Det är ett klurigt Topptips som går av stapeln under onsdagen. Det ska tippas tre fajter från Champions League-kvalet i den sista kvalomgången innan gruppspelet. Sedermera är det stort fokus på den engelska Ligacupen innan en toppmatch från den isländska ligan rundar av kupongen!

 

 

Spelstopp: 20.44

 

1. PAOK - Benfica X

Vi inleder med en av kupongens mest ovissa matcher. Det första mötet som spelades mellan dessa lag på Da Luz i Lissabon slutade 1-1. Men det var inte helt otippat att portugiserna såg något starkare ut då. För i grunden ska topplagen från Portugal stå sig ganska bra mot diton i Grekland. PAOK har dock gjort det riktigt bra så här långt i kvalet där grekerna har besegrat både Basel och Spartak Moskva. I ThessalonikiToumba-stadion håller vi det här helt öppet och målar på med alla tecken!

 

2. PSV - Bate Borisov 1

Mark van Bommels PSV Eindhoven lyckades i slutminutrarna ordna segern (3-2) i Borisov för åtta dagar sedan. Ett utgångsläge som de regerande holländska mästarna kommer att ta vara på. I grunden är Eindhoven ett bättre fotbollslag samtidigt som gästerna är betydligt tyngre att möta i Vitryssland. Dessutom bör matchbilden passa hemmalaget. Bate måste förr eller senare gå framåt och blotta sig vilket kommer att gynna ett ungt och fartfyllt hemmalag. Därmed känns ettan väldigt stark här. Hirving Lozano kontrar in minst ett mål åt Van Bommel!

 

3. Salzburg - Crvena Zvezda 1

Red Bull Salzburg, som är en klass för sig i Österrike numera, tog sig hela vägen till semifinal i Europa League den gångna säsongen. Men i Belgrad förra tisdagen lyckades inte Salzburg besegra Crvena Zvezda. Det var en förhållandevis jämn fajt som slutade mållöst. I Österrike måste naturligtvis Salzburg anses som favoriter, men vi räknar inte bort gästerna här. “Röda Stjärnan” är Serbiens bästa lag och har faktiskt inte förlorat en fotbollsmatch under ordinarie tid sedan februari månad. Ettan garderas omgående!

 

4. Everton - Rotherham 1

Ett mer tillförlitligt favoritskap har målats upp på Goodison Park i Ligacupen. Everton har ett slagkraftigt lag i Premier League som har gett ett förtroendeingivande intryck under säsongsupptakten. Marco Silva har fin bredd i truppen så även fast portugisen väljer att vila ett par a-lagsspelare denna onsdag ska hemmalaget ha toppchans mot Rotherham. Inför säsongen tippades bortalaget i botten av The Championship. Klasskillnaden väger över på Goodison och ettan spikas!

 

5. Millwall - Plymouth 1

Millwall är ett annat lag i den här omgången av Ligacupen som ska ha riktigt goda möjligheter att avancera i turneringen. The Lions var nära att lösa en playoff-plats i The Championship i fjol och bör kunna utmana om dessa platser även den här säsongen. Inte minst med tanke på att Londonlaget är ett av seriens tyngsta hemmalag. Faktum är att Millwall förlorat blott en av de 17 senaste matcherna hemma på The Den. Plymouth Argyle torskade med 1-5 i helgen mot Peterborough United, och återfinns på en jumboplats i League One för tillfället. Ettan singelstreckas även här!

 

6. Nottingham - Newcastle 2

I Nottingham väntar en mer svårtippad fajt i Ligacupen. Newcastle har inlett säsongen tungt poängmässigt. Men trots en skral poängskörd har spelet bitvis sett ganska bra ut för Rafa Benítez. Dessutom bör man ha i åtanke att The Magpies ställts mot kvalificerat motstånd. Denna onsdag ska gästerna därför råda som favoriter, men det kommer nog inte bli någon enkel uppgift på City Ground. Forest har satsat hårt inför den här säsongen med en rad intressanta nyförvärv. Även fast Karanka inte fått alla bitar på plats ännu är Nottingham alltjämt obesegrade den här säsongen. X2 spelas.

 

7. Reading - Watford 2

I fjol lyckades Reading klara sig kvar i The Championship med små marginaler. Inför den här säsongen förstärkte The Royals inte truppen nämnvärt och därför talar mycket för att Reading blir ett bottengäng även den här säsongen. Watford är klassen bättre och har fått en flygande start i Premier League. The Hornets står på imponerande nio poäng efter tre omgångar i det engelska finrummet där Ken Sema har fått hoppa in i samtliga matcher. Ger Javi Gracia svensken förtroendet från start här? Inte alls omöjligt. X2 bör räcka!

 

8. Stjarnan - Valur 2

På Island vankas det seriefinal denna onsdag. Tabelltvåan Stjarnan välkomnar de regerande mästarna Valur som återfinns tre poäng före hemmalaget i tabellen. Gästerna har under många år varit en maktfaktor på ön ute i Atlanten med totalt 21 inspelade ligatitlar. I Champions League-kvalet var faktiskt inte Valur alls långt ifrån att slå ut den norska storklubben Rosenborg, och i kvalet till Europa League föll laget från Reykjavik på bortamålsregeln mot moldaviska Sheriff Tiraspol. Stjarnan kommer till spel med god form, precis som bortalaget, men känslan är att Valur är lite av en klass för sig när det väl kommer till kritan. Strecka från höger.

 

Kassaskåpet! - Everton

Marco Silva lär säkerligen rotera en del här men det ska inte spela någon roll. Portugisen har en riktigt stark och namnkunnig bänk som kommer att vilja visa framfötterna här. Rotherham är ett par klasser sämre och räcker helt enkelt inte till.

 

Varningen! - Crvena Zvezda

Crvena Zvezda spände musklerna i Belgrad förra veckan och visade verkligen att man har kapacitet att störa Red Bull Salzburg. Det finns snålt om potentiella rensare på kupongen men serberna är definitivt en av dem!

 

32 rader

 

1. PAOK - Benfica x2

2. PSV - Bate Borisov 1

3. Salzburg - Crvena Zvezda 1x

4. Everton - Rotherham 1

5. Millwall - Plymouth 1

6. Nottingham - Newcastle x2

7. Reading - Watford x2

8. Stjarnan - Valur x2

 

144 rader

 

1. PAOK - Benfica 1x2

2. PSV - Bate Borisov 1x

3. Salzburg - Crvena Zvezda 1x2

4. Everton - Rotherham 1

5. Millwall - Plymouth 1

6. Nottingham - Newcastle x2

7. Reading - Watford x2

8. Stjarnan - Valur x2