Krasnodar - Sevilla X2

 

144 rader

 

1. Malmö FF - Besiktas 1X2

2. Rosenborg - RB Leipzig X2

3. RB Salzburg - Celtic 1X

4. Bordeaux - FC Köpenhamn 1

5. Milan - Olympiakos 1

6. Spartak Moskva - Villarreal 1X2

7. Eintracht Frankfurt - Lazio 1X

8. Krasnodar - Sevilla X2