Det är en salig mix av matcher på denna aftons Topptips. Kupongen toppas av en allsvensk drabbning på Vångavallen där jumbon Trelleborg välkomnar IFK Norrköping. Det rullar sedermera vidare med toppfotboll från de europeiska toppligorna där det bland annat vankas ett prestigeladdat möte på San Siro mellan Milan och Roma!

 

 

Spelstopp: 18.59

 

1. Trelleborg - IFK Norrköping 2

I Allsvenskan går Trelleborg kräftgång. Skånelaget har sex raka förluster där laget faktiskt inte varit speciellt nära att ta poäng. Nu vill det till ett trendbrott för tabelljumbon för att inte halka efter konkurrenterna i bottenstriden. IFK Norrköping stod för en mäktig vändning senast mot IFK Göteborg, vilket var Pekings andra raka triumf i Allsvenskan. Även fast tvåan känns väldigt trolig här rekommenderar vi att rita ner lågprocentkrysset relativt tidigt. Simon Thern är avstängd och Trelleborg är alltjämt det enda laget som besegrat Peking på Östgötaporten den här säsongen. Nu måste Skånelaget slita för sin existens!

 

2. Lyon - Nice 1

På Parc OL räknar vi med klasskillnad i kvällens drabbning i Ligue 1. Lyons offensiv är intakt med spelare som Memphis Depay, Nabil Fekir och Bertrand Traoré. Förra fredagen tog Les Gones sin andra raka triumf på hemmaplan och mycket talar för att tredje raka kommer här. Nice var nära på att knipa en Europa League-plats i fjol men gästerna ser inte alls lika slagkraftigt ut den här säsongen. Nice står på en poäng efter tre omgångar efter att ha ställts mot helt klart överkomligt motstånd. Nu när nivån på motståndet skruvas upp så ser vi inget annat än en stabil hemmaseger. Spik-etta!

 

3. Milan - Roma X

Kupongens mest ovissa tillställning hämtas från stöveln och toppmötet på San Siro! Roma tog med nöd och näppe tre poäng i den första omgången men i hemmapremiären blev det ett poängtapp mot ett roterande Atalanta. Giallorossi lyckades dock hämta upp ett 1-3 underläge men försvarsspelet var stundtals under all kritik. Liknande scenario var det i Neapel förra helgen. Milan ledde med 2-0 på San Paolo men Rossoneri klappade ihop totalt i den andra halvleken och Napoli fick fullt rättvist med sig tre poäng från den bataljen. Det är två oerhört svårbedömda lag som har höga toppar och djupa dalar. Roma är i grunden ett bättre lag men på San Siro rekommenderar vi alla tecken!

 

4. Getafe - Valladolid 1

Vi vänder blad och tittar till La Liga i Spanien. Getafe var nära att lösa en Europa League-biljett i fjol vilket säger en del om kvalitén som finns i laget. Madrid-laget förlorade ganska väntat premiären borta mot Real Madrid men i den andra omgången löste Getafe tre poäng hemma mot Eibar. Här ska hemmalaget ha goda möjligheter att dubbla poängskörden. Real Valladolid stod upp bra mot Barcelona senast men nykomlingen ska definitivt betraktas som tydliga underdogs här. Etta!

 

5. Eibar - Real Sociedad 2

Över till Estadio Municipal de Ipurua i Baskien där det vankas derby! Av dessa två lag från norra Spanien känns Real Sociedad som det klart hetare. Gästerna har bland annat plockat in fransmannen Theo Hernández från Real Madrid inför den här säsongen och Sociedad har materialet för att sluta på den övre halvan. Bortalaget har inlett riktigt bra trots två tuffa bortamatcher, så i det här regionsderbyt bör favoritskapet hållas till höger. Eibar har inlett bedrövligt med två raka förluster mot nykomlingen Huesca och Eibar. Börja med tvåan.

 

6. Villarreal - Girona 1

Villarreal slutade femma i det spanska finrummet i fjol, bland annat före lag som Real Betis och Sevilla. Det blev dock förlust för Den gula ubåten i hemmapremiären mot Real Sociedad, men poängen senast borta mot hemmastarka Sevilla var definitivt ett steg i rätt riktning. Gästande Girona slutade på en stabil mittenplacering i La Liga i fjol, och truppen ser likartad ut den här säsongen. Bortalaget gick som väntat på pumpen senast hemma mot Real Madrid men här ska poängchansen vara större. 1X ritas ner.

 

7. Hannover - Borussia Dortmund 2

I Bundesliga ser Borussia Dortmund ut som den enda rimliga utmanaren till Bayern München, om det nu finns någon rimlig utmanare. Dortmund körde över RB Leipzig i hemmapremiären med 4-1 där nyförvärvet Axel Witsel fick peta in en boll i debuten i den gulsvarta tröjan. I den andra omgången väntar ett möte med Hannover 96 på HDI-Arena. Hemmalaget var inte alltför långt ifrån att åka ur det tyska finrummet i fjol, och inför den här säsongen har Hannover tappat ett par tongivande pjäser. Man löste dock en poäng i Bremen i den första omgången men här kommer det att bli tuffare. Tvåan spikas!

 

8. Leeds - Middlesbrough 2

Seriefinal i The Championship! Gästerna var det bättre laget förra säsongen men inför omgång sex står både Leeds United och Middlesbrough på 13 poäng i den engelska andradivisionen. Marcelo Bielsas mannar gick dock på pumpen senast i Ligacupen hemma på Elland Road mot Preston med 0-2. Kan The Whites studsa tillbaka här mot ett formtoppat Middlesbrough? Inte omöjligt, men känslan är att det här mötet bör hållas helt öppet. Alla tecken rekommenderas!

 

Kassaskåpet! - Lyon

För dagen ska Lyon vara minst en klass bättre än Nice. Lyon är lika fina ut som i fjol samtidigt som laget som är beläget på den franska rivieran inte ser mycket ut för världen. Det här vinner Lyon komfortabel!

 

Varningen! - Middlesbrough

Leeds och Middlesbrough har inlett säsongen ruskigt positivt och står på samma poäng inför denna drabbning. Således öppen tillställning? Det vill vi tro, men streckningen och oddset hävdar något annat!

 

32 rader

 

1. Trelleborg - Norrköping x2

2. Lyon - Nice 1

3. Milan - Roma 12

4. Getafe - Valladolid 1

5. Eibar - Sociedad x2

6. Villarreal - Girona 1x

7. Hannover - Dortmund 2

8. Leeds - Middlesbrough 1x

 

144 rader

 

1. Trelleborg - Norrköping x2

2. Lyon - Nice 1

3. Milan - Roma 1x2

4. Getafe - Valladolid 1x

5. Eibar - Sociedad x2

6. Villarreal - Girona 1x

7. Hannover - Dortmund 2

8. Leeds - Middlesbrough 1x2