Måndagen bjuder på ett riktigt fint Topptips! Mötet mellan Manchester United och Tottenham på Old Trafford toppar kupongen, som sedermera rullar vidare med svensk fotboll och varsin fajt från Serie A och La Liga. Vi har synat ett par fina spikar i jakten på åtta rätt!

 

 

Spelstopp: 18.59

 

1. Manchester United - Tottenham 2

Mötet mellan Manchester United och Tottenham på Old Trafford stänger den tredje omgången av Premier League under måndagen. Känslan är att Tottenham ställs mot The Red Devils i ett ganska bra läge. Kan det mynna ut i tredje raka segern för Spurs? José Mourinho verkar inte alls komma överens med ledningen och det känns som stora delar av truppen är missnöjd med situationen i klubben, inte minst fixstjärnan Paul Pogba. Insatsen mot Brighton senast var allt annat än bra där försvarsspelet var under all kritik. Trots Hugo Lloris rattfylla och eventuella petning anser vi att gästerna bör ha goda chanser här. X2 i kupongen.

 

2. Dalkurd - Hammarby 2

Dalkurd kändes så gott som uträknade men i den senaste omgången lyckades kurderna ta tre pinnar borta mot Sirius. Minst sagt fundamentala poäng som ger lite hopp i bottenstriden för Uppsala-klubben. Denna måndag väntar dock tuffare motstånd. Hammarby jagar SM-guldet och visar oerhört stabil form. Sett till de fem senaste seriematcherna har Bajen plockat 13 poäng, där det enda poängtappet var borta mot IFK Norrköping. Stefan Billborns mannar besegrade Dalkurd med 4-1 så sent som i slutet av juli och ska definitivt ha goda möjligheter att ta tre nya poäng på Gavlevallen denna måndag. Tvåan spikas!

 

3. Kalmar FF - Örebro 1

Örebro har det riktigt tungt just nu, och har på allvar börjat närmat sig bottenstriden. Närkingarna tog en knapp seger i Svenska Cupen i torsdags men i Allsvenskan står gästerna på åtta raka matcher utan seger. Endast fyra poäng skiljer Örebro från Brommapojkarna som återfinns på kvalplats. Nu ställs man mot Kalmar FF som hela säsongen har varit riktigt starka hemma på Guldfågeln. Dessutom kommer smålänningarna från en övertygande insats senast i Allsvenskan där Kalmar besegrade Djurgården på Tele2 Arena med 2-0. För dagen väger Örebro alldeles för lätt och hemmasegern känns väldigt trolig. Etta!

 

4. IFK Norrköping - IFK Göteborg 1

En annan stark hemmafavorit på kupongen är IFK Norrköping. På Östgötaporten, där Norrköping har 7-1-1 på de nio spelade hemmamatcherna, har Peking varit en maktfaktor den här säsongen. Samtidigt har IFK Göteborg plockat endast en poäng sett till de fyra senaste bortamatcherna i Allsvenskan, där motståndet varit Sirius, Elfsborg, Sundsvall och Kalmar. Inga topplag alltså. Dessutom får Poya Asbaghi klara sig utan André Calisir här eftersom han är avstängd. Ettan spikas!

 

5. Jönköping Södra - Varberg 1

I Superettan välkomnar Jönköping Södra motståndarna Varberg på stadsparksvallen under måndagen. Varberg återfinns på kvalplats men är bara en poäng bakom J-Södra i tabellen, med betydligt bättre form ska sägas. Hallänningarna besegrade GAIS senast på resande fot i Superettan och är faktiskt obesegrade i tre raka seriematcher. Annat läge är det i hemmalaget, som kommer till spel med fyra raka förluster i ligaspelet. I grunden är dock J-Södra det bättre laget, och hemma på Stadsparksvallen får hemmalaget råda som knappa favoriter. Ettan garderas.

 

6. Värnamo - Öster 2

Intressant möte stundar i Värnamo på Finnvedsvallen. IFK Värnamo förstärkte truppen under sommaren och det har verkligen gett resultat. Hemmalaget var tvärsist innan sommaruppehållet, men inför måndagens batalj kommer de blåvita till spel med två raka segrar vilket lett till att Värnamo har lämnat jumboplatsen. Efter uppehållet har hemmalaget knåpat ihop tio poäng på fyra matcher. Starka papper minst sagt! Denna måndag väntar dock tufft motstånd i form av ett formtoppat Öster. Gästerna har också två raka segrar men smålänningarna är faktiskt obesegrade i åtta raka seriematcher. Hemmalaget saknar sin brasse Netinho men trots detta känns alla tecken som rätt väg att gå i den här ovissa bataljen.

 

7. Roma - Atalanta 1

Robin Olsen fick en perfekt start på sitt nya äventyr i Italien. Olsen höll nollan och Roma bärgade tre poäng borta mot Torino i premiären. Nyförvärvet och inhopparen Justin Kluivert visade hög klass och blev till slut tungan på vågen i slutskedet av matchen, då den unge holländaren serverade Edin Dzeko som gjorde matchens enda mål i den 89:e minuten. Under måndagen skruvas dock nivån upp en aning för Giallorossi. Atalanta har kvalificerat sig för Europaspel två raka säsonger, och imponerande dessutom i premiären där Bergamo-klubben tog en enkel 4-0 seger mot Frosinone. Gästerna dubbelspelar dock med Europa League som Gasperini satsar hårt på, så känslan är att Olsens nya klubb ska råda som favoriter här trots allt. 1X spelas.

 

8. Levante - Celta Vigo X

Levante är ett lag för den undre halvan i La Liga men i premiären stod The Frogs för en riktigt imponerande insats då Levante besegrade Real Betis med hela 3-0 i Sevilla. Det var dock Betis som dominerade den tillställningen spelmässigt så alltför stora växlar ska man nog inte dra av den första omgången. Gästande Celta Vigo tog sex poäng mot Levante den gångna säsongen i La Liga och känslan är att bortalaget blir omotiverat stora underdogs här. På pappret känns Vigo minst lika starka som Levante och med tanke på att ettan streckas hårt väljer vi att strecka bort den. X2 ritas ner.

 

Kassaskåpet! - IFK Norrköping

Peking är som tidigare nämnts en maktfaktor på Östgötaporten, det råder det inga tvivel kring. IFK Göteborg har haft en jobbig säsong på alla sätt och vis och kommer med största sannolikhet inte att räcka till här. Klasskillnad och hemmaplansfördelen väger tungt i Norrköping denna måndag!

 

Varningen! - Celta Vigo

Trots Levantes 3-0 seger i Sevilla senast var man faktiskt utspelade, så några större slutsatser av premiärsegern går det verkligen inte att dra. Celta Vigo är i grunden ett bättre lag och trivdes dessutom riktigt bra mot hemmalaget i fjol. I det här ovissa mötet ska det streckas efter värdet!

 

32 rader

 

1. Man. United - Tottenham x2

2. Dalkurd - Hammarby 2

3. Kalmar FF - Örebro 1

4. Norrköping - Göteborg 1

5. Jönköping - Varberg 1x

6. Värnamo - Öster x2

7. Roma - Atalanta 1x

8. Levante - Celta Vigo x2

 

144 rader

 

1. Man. United - Tottenham x2

2. Dalkurd - Hammarby 2

3. Kalmar FF - Örebro 1x

4. Norrköping - Göteborg 1

5. Jönköping - Varberg 1x2

6. Värnamo - Öster 1x2

7. Roma - Atalanta 1x

8. Levante - Celta Vigo x2