Det är en salig blandning matcher på fredagens topptips. Gemensamt för de flesta matcherna är att de spelas mellan två på förhand väldigt jämna lag. Två undantag bekräftar regeln, där vi allra först finner Falkenberg som tar emot Brage. I övrigt är det tajt och det gäller att ha tungan rätt i mun i jakten på åtta rätt!

 

Spelstopp: 18.59

 

1. Falkenberg - Brage 1

Först ut på tipset är Superettan där topplaget Falkenberg FF tar emot mittenlaget Brage. Vid den här tidpunkten på säsongen brukar mittenlagen ofta inte ha så mycket att spela för. Så är fallet även här. Utan hot nedifrån eller chans uppåt är Brage mer eller mindre klara för säsongen. FFF, som inför matchen ligger på andra plats, jobbar vidare för uppflyttning. Förutom att Hallandslaget gjort flest mål i serien talar även form, motivation, hemmaplan och tabellplacering till Falkenbergs fördel. Första tecknet på kupongen blir en etta! 

 

2. Bristol City - Aston Villa X

För match två och tre beger vi oss till de Brittiska öarna där två riktigt fina fajter från The Championship väntar. Det skiljer bara en poäng mellan lagen inför matchen som i slutändan kan bli viktig i kampen om uppflyttning. Tittar vi på formen är inte heller det något som skiljer dem åt då båda två kommer med varsin tung förlust i ryggen. Vad som möjligtvis kan väga över till hemmalagets fördel är målskyttet där Andreas Weimann pytsat in fem mål hittills medans Aston Villas skyttekungar lyser med sin frånvaro. Jämn kamp att vänta vilket också syns på streckningen som är nästan helt jämnt fördelad. Alla tecken rekommenderas.

 

3. Sheffield Wednesday - Leeds 2

Hård kamp att vänta i stålstaden när serieledarna kommer på besök. Leeds har med Marcelo Bielsa i spetsen skyndat långsamt vilket nu gett resultat både spelmässigt och resultatmässigt. Det enda som kanske saknas är en utpräglad målskytt men trots det har laget, med 19 stycken, gjort näst flest mål i serien. Sheffield har i sin tur fjorton insläppta, fjorton gjorda och fjorton poäng på nio omgångar och har således kanske plockat något fler poäng än man borde. Svängdörrar åt båda håll för hemmalaget kan passa Leeds bra. Tvåan bör garderas!

 

4. St. Etienne - Monaco 1

Frankrike väntar härnäst när Saint Etienne möter Monaco. Monegaskerna har återigen tvingats börja om efter att på två år sålt klasspelare som Mbappé, Lemar, Fabinho, Mendy, Bakayoko och Bernardo Silva.  Den stora omsättningen verkar tillslut spegla av sig på resultaten och skatteparadisets stolthet har bara knåpat ihop sex poäng på sju matcher hittills. Hemmalaget har två raka segrar med en stark bortavinst mot Toulouse senast vilket gör att de grönvita ligger på en fin sjätteplats. Det mesta talar för tredje raka för St. Etienne. Gardera med krysset för säkerhets skull.

 

5. Rayo Vallecano - Espanyol X

Vidare söderut till Spanien där sensommarvärmen fortsatt håller landet i ett järngrepp. I onsdagens match mellan Sevilla och Real var det, trots avspark kl 22:00, så varmt att lagen kom överens om vätskepaus efter 30 och 75 spelade minuter. Både Rayo och Espanyol var i full fart i tisdags med starka resultat där Vallecano tog en fin poäng borta mot Sociedad samtidigt som Espanol hämtade tre pinnar mot Eibar. Barcelonagänget bör vara det bättre laget men hemmaplan och tidigt på säsongen gör det ovisst så det förslår. Börja med krysset. 

 

6. Hertha Berlin - Bayern München 2

Bayern Munchen har med nye tränaren Nico Kovac gått motsatt håll av vad många på förhand trodde. Istället för att tappa fart efter Jupp Heynckes avgång har laget fortsatt ta kliv och vi får gå tillbaka till Pep Guardiolas dagar för att hitta ett lika övertygande spel. De tyska giganterna leder som väntat ligan med 12-3 i målskillnad och även om Hertha inlett starkt så förlorade man senast och det är inte mycket som talar för att poängen ska stanna i huvudstaden. Tvåa!

 

7. Vejle - Randers X

Tokjämn match att vänta i danska Superligan där det på förhand bara skiljer två poäng till Randers fördel efter tio spelade omgångar. Formen är likvärdig där båda i förra omgången vann sin första match på fyra försök. Hemmalagets Alan Sousa är bäste målskytt med fyra mål men Randers har gjort fler mål totalt. Här letar vi halmstrån för att skilja lagen åt. Utgå från krysset och gardera först och främst med ettan.

 

8. Albacete - Zaragoza 1

Forna storlaget Zaragoza har inlett säsongen knackigt med åtta poäng på sex matcher. Laget har dessutom två raka torsk och har sedan premiärsegern bara vunnit en match. Albacete går i sin tur som tåget och är alltjämt obesegrade på sin tredjeplats. Lagets senaste match slutade i en övertygande bortaseger med 3-1 mot Mallorca. Hemmaplan, form och det faktum att Zaragoza har svårt att göra mål gör Albacete till favorit!

 

Kassaskåpet! - Falkenberg

Är det någon match på tipset som skall spikas är det den här. Falkenberg jagar uppflyttning och då tappas inga poäng hemma mot ett avhängt Brage. Trolig etta.

 

Varningen! - Aston Villa

Bristol har två raka förluster och en något nedåtgående trend. Villa är ett starkt kollektiv som gjort fjärde mest mål av alla i The Championship, vilket kan ställa till det för vem som helst. Till cirka 30 procent ska Villa med på kupongen!

 

32 rader

 

1. Falkenberg - Brage 1

2. Bristol C. - Aston Villa x2

3. Sheffield W - Leeds x2

4. St. Etienne - Monaco 1x

5. Vallecano - Espanyol 1x

6. Hertha B. - B. München 2

7. Vejle - Randers 1x

8. Albacete - Zaragoza 1

 

144 rader

 

1. Falkenberg - Brage 1

2. Bristol C. - Aston Villa 1x2

3. Sheffield W - Leeds x2

4. St. Etienne - Monaco 1x

5. Vallecano - Espanyol 1x2

6. Hertha B. - B. München 2

7. Vejle - Randers 1x

8. Albacete - Zaragoza 1x